vins

Castell del Remei commemora les 33 anyades del seu vi emblema, Gotim Bru

El celler, que encarna la història del vi de Catalunya, és la cinquena marca de vins tranquils més antiga de l'Estat

Sis vins blancs fermentats en bóta que has de conèixer

| 14/06/2018 a les 07:08h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Castell del Remei, Gotim Bru
Castell del Remei celebra el 33 aniversari del seu vi emblema Gotim Bru, el que ha estat un dels impulsors internacionals del vi català de qualitat. Castell del Remei, celler que encarna la història del vi de Catalunya, és també la cinquena marca de vins tranquils més antiga de l'Estat i el primer celler elaborador de vins fins de criança de Catalunya. Aquest vi d’estil modern va ser la primera elaboració que va dur a terme Tomàs Cusiné.

Gotim Bru 2016 és un vi negre expressiu i elegant cupatges de les varietats ull de llebre, garnatxa, cabernet i syrah, amb una fruita molt expressiva. Amb deu mesos de criança en bótes de roure francès i americà, és de color cirera amb reflexes granatosos.

D’aromes intenses de cacao, balsàmics i torrats. Notes de fruites vermelles, cireres i espècies, és agradable i equilibrat, amb un toc d’acidesa que li confereix un post gust amb notes de xocolata negra. El trobeu al mercat a uns 8,40 €.

Gotim Blanc 2017 és de color daurat pàl·lid amb reflexes verdosos. S’elabora a partir de les varietats sauvignon blanc i macabeu, cultivades a les vinyes de la propietat. És un vi fresc, equilibrat i golós, mostra notes de fruita exòtica, florals i gustos de fruita blanca, que es transformen en fulles de figuera i pera. Té un preu de 6,50 €.

L’enclavament històric de Castell del Remei obre les portes a un celler emblemàtic, de visita obligada, on es pot viure la història del vi de Catalunya -els primers indicis documentats de l’elaboració de vi al molí de la propietat són del 1780-. 
 

 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Antoni Falcón (Vins de Taller) destaca que el vi ecològic és "la màxima expressió del terroir i de la vinya" | La sommelier Clara Antúnez diu que “l’objectiu és fer vins de qualitat, bons, siguin ecològics, biodinàmics o convencionals” | La catalana suma el 14% de la vinya ecològica espanyola, i el 3,7% de la mundial
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
El Govern, els cellers i els pagesos acorden discutir una solució estructural a la crisi a partir del novembre de cara a futures collites
L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i la DO Conca de Barberà organitzen la 49a Festa de la Verema que tindrà lloc a l’Espluga de Francolí els dies 23, 24 i 25 d’agost.
Davant les diferents informacions aparegudes a través de diversos canals i mitjans, Pimecava vol intentar clarificar la situació exposant el seu punt de vista.