Mercats

Informe OEMV; Itàlia ja exporta el doble d'escumosos en volum que Espanya i França

Itàlia ha liderat l'enorme pujada de l'escumós en el comerç mundial en els últims anys, ja que el 2009 va exportar el mateix que Espanya i França i ara, exporta el doble

El Champagne va suposar el 31% dels ingressos totals per exportació de vi a França, enfront del 13% que van representar el Prosecco i el Cava.

Bombolles rosades; 10 caves que no et pots perdre

| 10/07/2018 a les 08:36h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Mercats, Cava, Champagne, Prosecco, Escumosos
Segons dades de duanes de més de 80 països analitzats per l'Observatorio Español del Mercado del Vino (OeMv), el vi escumós ha estat el producte vinícola que més ha crescut en el comerç mundial en el que va de segle. Les seves vendes van arribar als 860 milions de litres i els 5.841.000 d'euros l'any 2017, xifres que sumen posen el 8% del volum i el 19% del valor total de vi exportat al món. Ha registrat un creixement anual mitjà des de l'any 2000 del 6,1% en volum i del 5,6% en valor.

 El preu mitjà de l'escumós francès va ser de 17,02 € / litre el 2017, el més elevat fins a la data i molt lluny dels 3,71 € d'Itàlia i dels 2,50 € d'Espanya 


França, al capdavant en el valor de les exportacions

L'any 2000, França era el principal exportador mundial de forma destacada amb el 36,5% del volum total, lluny d'Espanya i Itàlia, tots dos empatats amb el 22,9%. No obstant això, Itàlia va suposar el 2017 el 42,6% del total comercialitzat al món, sent clarament el protagonista positiu de l'augment de les vendes d'aquest prroducte en els últims anys.

Per la seva banda, França representa actualment el 21,4% del total, mentre que Espanya ha perdut pes, amb el 21%.

En termes de valor, el lideratge de França ha estat sempre molt clar, tot i que ha passat de suposar el 71% de la factura turació total l'any 2000 al 53,5% el 2017. Itàlia li ha arrabassat aquests punts de quota en passar del 7,7% al 23,3% del total, mentre que Espanya perd una mica més de 2 punts, del 9,8% al 7,7%.

El preu mitjà de l'escumós francès va ser de 17,02 € / litre el 2017, el més elevat fins a la data i molt lluny dels 3,71 € d'Itàlia i dels 2,50 € d'Espanya.

Itàlia va exportar el 2017 un total de 366 milions de litres, el doble que França (184 milions) i Espanya (181 milions)
 
 

Exportacions en volum. Font: OEMV


Exportacions en volum

Espanya va tancar el 2009 liderant, amb 139 milions de litres, el volum d'exportacions d'escumosos. Seguit per Itàlia amb 138 milions i de França amb 127 milions. Des de llavors, i sobretot des de 2013, Itàlia ha disparat les vendes fins exportar el 2017 un total de 366 milions de litres, el doble que França (184 milions) i Espanya (181 milions), que han seguit una evolució idèntica en volum durant els últims 6 anys. El Prosecco ha liderat l'augment d'Itàlia. 

Exportacions en valor

No obstant això, França lidera el valor de les exportacions de forma indiscutible amb 3.126.000 d'euros el 2017 (+ 8%), el 53,5% del total mundial. El 2017, Itàlia va exportar l'escumós al preu més alt de la seva història amb 3,71 € / litre (+ 4%), pujant per tercer any consecutiu.

Espanya va obtenir els seus segons ingressos més elevats fins ara al créixer un 5,3% fins als 451,5 milions d'euros, només per darrere dels gairebé 460 milions de 2013, quan el preu era de 2,86 € / litre enfront dels 2,50 euros actuals.
 

Font: OEMV



Quotes de mercats i productes

Pel que fa a les quotes de mercats per productes, França va exportar Champagne a 185 països, Itàlia Prosecco a 149 i Espanya Cava a 135. 

Podeu comprar l'informe complet aquí:
http://oemv.es/esp/cava-vende-mas-botellas-que-champagne-en-el-comercio-mundial-de-vinos-espumosos-el-prosecco-muy-por-encima-2202k.php
 

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés
01/01/1970
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Família Mata als marges de pedra del Turó d’en Mota
Família Mata als marges de pedra del Turó d’en Mota | Marçal Font
Ramon Francàs
01/01/1970
Recaredo verema per vintena vegada el xarel·lo del Turó d’en Mota | Ton Mata afirma que aquest gran cava “és una idea que neix de la il·lusió, de voler saber els límits de la nostra terra”
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La Generació 'Millennial' és exigent i vol gaudir al màxim del seu temps d'oci | OpenTable ha fet un estudi i revela als restaurants què busca aquesta generació quan surt a menjar
El celler Purgatori s'ha construit rehabilitant el celler dels monjos benedictins de l'Abadia de Montserrat del 1770
El celler Purgatori s'ha construit rehabilitant el celler dels monjos benedictins de l'Abadia de Montserrat del 1770
Sergi Cortés
01/01/1970
Torres rehabilita un antic celler benedictí a Les Garrigues on hi construeix el seu Projecte "Purgatori" | L’acte d’inauguració del celler ha comptat amb la presència de la Consellera d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya Teresa Jordà