El Concurs de Vins i Caves de la Conca de Barberà ja té premiats

La Denominació d’Origen Conca de Barberà va celebrar l’acte el divendres dia 29 de juny, al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí

​El Mercat de vins i caves de la DO Conca de Barberà serveix més de 20.000 tastos

| 02/07/2018 a les 14:25h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, 28è Concurs de Vins i Caves dela Conca de Barberà, Premis DO Conca de Barberà, Conca de Barberà
Imatge il·lustrativa
La Denominació d’Origen Conca de Barberà ha premiat els 11 millors vins i caves de la 28a edició del concurs de la DO que també n’ha reconegut 22 més de les diverses categories. En total 68 mostres participaven en el concurs repartides amb 11 categories. La categoria més participada va ser la de Negres Monovarietals de Trepat amb 12 vins.

El certamen, dividit en 11 categories, va premiar el primer classificat de cada categoria i va mencionar els segons i tercers classificats. El tast dels vins es va fer el passat 12 d’abril al restaurant El Celler i va comptar amb la participació d’una quinzena de tastadors, encarregats de tastar a cegues els vins. 

El celler Cara Nord Celler va rebre dos primers premis: el premi a millor vi blanc jove per Cara Nord de macabeu, chardonnay i trepat 2017,  també va aconseguir la millor puntuació al millor vi negre fermentat i/o criat en bóta, Cara Nord 2015. El primer premi de la categoria de la varietat autòctona de la Denominació, la del vi negre trepat, el va recollir el Celler Round Village del Viver Vitivinícola amb el Mas de la Pansa trepat 2016.

Els altres primers premis van ser per Portell rosat trepat 2017 de Vinícola de Sarral, com a millor vi rosat jove; el celler Marta Pedra amb Negre de Folls garnatxa/ull de llebre trepat 2017, millor vi negre jove; el millor vi negre criat en bóta per Partida dels Jueus Merlot 2014 del celler Cal Gasset; el celler Mas Foraster amb Josep Foraster selecció cabernet sauvignon/garnatxa 2011, millor vi negre reserva i el millor blanc fermentat i/o criat en bóta va ser Muntanyes de Prades chardonnay 2015 de Molí dels Capellans del Viver Vitivinícola.

En el sector del cava el Celler Carles Andreu també va obtenir dos primers premis: el millor cava rosat per Rosat Barrica 2015 i l’Era de Celdoni 2011 rebia el primer premi de la categoria cava brut nature. El millor cava brut va ser per Agrícola de Barberà amb Castell de la Comanda reserva macabeu/parellada.

La presidenta de la DO Conca de Barberà, Mariona Rendé, destacava la qualitat dels vins i dels premis, uns premis que segons la presidenta donen reconeixement als cellers després de la feina feta durant tot l’any. Per altra banda el director d’INCAVI, Salavador Puig, va creure que hi havia una sana competència entre els cellers. També va fer referència al producte estrella com és el trepat que és una bona carta de presentació arreu del món.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés
01/01/1970
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Família Mata als marges de pedra del Turó d’en Mota
Família Mata als marges de pedra del Turó d’en Mota | Marçal Font
Ramon Francàs
01/01/1970
Recaredo verema per vintena vegada el xarel·lo del Turó d’en Mota | Ton Mata afirma que aquest gran cava “és una idea que neix de la il·lusió, de voler saber els límits de la nostra terra”
Presentació del Cavatast 2018
Presentació del Cavatast 2018 | Cavatast
01/01/1970
La mostra de caves i gastronomia tindrà lloc els dies 5, 6 i 7 d'octubre
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Hi podran participar tots aquells autors de text, vídeo o imatge dedicats al món del vi i de la viticultura i que presentin la seva inscripció des del dimecres 19 de setembre fins al diumenge 18 de novembre