cellers

​Vilarnau rep el certificat "Wineries for Climate Protection"

Vilarnau s'ha convertit en l'únic celler de Sant Sadurní d'Anoia amb la certificació "Wineries for Climate Protection"

L'obtenció d'aquest títol reconeix el compromís amb el desenvolupament sostenible i la lluita contra el canvi climàtic

Bombolles rosades; 10 caves que no et pots perdre

| 27/06/2018 a les 19:36h
Arxivat a: Cellers, Vilarnau, Wineries for Climate Protection, Cava
Imatge il·lustrativa
La Federació Espanyola del Vi (FEV) ha concedit a Vilarnau el certificat "Wineries for Climate Protection" (WfCP), que promou la millora contínua de la sostenibilitat als cellers. L'obtenció d'aquest títol reconeix el compromís amb el desenvolupament sostenible i la lluita contra el canvi climàtic de Vilarnau, el primer celler de Sant Sadurní d'Anoia a assolir-lo i un dels 14 primers cellers d'Espanya.

La posada en marxa d'una sèrie de mesures sostenibles a Vilarnau han resultat decisives per a l'obtenció del certificat "Wineries for Climate Protection". De totes elles, destaquen el càlcul de l'empremta de carboni, que ha permès dur a terme un pla de reducció d'emissions a l'atmosfera; la instal·lació d'una caldera de biomassa, que ha propiciat l'eliminació del consum de combustibles fòssils (25.000 litres al dia de gasoil); la monotorització de l'ús d'energia elèctrica, que ha facilitat el control de tots els consums i l'aplicació de mesures de reducció; la reconversió del cultiu de la vinya tradicional a ecològica i el reciclat i valoritzat de residus. A aquestes mesures es van unir accions d'estalvi hídric basades en la reutilització de l'aigua de pluja recollida en el llac situat al costat del celler.
 

Foto: Quico Ortega


Per a la seva obtenció, Vilarnau ha superat un procés d'auditoria externa fet per Lloyd's Register, una de les entitats de certificació autoritzades per la FEV, que valora el seu compromís de reducció i millora continua en quatre àmbits d'actuació que exigeix ​​la norma: reducció d'emissions els gasos d'efecte hivernacle (GEI), la gestió de l'aigua, la reducció de residus i l'eficiència energètica i energies renovables.

 #Vilarnau Susostenible

Amb aquesta certificació es reflecteix, d'una forma concreta i mesurable, el rendiment que Vilarnau fa per un desenvolupament sostenible. Seguint aquesta filosofia, Vilarnau ha aplicat, des de la seva procedència, mesures respectuoses amb el medi ambient amb l'objectiu d'oferir uns caves de llarga criança elaborades amb el menor impacte possible sobre la natura.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
Convocada pel Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya per impulsar la recerca infermera amb impacte social | Cava Bertha ha produït un cava solidari i els beneficis de la seva venda es destinaran al finançament d’aquest projecte
Imatge il·lustrativa
La visita posarà en valor el llegat de la tradició familiar i acabarà amb un tast del nou cava d’edició limitada RNG20 de la collita 1997
Imatge il·lustrativa
El Claustre dels Trinitaris de Vilafranca del Penedès acull vins, gastronomia i diverses propostes culturals