cellers

Un fons d'inversió americà pren el control de Codorníu

Carlyle adquireix prop del 60% del capital de la família Raventós

Henkell signa un acord per adquirir el 50,67% de les accions de Freixenet S.A.

| 28/06/2018 a les 11:31h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Mercats, Codorníu, Mar Raventós, Carlyle
Imatge il·lustrativa
Si fa pocs mesos era l'alemana Henkell la que adquiria Freixenet, sembla ser que ara són els americans els que prenen el control de Codorníu després d'adquirir entre un 50 i un 60% de les accions de la multinacional penedesenca.

El grup Codorníu Raventós ha signat un acord d'exclusivitat per a la venda de la majoria del seu accionariat a fons gestionats per The Carlyle Group (NASDAQ: CG). L'operació valora la companyia en 390 milions d'euros i preveu tancar l'operació a finals d'any. El capital per a aquesta inversió provindrà del fons Carlyle Europe Partners.

Aquest any la companyia té previst tancar el seu exercici fiscal amb un EBIDTA de 26 milions d'euros, oferint així una substancial millora de resultats, en línia amb el pla estratègic.

Carlyle té una llarga tradició d'aliances reeixides amb negocis familiars d'impuls i creixement empresarial. Alex Wagenberg, Managing Director - Europe a The Carlyle Group, assenyala que "Codorniu Raventós és una companyia excepcional, amb gran potencial per liderar el mercat mundial de vins i caves i amb marques de primer nivell, consolidades i molt ben posicionades en el mercat. Esperem donar un impuls a la companyia a través del creixement internacional, tant orgànic, com a través de noves adquisicions. És per a nosaltres un gran orgull poder formar part d'aquest grup i donar suport a una companyia com Codorníu, amb una tradició única al món".
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
Els vins Domènech.Vidal (DO Penedès) patrocinen un any més la secció Brot del Most Festival dedicada als curtmetratges
Imatge il·lustrativa
Després de l'èxit del Tast de Primavera, el celler proposa un segon maridatge dins el Cicle de Maridatges Gastronòmics de Temporada | Experiències gastronòmiques a on s'hi conjuga vi, territori i una proposta de dinar basada en plats de la zona amb productes propis de l'època de l'any
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Vins el Cep és fruit de la unió de quatre famílies viticultores del Penedès que exporten el 90% de les 350.000 ampolles que elaboren