Can Bas

​Can Bas Domini Vinícola s’obre al VinyaSons

Música i vi es donen la mà aquest divendres d’estiu al celler del Grup Pere Ventura

Pere Ventura Gran Vintage 2014, catorzè cava de Paratge Qualificat

| 10/07/2018 a les 11:18h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Enoturisme, VinyaSons, ​Can Bas
Imatge il·lustrativa
Can Bas Domini Vinícola rep un any més el Festival VinyaSons, “Música als cellers”, aquest divendres 13 de juliol. El jardí de la casa pairal que presideix aquesta finca amb més de dos mil anys de tradició vitícola al Penedès, acollirà el concert de Gemma Humet (21 h), que s’acompanyarà d’una selecció de vins del celler. La vetllada començarà a les 20 h amb la visita guiada al celler. 

La cantant i pianista presenta el seu segon treball en solitari “Encara” (Satélite K), produït per Carles “Campi” Campón, productor i músic de Jorge Drexler. Aquest àlbum és un salt important a la seva carrera, on explora sonoritats noves però manté el seu compromís social a les lletres. Actuarà amb el contrabaixista de jazz Pau Lligadas.

L’actuació musical anirà acompanyada del servei de vins del celler amb les seves harmonies. Els mateixos enòlegs i sommelier del celler s’encarregaran de presentar-los. S’han seleccionat quatre vins, dos monovarietals i dos cupatges.
 

Can Bas Muscat 2017

La novetat d’aquest any, un vi fresc i floral de Moscatell de Gra Menut. De color groc pàl·lid brillant, és molt expressiu en nas amb notes florals que es repeteixen en boca. Fresc i sec, de tacte glicèric i ample, aporta un record final de most de raïm. Un molt bon acompanyament de carns lleugeres, peix blau i formatges curats.

Can Bas Xarel·lo 2017

Un monovarietal de la varietat insigne del Penedès, el Xarel·lo. De color or brillant i aromes de fruita blanca i cítrics, és molt expressiu en boca: fresc i intens, ample, amb un fons de poma groga i pera madura. Excel·lent com a aperitiu, aquest vi també marida amb els plats de cuina oriental, així com amb formatges de vaca curats.

La Romana 2015

Un cupatge de raïm seleccionat de Xarel·lo i Chardonnay de vinyes velles. El seu nom fa referència als vestigis romans localitzats al redós de la vinya de Xarel·lo: la Via Augusta i una luxosa vil·la datada del temps de l’Imperi. Groc pàl·lid, desprèn aromes de cítrics i records de vainilla de la fusta de roure. En boca és untuós i molt expressiu; intens, ample i de llarg postgust. La Romana marida amb ostres, mariscs i peix blanc, i amb àpats de festa tradicionals.

La Capella 2015

Un cupatge de Sirà i de Cabernet Sauvignon, el qual neix a una vinya vella que s’estén al voltant de la capella medieval de Sant Joan Salerm que hi ha a la finca i que identifica el vi. De capa mitjana i color cirera, amb reflexos blaus. En nas destaca l’expressió a fruita i notes especiades de vainilla, cafè i cedre. Fresc en boca, estructurat i opulent, amb un bon equilibri entre grau alcohòlic i acidesa.

Més informació i entrades aquí.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

ANANT CREIXENT .....
JOSEP BEL, 10/07/2018 a les 14:57
+0
-0
Enhorabona, seguiu amb la línea de l'éxit !! Per cert un comentari, l'espai de vinya plantat davant casa vostre pel Paco de Canals Munne és de la vostre
poropietat?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Vins el Cep és fruit de la unió de quatre famílies viticultores del Penedès que exporten el 90% de les 350.000 ampolles que elaboren
Imatge il·lustrativa
Els ingressos finals de Verema Solidària 2018 han estat de 20.718 €, dels quals 14.818 € corresponen a donacions de particulars i accions solidàries d’empresa i 5.900 € a patrocinis d’empresa | A més a més dels 8.891 € aportats als projectes d’Amics de la Gent Gran Garraf i Càritas Falset, es destinaran 2.963 € a formació en captació de fons per a les entitats socials del territori
Imatge il·lustrativa
Aquest escumós neix del raïm de ceps de més de 60 anys de dues varietats autòctones (Xarel·lo i Macabeu) que conviuen en una mateixa vinya