Deu vins provocadors

Noms d'animals, improperis i alguns insults de mal gust, eines de marketing dels cellers per intentar diferenciar-se de la competència

Alguns d'aquests noms ja us sonaran, però segur que n'hi haurà d'altres que us sorprendran... fins i tot per ser desagradables

El decàleg "gamberro" del bon bevedor

| 30/06/2018 a les 21:20h
Especial: Destacat Cupatges!
Arxivat a: Actualitat, Etiquetes de vi, Noms de vins curiosos

 

1- Le Vin de Merde: Amb la intenció de cridar l'atenció pel que fa a la zona on es fa, el Llenguadoc, Jean Marc Speziale va batejar els seus vins amb aquest nom. I sí, va donar resultat, perquè sembla ser que són molt coneguts. Fixeu-vos en la mosca que acompanya el nom del vi i l'il·lustra.

 

2- Boardingpass, un vi amb targeta d'embarcament inclosa. També hi ha il·lustrades les instruccions d'ús. És del celler R Wines, del sud d'Austràlia i està fet de sirà. 
 

3- Des de 2008, el celler Well Hung (que vol dir alguna cosa com ben penjats, ben posats..., mireu l'etiqueta amb deteniment i ho entendreu) rep atenció tant pel vi com per les etiquetes o el nom del seu celler. Curiosament el van crear tres dones, i sobre aquests vins s’ha dit que el nom pot ser divertit, però que el vi no és cap broma. Dels Estats Units, concretament de l'estat de Virgínia.
 
4- Follador: Follador, sí. Però el fet és que es tracta d'un cognom italià que pertany a la família que elabora el vi. Tot fa pensar que aquesta família desconeix el significat del seu llinatge en català o en castellà. O potser sí. Qui ho sap! El vi és un prosecco afruitat i fresc.
 

5- Una etiqueta que parla per si sola: "No facis servir aquesta ampolla com a inspiració per trucar la teva ex en un intent patètic per tornar a estar junts. Alguns grans de raïm molt bons han hagut de morir per poder fer aquest vi. Una mica de respecte." Sembla que és de sauvignoun blanc i de Soggy Bottom Boys, tot i que les males llengües diuen que el vi no existeixi en realitat. Però, sigui com sigui, la idea és bona, oi?
 
6- Loco, un vi de la DO Méntrida (Toledo) i del celler Canopy. Un vi de vinyes velles (65 anys), 100% garnatxa blanca. És molt poc corrent trobar vinyes d'aquest tipus al centre d'Espanya. Segurament el nom surt d'aquest fet tan inusual i de la gosadia de tirar endavant un projecte com aquest, una mica esbojarrat. 

 

7. Fat Bastard. Una gamma de vins provocadora d'un celler francès. Un autèntic èxit de marketing als Estats Units, on es venen milers i milers de caixes.
 
8-Bitch: Sí, de l'anglès bitch. Si no us sona busqueu-ne la traducció. Un vi del sud d'Austràlia, elaborat per R wines que també té etiquetes com Sexy Bitch, Sweet Bitch i  Sassy Bitch. 100% fet de garnatxa de ceps de vint-i-cinc anys, de la Vall de Barossa.

Els nostres vins gamberros...
9- Cap de ruc: Ja no ens sorprèn perquè s'ha convertit en un clàssic. Però no fa pas gaires anys les etiquetes de vi amb animals van ser tota una revolució. La Mula, La Zorra, El Gran Cerdo, Perro Verde, Cojón de Gato, Sangre de Toro, Cigonyes... Aquest és 100% garnatxa i de la DO Montsant. 
 
10- El Xitxarel·lo: Una ampolla de vi ben original que conté vi 100% xarel·lo de la DO Penedès. Us heu fixat en tota la llista d'improperis que es poden arribar a dir en català? Si us entreteniu a llegir l'ampolla mentre beveu, també aprendreu.
 
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

FULLA D'OR
Manuel Duran, 04/07/2018 a les 11:55
+0
-0
Es el cognom de la propietaria i significa fulla d'or. Pitjor era que un exministre del PP es digués Catalá quan es anti català.
follador ben enològic
Anònim, 04/07/2018 a les 13:51
+0
-0
Molt curiós i entretingut l'article sobre vins amb noms provocadors. En relació a l'italià "follador" cal dir que en català, apart d'altres accepcions poc o molt sobrevingudes, un follador és el lloc on es trepitja el raïm, de manera que, encara que avui ens faci pensar en una altra cosa seria una denominació ben enològica...

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors
Imatge il·lustrativa
A Can Calopa s'elabora el vi de Barcelona | El vi es pot degustar, amb tots els altres productes de l'Olivera, a la recent inaugurada Vinoteca de Can Calopa
Mones de Pasqua
Mones de Pasqua | Adrià Costa
Àlvar Llobet
Cassola de bacallà, panadons i cocarrois, entre les menges estrelles d'aquests dies de festa
Imatge il·lustrativa
La DO Terra Alta alerta de la importància de seguir el procediment judicial per evitar la implantació de les 3 centrals eòliques anunciades a la comarca de forma imminent