viticultura

El XXV Concurs de vins de Móra la Nova ja té guanyadors

La DO Terra Alta s’imposa i s’emporta 15 premis, seguida de la DO Montsant, amb 6 premis; en tercera posició, la DO Tarragona obté 5 guardons; i la DOQ Priorat aconseguix 2 premis

La Boscana de Bellvís acollirà el concurs “Millor Sommelier de Catalunya 2018” i La Nit dels Sommeliers

, Móra la Nova | 20/06/2018 a les 08:52h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Viticultura, DOQ Priorat, DO Tarragona, DO Montsant, DO Terra Alta, celler, vi, Móra la Nova
Tast del jurat, al Pavelló Firal 1 d'Octubre de Móra la Nova.
Tast del jurat, al Pavelló Firal 1 d'Octubre de Móra la Nova. | Cedida
El jurat del XXV Concurs de Vins de Móra la Nova, format per enòlegs, productors, professors, estudiants i membres de l’associació ‘La Fil·loxera’, ha hagut d’escollir entre 98 vins i licors,  pertanyents a 16 cellers emparats majoritàriament en les DO Terra Alta, DO Montsant, DO Tarragona i DOQ Priorat, per determinar els guanyadors d’aquesta edició. En base al tast realitzat el passat 13 de juny al Pavelló Firal 1 d’Octubre de Móra la Nova, els membres del jurat han determinat que, pel que fa als vins Negres Reserva, el primer lloc es concedix al Casa Mariol Syrak (DO Terra Alta), del Celler Mariol; en segon lloc, Solà Clàssic Vermell 1777 (DOQ Priorat), de Solà Clàssic de Bellmunt del Priorat; i en tercer lloc, Clònic Barrica (DO Montsant), del Celler Cedó Anguera.

Quant als vins Negres Criança, el primer lloc ha estat per a Virvetell Negre (DO Terra Alta), del Celler Batea; el segon lloc per a Sedó-Barceló (DOQ Priorat), del Celler Sedó Barceló; i el tercer lloc per a Les Sorts Vinyes Velles (DO Montsant), del Celler Masroig.

En la categoria de Vins Joves, els vins negres guanyadors han estat: en primer lloc, Casa Mariol (DO Terra Alta), del Celler Mariol; en segon lloc, Anexe Carinyena Vinyes Velles (DO Montsant), del Celler Cedó Anguera; i en tercer lloc, Panell Jove (DO Montsant), del Celler Aibar 1895. D’altra part, els guardonats de Blancs Joves han estat: Vall Major (DO Terra Alta) de Celler Batea, en primer lloc; Gandesola (DO Terra Alta) del Celler Cooperatiu Gandesa, en segon lloc; i Musseferes Jove (DO Montsant) de l’Agrícola I S.C. de la Serra d’Almos, en tercer lloc.

Els vins Blancs Fermentats en Bóta premiats han estat en primer lloc, Somdinou (DO Terra Alta) del Celler Cooperatiu Gandesa; en segon lloc, Glau-K (DO Terra Alta), de l’Escola Agrària de Gandesa; i en tercer lloc, Blan de Noirs de Biopaumerà (DO Tarragona) d’Helga Harbig Cerezo.

Pel que fa a la categoria Blancs Criança, el 1r premi ha estat per Tretze (vi no adscrit a cap DO) de Mas de la Caçadora; el 2n premi se l’ha endut Vall Excels Roure (DO Terra Alta) de l’Agrícola Corbera d’Ebre; i el 3r premi ha estat per Rosa La Guapa (vi no adscrit a cap DO) de Mas de la Caçadora.

Els vins Rosats guanyadors han estat: en primera posició, Vall Major (DO Terra Alta) del Celler Batea; en segona, Musseferes Jove (DO Montsant) de l’Agrícola I S.C. de la Serra; i, en tercera, Mims Rosat (DO Tarragona) de Molí de Rué.

En la categoria Dolços-Licorosos, el guanyador del primer premi ha estat el moscatell Terralta (DO Terra Alta) del Celler Cooperatiu Gandesa; el segon, ha estat pel Poble Vell, garnatxa blanca, (DO Terra Alta) de l’Agrícola Corbera d’Ebre; i, el tercer, ha estat pel Poble Vell, garnatxa negra, (DO Terra Alta) de l’Agrícola Corbera d’Ebre.

Pel que fa als Escumosos, els premiats han estat en primer lloc, Camí de Sirga (DO Tarragona), del Celler Pedrola; en segon lloc, Helga de Biopaumerà (DO Tarragona) d’Helga Harbig Cerezo; i, en tercer lloc, pel Nakens Escumós BL (DO Terra Alta) de l’Agrícola Corbera d’Ebre.

Finalment, en l’apartat de Vermut, el primer premi ha estat per Casa Mariol Vermut Negre (DO Terra Alta) del Celler Mariol; el segon, pel Terralta (DO Terra Alta) del Celler Cooperatiu Gandesa; i, el tercer, per a L’Aperitiu (DO Tarragona) del Celler Pedrola.

Com cada any, el lliurament dels premis tindrà lloc en el decurs de l’acte d’inauguració de la Fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova, que enguany arribarà a la 187a edició i se celebrarà del 25 al 28 d’octubre.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Joan Munné i Àlex Peris amb el seu xarel·lo Vinya Marcelino
Joan Munné i Àlex Peris amb el seu xarel·lo Vinya Marcelino
Ruth Troyano
“No tenim vinya pròpia però el nostre projecte vol donar valor als pagesos que treballen molt bé la seva..."
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
La majoria de vins són agradables acompanyats del menjar adequat, però poden ser espatllats si els combinem de manera nefasta | Chiara Gai, sense cap intenció d'imposar res, us proposa correctes combinacions (tècnicament parlant) de vins i menjars
Vinyes reinjertades
Vinyes reinjertades | Silvia Naranjo
França vol cobrar drets als cellers d'arreu del món que utilitzin «Cabernet Sauvignon», «Chardonnay», «Pinot Noir», «Pinot Blanc», «Pinot Gris», «Syrah» i «Sauvignon Blanc» | Per La Guia de Vins de Catalunya