cellers

​Vilarnau rep el certificat "Wineries for Climate Protection"

Vilarnau s'ha convertit en l'únic celler de Sant Sadurní d'Anoia amb la certificació "Wineries for Climate Protection"

L'obtenció d'aquest títol reconeix el compromís amb el desenvolupament sostenible i la lluita contra el canvi climàtic

Bombolles rosades; 10 caves que no et pots perdre

| 27/06/2018 a les 19:36h
Arxivat a: Cellers, Vilarnau, Wineries for Climate Protection, Cava
Imatge il·lustrativa
La Federació Espanyola del Vi (FEV) ha concedit a Vilarnau el certificat "Wineries for Climate Protection" (WfCP), que promou la millora contínua de la sostenibilitat als cellers. L'obtenció d'aquest títol reconeix el compromís amb el desenvolupament sostenible i la lluita contra el canvi climàtic de Vilarnau, el primer celler de Sant Sadurní d'Anoia a assolir-lo i un dels 14 primers cellers d'Espanya.

La posada en marxa d'una sèrie de mesures sostenibles a Vilarnau han resultat decisives per a l'obtenció del certificat "Wineries for Climate Protection". De totes elles, destaquen el càlcul de l'empremta de carboni, que ha permès dur a terme un pla de reducció d'emissions a l'atmosfera; la instal·lació d'una caldera de biomassa, que ha propiciat l'eliminació del consum de combustibles fòssils (25.000 litres al dia de gasoil); la monotorització de l'ús d'energia elèctrica, que ha facilitat el control de tots els consums i l'aplicació de mesures de reducció; la reconversió del cultiu de la vinya tradicional a ecològica i el reciclat i valoritzat de residus. A aquestes mesures es van unir accions d'estalvi hídric basades en la reutilització de l'aigua de pluja recollida en el llac situat al costat del celler.
 

Foto: Quico Ortega


Per a la seva obtenció, Vilarnau ha superat un procés d'auditoria externa fet per Lloyd's Register, una de les entitats de certificació autoritzades per la FEV, que valora el seu compromís de reducció i millora continua en quatre àmbits d'actuació que exigeix ​​la norma: reducció d'emissions els gasos d'efecte hivernacle (GEI), la gestió de l'aigua, la reducció de residus i l'eficiència energètica i energies renovables.

 #Vilarnau Susostenible

Amb aquesta certificació es reflecteix, d'una forma concreta i mesurable, el rendiment que Vilarnau fa per un desenvolupament sostenible. Seguint aquesta filosofia, Vilarnau ha aplicat, des de la seva procedència, mesures respectuoses amb el medi ambient amb l'objectiu d'oferir uns caves de llarga criança elaborades amb el menor impacte possible sobre la natura.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
Demà es presenta la Ruta del Vi de la DO Terra Alta a Gandesa | Per Joan Arrufí, president de la DO terra Alta, "és molt important haver aconseguit un acord amb el Consell Comarcal per poder treballar un projecte únic en un únic territori".
Imatge il·lustrativa
Preguntem a sis dels nostres sommeliers més premiats quin vi negre amb DO Penedès recomanarien
Imatge il·lustrativa
El celler ha iniciat una nova etapa per a acostar al gran públic el seu patrimoni històric, arquitectònic i vitivinícola, a través de visites guiades fixes | L’experiència també permet descobrir l’estreta relació del celler amb els Castellers de Vilafranca