​Reintroducció de l'òliba a l'Heretat Segura Viudas

L’equip de Segura Viudas en fa l’acompanyament i seguiment a diari i sense que se’l vegi, els proporciona aliment

7 vins blancs amb fusta que has de tastar

| 11/06/2018 a les 15:00h
Arxivat a: Cellers, Heretat Segura Viudas, Reintroducció de l'òliba

Quatre polls d’òliba, criats en captivitat al Centre de Fauna de Camadoca, ja sobrevolen les finques de Segura Viudas. Es tracta d’una nova acció de l’Heretat en el marc del projecte de promoció de la diversitat de l’entorn en què participa com a entitat de custòdia de SEO-BirdLife.

La cria mitjançant la tècnica de hacking consisteix en la col·locació dels polls en un niu artificial en el territori on en pretén reintroduir l’espècie. Aquests polls han estat criats en captivitat en contacte amb adults de la seva espècie i són col·locats en el niu quan ja han superat la fase d’impressió o imprinting.

L’equip de Segura Viudas en fa l’acompanyament i seguiment a diari i sense que se’l vegi, els proporciona aliment. Quan les òlibes puguin volar, es retirarà la reixa que actualment tapa la sortida del niu perquè les aus explorin l’entorn i hi puguin tornar quan ho desitgin. Allà hi continuaran trobant menjar fins que es pugui certificar que són autosuficients i es puguin incorporar plenament a l’ecosistema. Per la tendència natural d’aquestes aus a tornar al lloc on s’han criat per reproduir-se, s’espera que les òlibes romanguin en el territori i hi criïn en els pròxims anys, de manera que l’espècie s’estableixi a l’entorn de l’Heretat.

L’equip de Segura Viudas en fa l’acompanyament i seguiment a diari i sense que se’l vegi, els proporciona aliment. 


L’òliba, declarada Au del 2018 per SEO-BirdLife, és la única representant de la família dels titònids (Tytonidae) a tot el territori europeu i en els darrers anys les seves poblacions has minvat a causa de diverses causes, entre elles, les transformacions de l’entorn rural (canvis en el cultius, abús de pesticides i pèrdua de llocs per nidificar). Aquestes aus nocturnes són clau per regular l’ecosistema gràcies a la seva dieta, basada sobretot en rosegadors i insectes. 
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors
Imatge il·lustrativa
A Can Calopa s'elabora el vi de Barcelona | El vi es pot degustar, amb tots els altres productes de l'Olivera, a la recent inaugurada Vinoteca de Can Calopa
Mones de Pasqua
Mones de Pasqua | Adrià Costa
Àlvar Llobet
Cassola de bacallà, panadons i cocarrois, entre les menges estrelles d'aquests dies de festa
Imatge il·lustrativa
La DO Terra Alta alerta de la importància de seguir el procediment judicial per evitar la implantació de les 3 centrals eòliques anunciades a la comarca de forma imminent