Advertisement

La Verema Solidària

​La 3ª edició de La Verema Solidària arriba a Gramona

El dia 26 d’agost tindrà lloc la primera Verema Solidària d’enguany, a Gramona. Les altres dues, seran al setembre, a Vall Llach, al Priorat, i a Can Ràfols dels Caus, al Penedès

Les entitats socials escollides pel jurat de la VS 2018 són Amics de la Gent Gran – Garraf i Càritas Parroquial de Falset

L'ofici de "desgorjador"; Aprendre cultura del vi amb Gramona

| 28/06/2018 a les 13:59h
Arxivat a: Actualitat, Gramona i Verema Solidària, Verema Solidària, Gramona
Arrenca la Verema Solidària 2018, la iniciativa que uneix territori, vi i responsabilitat social, i que té com a finalitat captar recursos per a entitats que combaten la pobresa i l’exclusió social. Enguany Gramona és un dels cellers participants, que obrirà les seves portes el proper diumenge 26 d’agost per compartir un dia de verema i d’activitats a la vinya.

A través de la seva participació, Gramona es compromet amb el projecte de Verema Solidària en favor de les dues entitats socials seleccionades pel jurat de la tercera edició dels premis VS: la Fundació Amics de la Gent Gran-Garraf i Càritas Parroquial de Falset. Ambdues entitats seran beneficiàries de la campanya de micromecenatge que s’obrirà el proper dimarts 26 de juny, l’objectiu de la qual s’ha fixat en 18.000 euros. 

La Verema Solidària a Gramona començarà amb la collita d’una de les seves vinyes, seguit d’una visita i recorregut per la terra d’aquest celler del Penedès, on els assistents podran gaudir i descobrir la seva manera de treballar sostenible i sota els preceptes de l’agricultura biodinàmica. La jornada finalitzarà amb un dinar al Celler Batlle. 

Amb el raïm veremat durant aquesta Verema, Gramona elaborarà el seu vi solidari que, juntament amb els altres dos vins dels dos altres cellers, es presentarà a la primavera de 2019 amb un tast liderat per sommeliers o xefs de primera línia.

Les altres dues Veremes Solidàries tindran lloc a Vall Llach, al Priorat, i a Can Ràfols dels Caus, al Massís del Garraf, els dies 16 i 22 de setembre respectivament. 
Com participar-hi

A partir de dimarts 26 de juny s’obre una campanya de micromecenatge a través del web www.veremasolidaria.cat amb la finalitat que tothom qui ho vulgui pugui fer la seva aportació econòmica o inscriure’s a les dues experiències de Verema Solidària que es duran a terme. El 80% recaptat es destinarà a les dues entitats socials i a una formació en captació de fons per a entitats socials del Penedès, del Garraf, Anoia i Baix Llobregat, que delimiten la D.O. Penedès i El Priorat, El Baix Camp, Les Garrigues i La Ribera d’Ebre que és l’àrea d’influència de la DO Priorat. La resta dels recursos recaptats cobrirà costos d’estructura i de la plataforma de micromecenatge. 

Les modalitats de participació varien en funció del perfil del participant: empreses, amb grups de treballadors com a acció de team building o com a activitat de responsabilitat social corporativa; particulars inscrivint-se a la campanya per fer de veremadors; i les institucions i les entitats, cedint material i compartint informació.

La Verema Solidària 

El projecte Verema Solidària neix el 2015 arran d’una iniciativa personal del vinyeró Rubèn Parera per alleugerir les dificultats de persones sense recursos bàsics que tenim a prop. Amb la seva complicitat, l’associació Impulsa Fundraising dissenya el model i posa en marxa la Verema Solidària involucrant diversos actors del territori, com a acció de captació de fons anual i també de sensibilització sobre la pobresa i l’exclusió social.

La Verema Solidària és una experiència lúdica i solidària que vincula territori, vi i sensibilitat social. Sota el lema “Talla amb la pobresa i l’exclusió social”, té per objectiu captar fons per finançar projectes d’organitzacions petites i mitjanes que treballen en aquests àmbits a les comunitats locals.

És una oportunitat per a tothom per prendre part d’activitats úniques aportant recursos que permetran tirar endavant i fer créixer projectes d’alt impacte social, que donen oportunitats a les persones que més ho necessiten. Implica ciutadania, empreses i institucions en la transformació social.

Entitats socials seleccionades 

La Fundació Amics de la Gent Gran treballa per pal·liar la situació de soledat o l’aïllament social de les persones grans a les comarques del Garraf i Baix Penedès -on viuen prop de 44.000 persones de més de 65 anys-, mitjançant l'acompanyament emocional, la promoció de la socialització i la sensibilització de la societat. Amics de la Gent Gran lluita contra la soledat no desitjada i la marginació social de les persones grans, mitjançant l’acció de voluntàries i voluntaris que les acompanyen.

El premi Verema Solidària anirà destinat al projecte de desenvolupament territorial d’AGG Garraf i Baix Penedès. Del total de 1.600 persones grans assistides arreu de Catalunya, actualment estan rebent atenció en aquesta zona 87 persones grans. L’objectiu és poder impulsar aquesta tasca a les dues comarques, incorporant entorn de 20 acompanyaments a nous municipis, així com poder consolidar els que ja es realitzen. 

Càritas Falset, per la seva part, ofereix atenció a les necessitats més bàsiques d’alimentació, roba, habitatge i subministraments, educació, salut i farmàcia i transports garantint una vida digna a persones en situació de pobresa i risc d’exclusió social de les poblacions de la comarca del Priorat que pertanyen a la diòcesis de Tarragona (Falset, Bellmunt del Priorat, Pradell de la Teixeta, la Torre de Fontaubella, Gratallops, la Vilella Alta, Poboleda, Porrera, la Morera de Montsant, Cornudella de Montsant, Ulldemolins i Torroja del Priorat ).

Les persones que podran beneficiar-se d’aquest ajut són les que es derivaran des dels Serveis Socials Bàsics així com les persones que formin part d’algun projecte amb seguiment dels professionals de Càritas Diocesana de Tarragona, amb els quals hi ha una constant col·laboració. La tipologia, quantitat i edat dels possibles beneficiaris seran: 47 famílies, 80 infants (2 a 12 anys) i 115 adults (+ de 12).

 

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
Descobrir o redescobrir l'Empordà vinícola és una experiència que va molt més enllà d'una visita i un tast | T'ajudem a triar algunes de les millors experiències
Imatge il·lustrativa
La vinya a Catalunya s'encamina cap a ser majoritàriament ecològica | Les dades del CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica) mostren que més d'un terç de les vinyes catalanes ja són ecològiques
Barri del Molí d'en Rovira a Vilafranca.
Barri del Molí d'en Rovira a Vilafranca. | Grup Patrimoni Històric de l'Arquitectura del Vi de Vilafranca
Jordi Bes
Els diversos destins d'un barri vinícola, una casa senyorial i un celler modernista fan témer que la seva preservació es vegi compromesa, almenys tal com se'ls coneix ara | Historiadors i arquitectes fan un toc d'atenció a Vilafranca del Penedès per no malmetre el conjunt de les naus del carrer del Comerç, nascudes el segle XIX amb el ferrocarril per comerciar amb el vi