​VIdeNIT celebra la 9a edició amb 21 cellers de la DO Montsant i la DOQ Priorat i un convidat de la DO Terra Alta

El certamen enològic se celebra per segon any consecutiu al juliol i comptarà amb la participació del molí d’oli de Cabacés Miró Cubells

La Boscana de Bellvís acollirà el concurs “Millor Sommelier de Catalunya 2018” i La Nit dels Sommeliers

| 19/06/2018 a les 20:31h
Arxivat a: Fires, DOQPriorat, DO Terra Alta, Fira del Vi de Falset, DO Montsant, VIdeNIT

L’allotjament rural Mas Figueres (Marçà) celebrarà el proper dissabte 7 de juliol la novena edició de la festa VIdeNIT que, per segon any consecutiu, tindrà lloc fora dels actes de la Fira del Vi de Falset. Els organitzadors han volgut mantenir la cita als inicis de juliol, per evitar la coincidència i saturació de tastos, però també i principalment per la climatologia. Les nits al juliol són molt més suaus que al maig i això permet als visitants gaudir dels jardins de Mas Figueres i dels vins en un ambient més agradable.

En aquesta novena edició hi ha confirmada la participació de 21 cellers de la DO Montsant i de la DOQ Priorat, i un celler convidat de la DO Terra Alta. Són 3 cellers més que l’any passat. També serà al VIdeNIT el molí d’oli Miró Cubells de Cabacés amb els olis d’oliva verge extra Cavaloca.

Els cellers participants varien d’una edició a una altra però alguns es mantenen per la seva qualitat i vincle amb Mas Figueres, l’allotjament rural que organitza la cita. Al VIdeNIT, els elaboradors presenten anyades noves però també vins icònics i singulars de llarg envelliment. La vetllada és una oportunitat única per conèixer la terra de mestissatge que és el Priorat, amb dues denominacions d’origen i multitud de creacions enològiques.

El VIdeNIT començarà a les 20h del dissabte 7 de juliol i el tast dels vins s’acompanyarà d’un aperitiu gastronòmic servit per la cuina de Mas Figueres. Aquest any la música anirà a càrrec de Marcel i Josuè, un duet format per l’excantant de la Soul Machine i actual veu de Mano’s Rock, Joan Barceló Vallès, i el guitarrista Marcel Vallès, que forma part del grup Sons del Brasil amb la seva companya Mirla Riomar.

La relació de cellers participants és:

- Acústic Celler, DO Montsant - DOQ Priorat
- Álvaro Palacios, Gratallops, DOQ Priorat
- Bodegas Mas Alta, La Vilella Alta, DOQ Priorat
- Celler Cal Pla, Porrera, DOQ Priorat
- Celler Comunica, DO Montsant
- Celler Dosterras, Marçà, DO Montsant
- Celler La Cova dels Vins, DO Montsant
- Celler La Placeta, Els Guiamets, DO Montsant
- Celler Vall Llach, Porrera, DOQ Priorat
- Celler Vermunver, Marçà, DO Montsant
- Cims de Porrera, Porrera, DOQ Priorat
- Clos Galena, El Molar, DOQ Priorat
- Clos de l’Obac, Gratallops, DOQ Priorat
- Cooperativa Falset Marçà, DO Montsant
- Josep Grau Viticultor, Marçà, DO Montsant – DOQ Priorat
- La Conreria d’Scala Dei, ScalaDei, DOQ Priorat
- L’Infernal. Torroja del Priorat, DOQ Priorat
- Sara i René Viticultors, DOQ Priorat
- Trossos del Priorat, Gratallops, DOQ Priorat
- Vinyes Domènech, Capçanes, DO Montsant
- Vins del Tros. Vilalba dels Arcs, DO Terra Alta
- Molí d’oli Miró-Cubells > Cavaloca

L’entrada al VIdeNIT té un cost de 50 euros i és important reservar amb antelació perquè l’aforament és limitat. Per fer-ho, cal escriure un correu a info@masfigueres.com. El preu de l’entrada inclou el tast de tots els vins, la copa, l’aperitiu i la música en directe als jardins de Mas Figueres. També es poden comprar presencialment a Mas Figueres, a Marçà, o bé al Calaix de Sastre, a Falset.

La cita enològica és una bona oportunitat per veure i gaudir de l’evolució i l’expressió de les garnatxes i de les carinyenes en sòls diversos del Montsant i en sòls de llicorella principalment al Priorat, com també els grans vins blancs que dona la comarca en finques i paratges de vinya cultivats, preservats i recuperats.

Un allotjament amb celler

Mas Figueres és un allotjament rural situat a Marçà. Un espai que convida al relax i al descans en simbiosi amb la cultura i el paisatge de la vinya. L’establiment compta des de 2006 amb un celler adherit, de nom DOSTERRAS. La finca és de principis del segle XIX quan el científic Juan de la Fuente va construir la masia com a refugi per fer-hi els seus estudis.

La casa és d’estil indià, donat el vincle de De la Fuente amb el Perú, on va ser ambaixador en representació de l’Estat espanyol. Des de la seva construcció, Mas Figueres ha estat refugi d’artistes i cantautors a la recerca de pau i inspiració. També ha estat residència de Luc van Isenghen, un dels pioners i promotors dels nous vins del Priorat.

Tota l’activitat de la 9ª edició de VIdeNIT es pot seguir a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #videnit.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc de la Terra Alta, i un vi rosat i un vi negre del Montsant
Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Setmana del Vi Català torna el pròxim octubre | El Showroom del Vi Català se celebrarà a Fira Barcelona, en el marc del Gastronomic Forum
El Clos Ancestral 2019 s'elabora amb ull de llebre, garnatxa i moneu
El Clos Ancestral 2019 s'elabora amb ull de llebre, garnatxa i moneu
Sergi Cortés
El Clos Ancestral 2019 és un vi negre ecològic que prové del Castell de la Bleda, un enclavament amb 2500 anys d’història vitivinícola