cellers

​Vilarnau rep el certificat "Wineries for Climate Protection"

Vilarnau s'ha convertit en l'únic celler de Sant Sadurní d'Anoia amb la certificació "Wineries for Climate Protection"

L'obtenció d'aquest títol reconeix el compromís amb el desenvolupament sostenible i la lluita contra el canvi climàtic

Bombolles rosades; 10 caves que no et pots perdre

| 27/06/2018 a les 19:36h
Arxivat a: Cellers, Vilarnau, Wineries for Climate Protection, Cava
Imatge il·lustrativa
La Federació Espanyola del Vi (FEV) ha concedit a Vilarnau el certificat "Wineries for Climate Protection" (WfCP), que promou la millora contínua de la sostenibilitat als cellers. L'obtenció d'aquest títol reconeix el compromís amb el desenvolupament sostenible i la lluita contra el canvi climàtic de Vilarnau, el primer celler de Sant Sadurní d'Anoia a assolir-lo i un dels 14 primers cellers d'Espanya.

La posada en marxa d'una sèrie de mesures sostenibles a Vilarnau han resultat decisives per a l'obtenció del certificat "Wineries for Climate Protection". De totes elles, destaquen el càlcul de l'empremta de carboni, que ha permès dur a terme un pla de reducció d'emissions a l'atmosfera; la instal·lació d'una caldera de biomassa, que ha propiciat l'eliminació del consum de combustibles fòssils (25.000 litres al dia de gasoil); la monotorització de l'ús d'energia elèctrica, que ha facilitat el control de tots els consums i l'aplicació de mesures de reducció; la reconversió del cultiu de la vinya tradicional a ecològica i el reciclat i valoritzat de residus. A aquestes mesures es van unir accions d'estalvi hídric basades en la reutilització de l'aigua de pluja recollida en el llac situat al costat del celler.
 

Foto: Quico Ortega


Per a la seva obtenció, Vilarnau ha superat un procés d'auditoria externa fet per Lloyd's Register, una de les entitats de certificació autoritzades per la FEV, que valora el seu compromís de reducció i millora continua en quatre àmbits d'actuació que exigeix ​​la norma: reducció d'emissions els gasos d'efecte hivernacle (GEI), la gestió de l'aigua, la reducció de residus i l'eficiència energètica i energies renovables.

 #Vilarnau Susostenible

Amb aquesta certificació es reflecteix, d'una forma concreta i mesurable, el rendiment que Vilarnau fa per un desenvolupament sostenible. Seguint aquesta filosofia, Vilarnau ha aplicat, des de la seva procedència, mesures respectuoses amb el medi ambient amb l'objectiu d'oferir uns caves de llarga criança elaborades amb el menor impacte possible sobre la natura.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La Generació 'Millennial' és exigent i vol gaudir al màxim del seu temps d'oci | OpenTable ha fet un estudi i revela als restaurants què busca aquesta generació quan surt a menjar
El celler Purgatori s'ha construit rehabilitant el celler dels monjos benedictins de l'Abadia de Montserrat del 1770
El celler Purgatori s'ha construit rehabilitant el celler dels monjos benedictins de l'Abadia de Montserrat del 1770
Sergi Cortés
01/01/1970
Torres rehabilita un antic celler benedictí a Les Garrigues on hi construeix el seu Projecte "Purgatori" | L’acte d’inauguració del celler ha comptat amb la presència de la Consellera d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya Teresa Jordà
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El projecte WineMakers Lab utilitza el vi com a eina d'apoderament ciutadà | Qualsevol podrà, utilitzant tecnologies de fabricació digital, fer el seu propi vi assolint també coneixement tecnològic | Barcelona és la ciutat del renaixement digital i alhora la capital d'un país de vins