llibres

Neix la Guia d’Enoturisme de Catalunya

És un llibre de 360 pàgines que inclou 700 llocs recomanats: 218 cellers per visitar, 166 restaurants, 170 allotjaments, 93 enoteques i 51 visites cultures del vi

La Guia d’Enoturisme de Catalunya sortirà al mercat el cap de setmana del 30 de juny i 1 de juliol, en una promoció de llançament amb La Vanguardia, al preu especial de 14,95€ a tots els quioscos de Catalunya

"Marketing del Enoturismo" de Lluís Tolosa, millor llibre per a professionals del vi 2017

| 26/06/2018 a les 13:37h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Llibres, Guia d'Enoturisme de Catalunya, enoturisme
Imatge il·lustrativa
La primera edició de la Guia d’Enoturisme de Catalunya és un llibre de 360 pàgines que inclou 700 llocs recomanats: 218 cellers per visitar, 166 restaurants, 170 allotjaments, 93 enoteques i 51 visites cultures del vi. Cada ruta del vi es complementa amb les principals visites turístiques de la zona per poder compaginar turisme i enoturisme. També inclou les principals empreses de serveis enoturístics, els principals punts d’informació i l’agenda mensual d’activitats enoturístiques per saber quin moment de l’any és el millor per visitar cadascuna de les rutes del vi catalanes.

El primer capítol de la guia presenta una ruta del vi a la ciutat de Barcelona, totalment inèdita fins al moment, amb prop d’un centenar de llocs recomanats. Després venen els capítols dedicats a les zones vitivinícoles més properes a Barcelona: Alella, Pla de Bages i Penedès. Posteriorment la Ruta del Vi de l’Empordà i la Ruta del Vi de Lleida a la DO Costers del Segre. La part final del llibre està dedicada a les rutes del vi a les comarques tarragonines: Conca de Barberà, Priorat-Montsant, Tarragona i Terra Alta. 

La Guia d’Enoturisme de Catalunya sortirà al mercat el cap de setmana del 30 de juny i 1 de juliol, en una promoció de llançament amb La Vanguardia, al preu especial de 14,95€ a tots els quioscos de Catalunya. Un cop acabada la promoció de llançament de La Vanguardia, a partir del 2 de juliol, la Guia d’Enoturisme de Catalunya es distribuirà a totes les llibreries de Catalunya i als cellers, restaurants, allotjaments, enoteques i museus i centres d’interpretació del vi que vulguin col·laborar en la distribució (PVP 19,00€). En els propers mesos està prevista l’edició en castellà, anglès i francès. 

La guia es publica amb la col·laboració de l’INCAVI, l’Agència Catalana de Turisme, les quatre diputacions, Turisme de Barcelona, Enoturisme DO Alella, EnoturismePENEDÈS, Priorat Enoturisme, la Ruta del Vi de l’Empordà, la Ruta del Vi de Lleida, els consells reguladors de la DO Alella, DO Pla de Bages, DO Penedès, DO Empordà, DO Costers del Segre, DO Conca de Barberà, DO Tarragona i DO Terra Alta, els ajuntaments de Vilafranca del Penedès, Sant Sadurní d’Anoia, Subirats, Avinyonet del Penedès i Montblanc, amb la col·laboració especial de La Carretera del Vi, que regala als lector de La Vanguardia el passaport de La Carretera del Vi amb les guies distribuïdes als quioscos de la demarcació de Barcelona.

L’autor, Lluís Tolosa, és sociòleg, escriptor i divulgador de la cultura del vi. Autor d’una vintena de llibres de vins i enoturisme, amb els quals han guanyat una dotzena de premis nacionals i internacionals. El passat mes de maig, el seu llibre Marketing del Enoturismo va rebre el premi Best Wine Tourism Book in the World 2018 a la final mundial dels Gourmand World Awards, celebrada a Yantai (Xina).

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 2 comentaris
Us proposem cinc vins negres molt ben fets, amb preus imbatibles, i fàcils de trobar a qualsevol supermercat.
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
Decanter, la crítica anglesa més influent i prestigiosa, atorga la puntuació més gran, "Best in Show", a 3 vins catalans

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros va radiografiar els escumosos espanyols, a principis del 2021, per publicar-ne les conclusions a la revista britànica Decanter
Els cinc vins de Família Torres de la Col·lecció Antologia
Els cinc vins de Família Torres de la Col·lecció Antologia | Família Torres
El celler presenta les noves anyades dels cinc vins de la col·lecció Antologia: Milmanda 2018, Mas La Plana 2017, Reserva Real 2017, Grans Muralles 2017 i Mas de la Rosa 2018
Imatge il·lustrativa
És freqüent escoltar converses al voltant dels vins quan fem un àpat o quan obrim una ampolla. Algunes afirmacions que sovint escoltem no són certes.
Imatge il·lustrativa
Torres Brandy Zero Challenge vol promoure un canvi de mentalitat en mixologia i cocteleria buscant el compromís ambiental i la dotació pels guanyadors és de 30.000 euros.