Còctels

Cinc receptes per preparar còctels que fan estiu

Visitem cinc països a través de cinc còctels: Cuba, Puerto Rico, Brasil, Mèxic i Estats Units

5 consells vinícoles d'estiu

| 12/07/2018 a les 10:42h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Per aprendre'n, Còctels per a l'estiu, Margarita, Sex on the Beach, Mojito, Caipirinha, Pinya Colada, Còctels
Mojito
 

Pixabay


Primera parada: Cuba. Per fer un bon mojito és important fer servir un bon rom.També necessitarem unes branques de menta. Si no en teniu a casa, les podeu trobar a les fruiteries o al supermercat. Alerta!, no hi ha mojito sense menta! La llima també és important, i no es pot substituir per llimona, perquè canvia molt el gust. 

Ingredients per a un got de mojito cubà:
 - 2 branques de menta
 - 2 cullerades de sucre
 - El suc d'una llima
 - 45 ml (més o menys) de rom blanc
 - Gel picat o triturat
 - Soda o aigua amb gas fins a omplir 2/3 del got

Preparació:
Talleu les llimes per la meitat. Utilitzeu el suc d'una llima per beguda. Exprimiu-les en un got. Afegiu dues tasses de sucre i barregeu bé. Afegiu la menta al got, sencera, i n'exprimiu les branques amb una cullera per alliberar els olis essencials de la menta.

Poseu el gel picat dins del got fins a la meitat més o menys. Afegiu la soda fins a omplir uns 2/3 del got. Ara hi poseu el rom. Primer la quantitat indicada i després si cal l'augmenteu, això va a gustos. Ho barregeu tot bé i ho decoreu amb unes fulles de menta. Llestos!

Sex  on the beach
 

Segona parada: Miami. Aquest és un dels còctels que prepara Tom Cruise a la pel·lícula Cocktail. Està fet sobre una base de vodka i encara que n'hi ha moltes versions us donem la recepta de la International Bartenders Association.

Ingredients:
- 50 ml de vodka
- 30 ml de licor de préssec
- 1/2 got de suc de taronja
- 10 ml de suc de nabius o per suc de granadina
- Gel

Preparació:
Aboquem el vodka a la coctelera, hi afegim el licor de préssec i el suc de taronja, i per acabar, el suc de nabius. Cal barrejar-ho bé i servir-ho molt fred en una copa ampla. Podeu posar-hi gel picat. Podeu fer variacions pel que fa al licor i el suc, amb suc de pinya o licor de meló o de maduixa, per exemple.

Caipirinha
 

Pxhere


Tercera parada: Brasil. Hi ha diverses teories sobre l'origen de la caipirinha. La més acceptada diu que es va crear a Brasil, a Sao Paulo, l'any 1918. Que tot va començar amb una versió anterior a la caipirinha actual, feta de llimona, all i mel i que servia per als malalts de l'anomenada grip espanyola. També s'hi posava cachaça (aiguardent de canya del Brasil) per accelerar l'efecte terapèutic. Es diu que més endavant es va deixar de posar-hi all i mel i que només hi restà la llimona i el licor, que és com coneixem actualment la caipirinha. El gel va venir molt després.

Ingredients per a una persona:
- 1 llimona o llima exprimida
- 2 culleradetes de sucre
- Entre 30 i 60 ml de cachaça (depèn del tipus de cachaça perquè la proporció alcohòlica varia, no totes són iguals. Si no sabeu la proporció feu provatures fins que tingueu la proporció d'alcohol que a vosaltres us agrada).
- Gel

Preparació:
Renteu la llimona o la llima i la separem per grills. Poseu els trossos en una got gros, de boca ampla, i hi afegiu el sucre. Per tal que la llimona deixi anar suc i es barregi amb el sucre l'exprimiu amb una mà de morter. Hi afegiu la cachaça. Els trossos de la llimona han de quedar al fons del got perquè us vagin aromatitzant la beguda. Hi afegiu el gel i llestos.

Pinya Colada
 

Pxhere


Quarta parada: Puerto Rico. Un còctel clàssic que no passa de moda. Originari de San Juan de Puerto Rico, es va crear durant la dècada dels cinquanta.

Ingredients  per a dues persones:
- 1 part de rom blanc
- 3 parts de suc de pinya
- 1 part de llet de coco
- Menta
- Gel

Preparació:
Poseu les fulles de menta en un morter. Afegiu el sucre i aixafeu-ho tot. Poseu-hi el rom, barregeu-ho bé i reserveu. Després piqueu el gel amb una picadora de gel. Per una altra banda, barregeu la llet de coco i el suc de pinya. Col·loqueu en una copa el gel picat, aboqueu la barreja de rom amb la menta i després la llet amb el suc. Ja la podeu servir!

Margarita
 

Pixabay


Cinquena i última parada: Mèxic. Segons l'Associació Internacional de Bàrmans aquesta és la recepta estàndard.

Ingredients:
 - 50% tequila
 - 29% Triple Sec, o Curaçao, o Cointreau
 - 21% de suc fresc de llima o llimona
 - Gel

Preparació:
Es fa a la coctelera. Afegiu gel picat i tots els ingredients, removeu-ho per refredar-ho. Serviu-la amb una copa ben freda. Prèviament impregneu el voltant de la copa amb llimona i sal. Per decorar-ho podeu poseu una rodanxa de llima a la copa.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
L’ampolla d’aquest escumós Premium s’inspira en les plomes que Mistinguett, la vedet francesa més famosa de tots els temps, va utilitzar per primera vegada en un espectacle
Imatge il·lustrativa
La collita se situaria en 31.800 tones, inferior a l’any passat però lleugerament superior a una campanya mitjana | Les xifres són provisionals, depenent de les pluges de l’octubre i dels rendiments de l’oli
Imatge il·lustrativa
Fins al 27 d’octubre es mantindrà oberta la possibilitat d’inscriure’s en aquesta iniciativa que enguany augmenta els premis per als participants