Viatge a través dels vins més escumosos del món

Article signat per Alícia Solé, professora del Curs Semipresencial de Sommelier del Campus CETT-UB.

​Tres estudiants del CETT reben una beca BBVA per formar-se a El Celler de Can Roca

| 29/06/2018 a les 10:04h
Arxivat a: Per aprendre'n, Sommelier , Sommelier
Imatge il·lustrativa
Tots hem celebrat infinitat d'esdeveniments i hem brindat amb una copa de vi plena de bombolles i escuma a la mà. Les bombolles són la característica principal dels vins escumosos, però... Som coneixedors d'aquests tipus de vins que s'elaboren al món?

Viatge per França a través del paladar

Si visitem la regió de la Champagne, al nord de França, segur que veurem les precioses plantacions de la regió i gaudirem del vi escumós més famós, prestigiós i millor valorat del món. Ara bé, a França s'elaboren aquest tipus de vins en moltes més regions.

Aquests vins són coneguts com a Crémant, són elaborats a França mitjançant el mateix mètode tradicional que el Champagne, però sense l'origen a la regió de la Champagne. L'escumós conegut com Champagne és exclusiu de la regió que porta el mateix nom.

Ruta per Venècia amb una copa de vi a la mà

En canvi, si visites Venècia, al nord-est d'Itàlia, podràs gaudir del vi blanc escumós que s'elabora en aquesta comarca, el Prosecco. L'any 2014 aquest vi va superar la venda, en nombre d'ampolles, al Champagne. En els últims deu anys, la producció de Prosecco s'ha multiplicat per tres, i les exportacions han crescut exponencialment, mentre que la venda de Champagne és estable al llarg dels últims 20 anys, de la mateixa manera que les exportacions de Cava.

Producció de vins escumosos

Com a conseqüència del mètode d'elaboració, els costos de producció del Champagne i del Cava, elaborats mitjançant el mètode champanoise o tradicional, són molt més elevats que els costos de producció del Prosecco, elaborat mitjançant el mètode charmat.

Així i tot, gràcies al creixement en prestigi i qualitat d'aquest escumós italià, el Prosecco s'està venent el mateix any de la collita, impensable amb els productes de mètode tradicional, a preus relativament elevats en comparació dels costos de producció. El marge de les empreses italianes és ampli, i això els permet invertir en tecnologia, enoturisme i fer una prospecció atrevida i molt atractiva.

Vols continuar el viatge a través dels vins més escumosos del món? Descobreix tot el que el Curs semipresencial de Sommelier de CETT-UB pot oferir-te i viatja pel món a través dels sentits. 

Article signat per Alícia Solé, professora del Curs Semipresencial de Sommelier del Campus CETT-UB.
 

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
Ahir es van lliurar els premis de la 6a edició del Concurs BlocDOCat de la Denominació d’Origen Catalunya |
Imatge il·lustrativa
La marca col·lectiva de la UE Corpinnat suma el seu novè soci, el celler Mas Candí
Imatge il·lustrativa
Família Torres instal·la, per segon any consecutiu, un exclusiu espai pop up al centre de Vielha durant aquestes festes de Nadal per acostar els seus vins més emblemàtics als residents i visitants de la Vall d’Aran.