llibres

Neix la Guia d’Enoturisme de Catalunya

És un llibre de 360 pàgines que inclou 700 llocs recomanats: 218 cellers per visitar, 166 restaurants, 170 allotjaments, 93 enoteques i 51 visites cultures del vi

La Guia d’Enoturisme de Catalunya sortirà al mercat el cap de setmana del 30 de juny i 1 de juliol, en una promoció de llançament amb La Vanguardia, al preu especial de 14,95€ a tots els quioscos de Catalunya

"Marketing del Enoturismo" de Lluís Tolosa, millor llibre per a professionals del vi 2017

| 26/06/2018 a les 13:37h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Llibres, Guia d'Enoturisme de Catalunya, enoturisme
Imatge il·lustrativa
La primera edició de la Guia d’Enoturisme de Catalunya és un llibre de 360 pàgines que inclou 700 llocs recomanats: 218 cellers per visitar, 166 restaurants, 170 allotjaments, 93 enoteques i 51 visites cultures del vi. Cada ruta del vi es complementa amb les principals visites turístiques de la zona per poder compaginar turisme i enoturisme. També inclou les principals empreses de serveis enoturístics, els principals punts d’informació i l’agenda mensual d’activitats enoturístiques per saber quin moment de l’any és el millor per visitar cadascuna de les rutes del vi catalanes.

El primer capítol de la guia presenta una ruta del vi a la ciutat de Barcelona, totalment inèdita fins al moment, amb prop d’un centenar de llocs recomanats. Després venen els capítols dedicats a les zones vitivinícoles més properes a Barcelona: Alella, Pla de Bages i Penedès. Posteriorment la Ruta del Vi de l’Empordà i la Ruta del Vi de Lleida a la DO Costers del Segre. La part final del llibre està dedicada a les rutes del vi a les comarques tarragonines: Conca de Barberà, Priorat-Montsant, Tarragona i Terra Alta. 

La Guia d’Enoturisme de Catalunya sortirà al mercat el cap de setmana del 30 de juny i 1 de juliol, en una promoció de llançament amb La Vanguardia, al preu especial de 14,95€ a tots els quioscos de Catalunya. Un cop acabada la promoció de llançament de La Vanguardia, a partir del 2 de juliol, la Guia d’Enoturisme de Catalunya es distribuirà a totes les llibreries de Catalunya i als cellers, restaurants, allotjaments, enoteques i museus i centres d’interpretació del vi que vulguin col·laborar en la distribució (PVP 19,00€). En els propers mesos està prevista l’edició en castellà, anglès i francès. 

La guia es publica amb la col·laboració de l’INCAVI, l’Agència Catalana de Turisme, les quatre diputacions, Turisme de Barcelona, Enoturisme DO Alella, EnoturismePENEDÈS, Priorat Enoturisme, la Ruta del Vi de l’Empordà, la Ruta del Vi de Lleida, els consells reguladors de la DO Alella, DO Pla de Bages, DO Penedès, DO Empordà, DO Costers del Segre, DO Conca de Barberà, DO Tarragona i DO Terra Alta, els ajuntaments de Vilafranca del Penedès, Sant Sadurní d’Anoia, Subirats, Avinyonet del Penedès i Montblanc, amb la col·laboració especial de La Carretera del Vi, que regala als lector de La Vanguardia el passaport de La Carretera del Vi amb les guies distribuïdes als quioscos de la demarcació de Barcelona.

L’autor, Lluís Tolosa, és sociòleg, escriptor i divulgador de la cultura del vi. Autor d’una vintena de llibres de vins i enoturisme, amb els quals han guanyat una dotzena de premis nacionals i internacionals. El passat mes de maig, el seu llibre Marketing del Enoturismo va rebre el premi Best Wine Tourism Book in the World 2018 a la final mundial dels Gourmand World Awards, celebrada a Yantai (Xina).

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
Els vins Domènech.Vidal (DO Penedès) patrocinen un any més la secció Brot del Most Festival dedicada als curtmetratges
Imatge il·lustrativa
Després de l'èxit del Tast de Primavera, el celler proposa un segon maridatge dins el Cicle de Maridatges Gastronòmics de Temporada | Experiències gastronòmiques a on s'hi conjuga vi, territori i una proposta de dinar basada en plats de la zona amb productes propis de l'època de l'any
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Vins el Cep és fruit de la unió de quatre famílies viticultores del Penedès que exporten el 90% de les 350.000 ampolles que elaboren