La Carretera del Vi

La Carretera del Vi inaugura un nou espai a l’estació de tren de Vilafranca

L’espai és un market place compartit entre la wine road, Mec Carsharing i Esportec

L’objectiu és donar una connexió intermodal de transport sostenible i oferir serveis turístics

Neix la Guia d’Enoturisme de Catalunya

| 06/07/2018 a les 08:37h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Enoturisme, La Carretera del Vi
Imatge il·lustrativa
L’antic bar de l’estació de RENFE de Vilafranca del Penedès, després d’una respectuosa reforma que ha permès recuperar el seu esplendor, acollirà un nou espai de informació turística i mobilitat sostenible sota el paraigües de La Carretera del Vi, la wine road que uneix Sitges amb el Penedès.

Aquest dimecres 4 de juliol s’ha inaugurat l’espai, que s’obrirà al públic a partir d’aquest mateix divendres, coincidint amb el Vijazz Penedès. El market place neix com un projecte on el turisme i la sostenibilitat s’uneixen per a oferir una connexió intermodal tant als usuaris de Rodalies de Vilafranca del Penedès -on se situa l’espai- com al turista en general. L’espai serà gestionat en col·laboració entre l’empresa Esportec Outdoor Sport SL, especialitzada en serveis turístics i lloguer de segways, ebikes i bicicletes i l’empresa MEC Carsharing encarregada d’oferir lloguer de cotxes elèctrics per hores, que ja funcionen des de fa uns mesos en diversos municipis. L’acte d’inauguració l’ha presidit Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès i nou diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, conjuntament amb els màxims representant de La Carretera del Vi, Mec Carsharing i Sportec. 

Un nou punt turístic al Penedès basat en la mobilitat sostenible

A més de les diverses possibilitats de mobilitat i l’oferta turística del territori, l’objectiu del market place és dotar a La Carretera del Vi, d’un espai de promoció de la ruta enoturística i dels seus atractius. La ruta que recórrer 35 kilòmetres aproximadament des de Sant Martí Sarroca fins a Sitges, passant per Pacs del Penedès, Vilafranca del Penedès, Olèrdola, Canyelles i Sant Pere de Ribes, permet descobrir el patrimoni paisatgístic, gastronòmic i cultural del territori, on la vessant vitivinícola és protagonista. La wine road recórrer 13 cellers de mides i estils diferents: Mas Bertran, Rovellats, Parés Baltà, Colet Clàssic Penedès, La Xarmada, Cellers Torres, Cava & Hotel MasTinell, Bodegues Pinord, Torreblanca, Viladellops, Torre del Veguer, Puig-Batet i Hospital de Sitges.
 

 Per a la presidenta, Mireia Tetas, “aquest espai és una mostra més de que La Carretera el Vi aposta per la mobilitat sostenible, i a la vegada, treballa per a consolidar el turisme respectuós amb el medi ambient al nostre territori”.

Tetas també ha agraït la col·laboració de MEC Carsharing i Esportec Outdoor Sport. El market place de La Carretera del Vi va guanyar el concurs licitat per RENFE per a ocupar l’espai el passat febrer i s’inaugura després d’uns mesos d’adequació on s’ha volgut respectar l’antiga estètica de l’estació, datada del 1911. S’ha recuperat l’antic paviment hidràulic i s’han eliminat elements no originals per a ressaltar l’estètica dels primers anys de l’estació i crear un espai diàfan i atractiu.
 
L’horari del market place serà de 9h a 18h de dilluns a divendres i els dissabtes de 9h a 14h a l’hivern, i fins les 19h a l’estiu. El servei de carsharing està disponible les 24 hores els 365 dies de l’any, independentment de que l’oficina comercial estigui tancada.
 
L’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, s’ha mostrat molt encoratjat amb el nou espai. Regull ha destacat la importància que tenen projectes com aquest per a esponjar els milers de turistes que visiten Barcelona. “Amb aquestes iniciatives s’amplien les oportunitats d’atracció de visitants al nostre territori i impulsem la seva conservació. Les inversions en turisme al Penedès repercuteixen a tots els seus habitants i contribueixen al nostre creixement i competitivitat”.

Emissions 0 al Penedès

Un dels principals objectius de La Carretera del Vi és potenciar la mobilitat sostenible. És per aquest motiu que ha liderat aquest projecte de la mà de l’empresa MEC Carsharing i Esportec Outdoor Sport. MEC Carsharing ofereix servei accessible de lloguer per hores de cotxes elèctrics reduint així les emissions de CO2 en el territori, oferint alhora més opcions de mobilitat autònoma als turistes i enoturistes.

L'efecte dinamitzador d'aquesta iniciativa va més enllà de l'àmbit de l'enoturisme, obrint l'ús d'aquest servei a diferents públics. La presència a l'estació de tren suposa un valor afegit per al servei podent oferir la continuïtat del servei de mobilitat als passatgers del tren, mitjançant vehicle elèctric (cotxe, bicicleta o segway). Prop de 200 usuaris ja han utilitzat el servei, havent-se produït més de 2000 reserves.
 
Pel que fa a Esportec Outdoor Sport es dedica a realitzar activitats esportives en el medi natural i urbà. Una de les seves principals activitats és dissenyar i realitzar rutes a peu, amb bicicleta convencional / elèctrica i Segway per la zona del Penedès. 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors
D'esquerra a dreta, Rob Cullen, director comercial de Drinks International; Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres; i Christian Davis, editor de Drinks International.
D'esquerra a dreta, Rob Cullen, director comercial de Drinks International; Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres; i Christian Davis, editor de Drinks International.
Drinks International elabora un llistat de 50 marques a partir d’una enquesta a professionals del sector de 48 països en col·laboració amb Wine Intelligence | El celler familiar s’ha mantingut en aquesta posició durant nou anys i ocupa el segon lloc del rànquing mundial, després de Penfolds
Imatge il·lustrativa
Special Edition Costa Brava Brut Reserva 2014 i Torelló 225 Brut Nature són els primers escumosos Corpinnat del celler de l'Alt Penedès
Imatge il·lustrativa
Amb el lema «Els relats que mouen el món», Kosmopolis 2019 presenta al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona un programa que reuneix el millor planter d'autors per tractar alguns desafiaments de la literatura | Abadal col·labora amb els seus vins, que es podran degustar al llarg del festival.