gintònic

​Els 5 pecats que has d'evitar quan preparis un gintònic

Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat

Com es fa el gintònic perfecte?

| 08/06/2018 a les 09:28h
Especial: Consells per tastar sense complexos
Arxivat a: Per aprendre'n, Chase, gintònic
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Et consideres tot un expert preparant gintònics? Creus reunir tota l'expertesa necessària al voltant d'aquest clàssic dels combinats? Posa't a prova! Amb motiu del Dia Internacional del Gin, Chase, l'única destil·leria familiar i independent del Regne Unit, revela els 5 errors més comuns a l'hora de preparar un gintònic.

1. L'ordre dels ingredients sí que altera el producte

Si penses que barrejar tots els ingredients de qualsevol manera, remoure i afegir un cítric, vas molt desencaminat. Sempre s'ha d'afegir primer la ginebra, en cas contrari no es barreja bé i no aconseguim equilibri amb el gust. Després, és recomanable incloure la tònica -amb una cullera trenada-, que permet que aquesta conservi les seves bombolles. I finalment, el cítric.

2. Compte amb les proporcions!

És cert que les proporcions depenen de les preferències de cadascú, però per fer-ho bé cal fer cas als experts. 5 cl d'una ginebra de qualitat per cada 20 cl de tònica, és la proporció ideal perquè aquest combinat sigui l'ànima de la festa.

3. Got de tub? prohibidíssim

Ja hem aconseguit superar els gintònics mal fets, servits en gots de tub... El tub fa que la beguda agafi temperatura més ràpid, i no permet gaudir bé de les aromes. L'ideal és utilitzar una copa gran de forma esfèrica -copa baló-, que a més té més capacitat. Refreda-la abans d'utilitzar-la.

4. Menys sucs, més sabor

Per donar-li una aroma cítric a la teva copa, no s'ha d'utilitzar el suc de la llima o de la llimona, únicament utilitza l'escorça o la pell del cítric. Si utilitzem molt els sucs, el carbònic de la tònica desapareix i es perd el sabor i l'essència del conjunt.

5. Els glaçons casolans no són la millor opció

No es recomana l'ús de glaçons casolans, han de ser glaçons de gel industrial, ja que els casolans triguen menys a fondre i no refreden la copa igual que els industrials. A més, un detall molt important: els glaçons fets a casa agafen diferents aromes del congelador i degraden el gust de la beguda.

Font: Chase Distillery

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Un projecte cooperatiu de "resistència" replanta 7.000 ceps per elaborar vi en un dels municipis metropolitans on la viticultura ha passat a ser testimonial
Imatge il·lustrativa
Oriol Garriga i Solsona és l’impulsor del projecte jove i familiar, iniciat l’any 2013 amb l’objectiu de recuperar el cultiu de la vinya
Imatge il·lustrativa
Amb 19 ors i 12 plates, ha estat la DO Catalana més reconeguda en este certamen internacional