vins

Castell del Remei commemora les 33 anyades del seu vi emblema, Gotim Bru

El celler, que encarna la història del vi de Catalunya, és la cinquena marca de vins tranquils més antiga de l'Estat

Sis vins blancs fermentats en bóta que has de conèixer

| 14/06/2018 a les 07:08h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Castell del Remei, Gotim Bru
Castell del Remei celebra el 33 aniversari del seu vi emblema Gotim Bru, el que ha estat un dels impulsors internacionals del vi català de qualitat. Castell del Remei, celler que encarna la història del vi de Catalunya, és també la cinquena marca de vins tranquils més antiga de l'Estat i el primer celler elaborador de vins fins de criança de Catalunya. Aquest vi d’estil modern va ser la primera elaboració que va dur a terme Tomàs Cusiné.

Gotim Bru 2016 és un vi negre expressiu i elegant cupatges de les varietats ull de llebre, garnatxa, cabernet i syrah, amb una fruita molt expressiva. Amb deu mesos de criança en bótes de roure francès i americà, és de color cirera amb reflexes granatosos.

D’aromes intenses de cacao, balsàmics i torrats. Notes de fruites vermelles, cireres i espècies, és agradable i equilibrat, amb un toc d’acidesa que li confereix un post gust amb notes de xocolata negra. El trobeu al mercat a uns 8,40 €.

Gotim Blanc 2017 és de color daurat pàl·lid amb reflexes verdosos. S’elabora a partir de les varietats sauvignon blanc i macabeu, cultivades a les vinyes de la propietat. És un vi fresc, equilibrat i golós, mostra notes de fruita exòtica, florals i gustos de fruita blanca, que es transformen en fulles de figuera i pera. Té un preu de 6,50 €.

L’enclavament històric de Castell del Remei obre les portes a un celler emblemàtic, de visita obligada, on es pot viure la història del vi de Catalunya -els primers indicis documentats de l’elaboració de vi al molí de la propietat són del 1780-. 
 

 

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
L’ampolla d’aquest escumós Premium s’inspira en les plomes que Mistinguett, la vedet francesa més famosa de tots els temps, va utilitzar per primera vegada en un espectacle
Imatge il·lustrativa
La collita se situaria en 31.800 tones, inferior a l’any passat però lleugerament superior a una campanya mitjana | Les xifres són provisionals, depenent de les pluges de l’octubre i dels rendiments de l’oli
Imatge il·lustrativa
Fins al 27 d’octubre es mantindrà oberta la possibilitat d’inscriure’s en aquesta iniciativa que enguany augmenta els premis per als participants