La Carretera del Vi

La Carretera del Vi inaugura un nou espai a l’estació de tren de Vilafranca

L’espai és un market place compartit entre la wine road, Mec Carsharing i Esportec

L’objectiu és donar una connexió intermodal de transport sostenible i oferir serveis turístics

Neix la Guia d’Enoturisme de Catalunya

| 06/07/2018 a les 08:37h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Enoturisme, La Carretera del Vi
Imatge il·lustrativa
L’antic bar de l’estació de RENFE de Vilafranca del Penedès, després d’una respectuosa reforma que ha permès recuperar el seu esplendor, acollirà un nou espai de informació turística i mobilitat sostenible sota el paraigües de La Carretera del Vi, la wine road que uneix Sitges amb el Penedès.

Aquest dimecres 4 de juliol s’ha inaugurat l’espai, que s’obrirà al públic a partir d’aquest mateix divendres, coincidint amb el Vijazz Penedès. El market place neix com un projecte on el turisme i la sostenibilitat s’uneixen per a oferir una connexió intermodal tant als usuaris de Rodalies de Vilafranca del Penedès -on se situa l’espai- com al turista en general. L’espai serà gestionat en col·laboració entre l’empresa Esportec Outdoor Sport SL, especialitzada en serveis turístics i lloguer de segways, ebikes i bicicletes i l’empresa MEC Carsharing encarregada d’oferir lloguer de cotxes elèctrics per hores, que ja funcionen des de fa uns mesos en diversos municipis. L’acte d’inauguració l’ha presidit Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès i nou diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, conjuntament amb els màxims representant de La Carretera del Vi, Mec Carsharing i Sportec. 

Un nou punt turístic al Penedès basat en la mobilitat sostenible

A més de les diverses possibilitats de mobilitat i l’oferta turística del territori, l’objectiu del market place és dotar a La Carretera del Vi, d’un espai de promoció de la ruta enoturística i dels seus atractius. La ruta que recórrer 35 kilòmetres aproximadament des de Sant Martí Sarroca fins a Sitges, passant per Pacs del Penedès, Vilafranca del Penedès, Olèrdola, Canyelles i Sant Pere de Ribes, permet descobrir el patrimoni paisatgístic, gastronòmic i cultural del territori, on la vessant vitivinícola és protagonista. La wine road recórrer 13 cellers de mides i estils diferents: Mas Bertran, Rovellats, Parés Baltà, Colet Clàssic Penedès, La Xarmada, Cellers Torres, Cava & Hotel MasTinell, Bodegues Pinord, Torreblanca, Viladellops, Torre del Veguer, Puig-Batet i Hospital de Sitges.
 

 Per a la presidenta, Mireia Tetas, “aquest espai és una mostra més de que La Carretera el Vi aposta per la mobilitat sostenible, i a la vegada, treballa per a consolidar el turisme respectuós amb el medi ambient al nostre territori”.

Tetas també ha agraït la col·laboració de MEC Carsharing i Esportec Outdoor Sport. El market place de La Carretera del Vi va guanyar el concurs licitat per RENFE per a ocupar l’espai el passat febrer i s’inaugura després d’uns mesos d’adequació on s’ha volgut respectar l’antiga estètica de l’estació, datada del 1911. S’ha recuperat l’antic paviment hidràulic i s’han eliminat elements no originals per a ressaltar l’estètica dels primers anys de l’estació i crear un espai diàfan i atractiu.
 
L’horari del market place serà de 9h a 18h de dilluns a divendres i els dissabtes de 9h a 14h a l’hivern, i fins les 19h a l’estiu. El servei de carsharing està disponible les 24 hores els 365 dies de l’any, independentment de que l’oficina comercial estigui tancada.
 
L’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, s’ha mostrat molt encoratjat amb el nou espai. Regull ha destacat la importància que tenen projectes com aquest per a esponjar els milers de turistes que visiten Barcelona. “Amb aquestes iniciatives s’amplien les oportunitats d’atracció de visitants al nostre territori i impulsem la seva conservació. Les inversions en turisme al Penedès repercuteixen a tots els seus habitants i contribueixen al nostre creixement i competitivitat”.

Emissions 0 al Penedès

Un dels principals objectius de La Carretera del Vi és potenciar la mobilitat sostenible. És per aquest motiu que ha liderat aquest projecte de la mà de l’empresa MEC Carsharing i Esportec Outdoor Sport. MEC Carsharing ofereix servei accessible de lloguer per hores de cotxes elèctrics reduint així les emissions de CO2 en el territori, oferint alhora més opcions de mobilitat autònoma als turistes i enoturistes.

L'efecte dinamitzador d'aquesta iniciativa va més enllà de l'àmbit de l'enoturisme, obrint l'ús d'aquest servei a diferents públics. La presència a l'estació de tren suposa un valor afegit per al servei podent oferir la continuïtat del servei de mobilitat als passatgers del tren, mitjançant vehicle elèctric (cotxe, bicicleta o segway). Prop de 200 usuaris ja han utilitzat el servei, havent-se produït més de 2000 reserves.
 
Pel que fa a Esportec Outdoor Sport es dedica a realitzar activitats esportives en el medi natural i urbà. Una de les seves principals activitats és dissenyar i realitzar rutes a peu, amb bicicleta convencional / elèctrica i Segway per la zona del Penedès. 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Imatge il·lustrativa
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Un dels objectius és ajustar rendiments reglamentaris, que per a la DO Terra Alta són de 8.000 quilos/hectàrea en les varietats negres, i 10.000 quilos/hectàrea pel que fa a les blanques
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Acord entre l’Àrea de Biodiversitat i Medi Natural del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i la Direcció de Castell del Remei per treballar en favor de la biodiversitat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La Denominació d’Origen Terra Alta serà l’encarregada de maridar un munt d’activitats culturals que tindran lloc en les properes setmanes a la Terra Alta.