​Reintroducció de l'òliba a l'Heretat Segura Viudas

L’equip de Segura Viudas en fa l’acompanyament i seguiment a diari i sense que se’l vegi, els proporciona aliment

7 vins blancs amb fusta que has de tastar

| 11/06/2018 a les 15:00h
Arxivat a: Cellers, Heretat Segura Viudas, Reintroducció de l'òliba

Quatre polls d’òliba, criats en captivitat al Centre de Fauna de Camadoca, ja sobrevolen les finques de Segura Viudas. Es tracta d’una nova acció de l’Heretat en el marc del projecte de promoció de la diversitat de l’entorn en què participa com a entitat de custòdia de SEO-BirdLife.

La cria mitjançant la tècnica de hacking consisteix en la col·locació dels polls en un niu artificial en el territori on en pretén reintroduir l’espècie. Aquests polls han estat criats en captivitat en contacte amb adults de la seva espècie i són col·locats en el niu quan ja han superat la fase d’impressió o imprinting.

L’equip de Segura Viudas en fa l’acompanyament i seguiment a diari i sense que se’l vegi, els proporciona aliment. Quan les òlibes puguin volar, es retirarà la reixa que actualment tapa la sortida del niu perquè les aus explorin l’entorn i hi puguin tornar quan ho desitgin. Allà hi continuaran trobant menjar fins que es pugui certificar que són autosuficients i es puguin incorporar plenament a l’ecosistema. Per la tendència natural d’aquestes aus a tornar al lloc on s’han criat per reproduir-se, s’espera que les òlibes romanguin en el territori i hi criïn en els pròxims anys, de manera que l’espècie s’estableixi a l’entorn de l’Heretat.

L’equip de Segura Viudas en fa l’acompanyament i seguiment a diari i sense que se’l vegi, els proporciona aliment. 


L’òliba, declarada Au del 2018 per SEO-BirdLife, és la única representant de la família dels titònids (Tytonidae) a tot el territori europeu i en els darrers anys les seves poblacions has minvat a causa de diverses causes, entre elles, les transformacions de l’entorn rural (canvis en el cultius, abús de pesticides i pèrdua de llocs per nidificar). Aquestes aus nocturnes són clau per regular l’ecosistema gràcies a la seva dieta, basada sobretot en rosegadors i insectes. 
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Pat Bros, veïna de Cistella i coordinadora i guia d’activitats d’animació i de lleure en el medi natural, serà la pregonera | El celler Mas Vida i la plaça Major de Cistella seran els escenaris
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Sergi Cortés
01/01/1970
Quina és la vinya més austral? Es pot fer vi a 3100 metres d'altitud? | Recorrem el planeta buscant vinyes extremes, que per la seva latitud, clima o terrer sembla una proesa fer vi
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El curt impulsat per la Denominació d’Origen Catalunya "Bohèmia" ha guanyat el Premi del Jurat al Millor Curt en Llengua Estrangera al Long Beach International Film Festival de Nova York.