Mascorrubí Heretat presenta ‘Annat’, un nou rosat 100% Sumoll

A l’espera que els seus vins obtinguin la certificació Demeter que garanteixi que són fruit de l’agricultura biodinàmica

Vivificar el Penedès?

| 22/06/2018 a les 10:05h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Mascorrubí
El celler Mascorrubí Heretat 1297, el projecte personal d’Ernest Pérez-Mas, fa el canvi cap a l’agricultura biodinàmica en una evolució que el mateix Pérez-Mas qualifica de “natural”, després d’haver practicat l’agricultura ecològica des que el celler va donar els seus primers passos el 2014. 

A l’espera que els seus vins obtinguin la certificació Demeter que garanteixi que són fruit de l’agricultura biodinàmica, el celler presenta una nova referència, Annat, un 100% Sumoll rosat fresc, amb criança en lies, que se suma a les altres referències del celler per completar la seva oferta vinícola.

Annat és un vi rosat de color pètal de rosa amb reflexos perlats. En nas destaquen les seves aromes delicades a fruita vermella fresca com la cirera o la magrana, junt amb els perfums de flors blanques d’ametller i presseguer. En boca és fresc i viu, i presenta un recorregut que omple el pas per boca i acaba amb un final lleugerament amarg.

Altres novetats

A més de l’Annat, al celler es troben disponibles ja les noves anyades del Teulera (85% Montònega i 15% Garnatxa blanca), enguany amb certificació ecològica; i Extincta Vitis 2017, 100% Sumoll blanc i edició limitada de 1.200 ampolles.

Les altres dues referències del celler, Capirot 2015 i Aixart 2016 han estat guardonades a la darrera edició del concurs Grenaches du Monde 2018, amb Medalla d’Or la primera i de Plata la segona.

Mascorrubí Heretat, situat a una finca a El Pla de Manlleu (Tarragona), se sustenta sobre 4 elements fonamentals: alçada, autenticitat, proximitat i tipicitat.

El Pla de Manlleu és un paratge rural i muntanyós, un pulmó verd i mediterrani de boscos i vinyes situades a més de 500 metres respecte al nivell del mar, tot un símbol que els agricultors de la zona han adoptat com a bandera. Aquesta alçada, juntament amb l’orografia, confereixen a aquesta zona les condicions idònies per a produir raïm d’alta qualitat i de característiques úniques.

Les vinyes de Mascorruí Heretat es troben situades entre els 500 i els 700 metres, fet que fa que els vins tinguin una forta personalitat. El sòl pobre i pedregós i la diferència tèrmica del dia a la nit durat l’etapa de maduració del raïm fan que la planta assoleixi una maduració equilibrada i una òptima concentració aromàtica. Aquests factors, sumats a l’estrès hídric que pateixen els ceps fan que els vins tinguin una major intensitat aromàtica, més color i estructura i, en definitiva, més qualitat organolèptica.

A Heretat Mascorrubí es mantenen les vinyes velles originals entre les quals es troben varietats pròpies de la part alta del Penedès, especialment la Montònega, una subvarietat de la Parellada que creix en alçada i que té una evolució diferent fruit del terrer. La resta de varietats amb les quals es treballa són també varietats tradicionals com ara la Sumoll i la Garnatxa.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés
01/01/1970
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Tastar un vi molt sovint ens pot evocar sesacions contradictòries. Ho fan els professionals... nosaltres no en sabem... tastar és només per experts... | Hem de saber que quanta més informació tinguem sobre el tast, més plaents seran els vins
Presentació del Cavatast 2018
Presentació del Cavatast 2018 | Cavatast
01/01/1970
La mostra de caves i gastronomia tindrà lloc els dies 5, 6 i 7 d'octubre
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L’ajuntament de l’antiga Egara llogarà autocars des de la capital vallesana fins a Vilafranca perquè els veïns puguin participar el pròxim 28 d’octubre en la iniciativa que organitza la Confraria del Cava a favor de la Marató de TV3