​Reintroducció de l'òliba a l'Heretat Segura Viudas

L’equip de Segura Viudas en fa l’acompanyament i seguiment a diari i sense que se’l vegi, els proporciona aliment

7 vins blancs amb fusta que has de tastar

| 11/06/2018 a les 15:00h
Arxivat a: Cellers, Heretat Segura Viudas, Reintroducció de l'òliba

Quatre polls d’òliba, criats en captivitat al Centre de Fauna de Camadoca, ja sobrevolen les finques de Segura Viudas. Es tracta d’una nova acció de l’Heretat en el marc del projecte de promoció de la diversitat de l’entorn en què participa com a entitat de custòdia de SEO-BirdLife.

La cria mitjançant la tècnica de hacking consisteix en la col·locació dels polls en un niu artificial en el territori on en pretén reintroduir l’espècie. Aquests polls han estat criats en captivitat en contacte amb adults de la seva espècie i són col·locats en el niu quan ja han superat la fase d’impressió o imprinting.

L’equip de Segura Viudas en fa l’acompanyament i seguiment a diari i sense que se’l vegi, els proporciona aliment. Quan les òlibes puguin volar, es retirarà la reixa que actualment tapa la sortida del niu perquè les aus explorin l’entorn i hi puguin tornar quan ho desitgin. Allà hi continuaran trobant menjar fins que es pugui certificar que són autosuficients i es puguin incorporar plenament a l’ecosistema. Per la tendència natural d’aquestes aus a tornar al lloc on s’han criat per reproduir-se, s’espera que les òlibes romanguin en el territori i hi criïn en els pròxims anys, de manera que l’espècie s’estableixi a l’entorn de l’Heretat.

L’equip de Segura Viudas en fa l’acompanyament i seguiment a diari i sense que se’l vegi, els proporciona aliment. 


L’òliba, declarada Au del 2018 per SEO-BirdLife, és la única representant de la família dels titònids (Tytonidae) a tot el territori europeu i en els darrers anys les seves poblacions has minvat a causa de diverses causes, entre elles, les transformacions de l’entorn rural (canvis en el cultius, abús de pesticides i pèrdua de llocs per nidificar). Aquestes aus nocturnes són clau per regular l’ecosistema gràcies a la seva dieta, basada sobretot en rosegadors i insectes. 
 

També us pot interessar

Javier Pagés president de la DO Cava, amb els vocals del consell regulador, el secretari general, el director tècnic de la DO i el director general de l'INCAVI
Javier Pagés president de la DO Cava, amb els vocals del consell regulador, el secretari general, el director tècnic de la DO i el director general de l'INCAVI
Acord en el ple del consell regulador per una nova zonificació i per una segmentació qualitativa de la DO Cava | El cava tindrà 4 noms per diferenciar-se de la zona d'Espanya on està elaborat; a Catalunya, Comtats de Barcelona, a l'Aragó, Valle del Ebro, a Extremadura, Viñedos de Almendralejo, i a València, Altos de Levante.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes | 1 comentari
Us donem idees per tenir una experiència enogastronòmica a casa durant les vacances
Imatge il·lustrativa
Lourdes López | 2 comentaris
Amb allioli a dojo, més eixutes, amb tècniques de cocció que requereixen hores, amb salses de rebost impossible.... Aquestes són algunes de les millors braves que podeu tastar a una de les ciutats més 'braveres' del món.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Un homenatge al fundador del celler que va triar el Penedès per a elaborar vins del màxim nivell
Imatge il·lustrativa
Pexels
Lourdes López
Els restauradors denuncien el tancament unilateral, la falta de control al transport públic i que les ajudes són clarament insuficients
Els restaurants que fan menjar per emportar i que han estat obligats a tancar poden demanar els ajuts.
Els restaurants que fan menjar per emportar i que han estat obligats a tancar poden demanar els ajuts. | Pexels
Sergi Cortés
El DOGC publica avui la convocatòria de subvencions per la restauració i els centres d’estètica i bellesa afectats econòmicament per la COVID-19
Imatge il·lustrativa
El cava Gran Reserva Brut Nature surt al mercat a un preu de 35 euros