gintònic

​Els 5 pecats que has d'evitar quan preparis un gintònic

Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat

Com es fa el gintònic perfecte?

| 08/06/2018 a les 09:28h
Arxivat a: Per aprendre'n, Chase, gintònic
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Et consideres tot un expert preparant gintònics? Creus reunir tota l'expertesa necessària al voltant d'aquest clàssic dels combinats? Posa't a prova! Amb motiu del Dia Internacional del Gin, Chase, l'única destil·leria familiar i independent del Regne Unit, revela els 5 errors més comuns a l'hora de preparar un gintònic.

1. L'ordre dels ingredients sí que altera el producte

Si penses que barrejar tots els ingredients de qualsevol manera, remoure i afegir un cítric, vas molt desencaminat. Sempre s'ha d'afegir primer la ginebra, en cas contrari no es barreja bé i no aconseguim equilibri amb el gust. Després, és recomanable incloure la tònica -amb una cullera trenada-, que permet que aquesta conservi les seves bombolles. I finalment, el cítric.

2. Compte amb les proporcions!

És cert que les proporcions depenen de les preferències de cadascú, però per fer-ho bé cal fer cas als experts. 5 cl d'una ginebra de qualitat per cada 20 cl de tònica, és la proporció ideal perquè aquest combinat sigui l'ànima de la festa.

3. Got de tub? prohibidíssim

Ja hem aconseguit superar els gintònics mal fets, servits en gots de tub... El tub fa que la beguda agafi temperatura més ràpid, i no permet gaudir bé de les aromes. L'ideal és utilitzar una copa gran de forma esfèrica -copa baló-, que a més té més capacitat. Refreda-la abans d'utilitzar-la.

4. Menys sucs, més sabor

Per donar-li una aroma cítric a la teva copa, no s'ha d'utilitzar el suc de la llima o de la llimona, únicament utilitza l'escorça o la pell del cítric. Si utilitzem molt els sucs, el carbònic de la tònica desapareix i es perd el sabor i l'essència del conjunt.

5. Els glaçons casolans no són la millor opció

No es recomana l'ús de glaçons casolans, han de ser glaçons de gel industrial, ja que els casolans triguen menys a fondre i no refreden la copa igual que els industrials. A més, un detall molt important: els glaçons fets a casa agafen diferents aromes del congelador i degraden el gust de la beguda.

Font: Chase Distillery

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Imatge il·lustrativa
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L'entrada de l'estiu arriba amb la calor i els escumosos rosats són bons aliats per aquestes èpoques de l'any | Recomanem 10 vins rosats amb bombolles perfectes per a l'aperitiu i per acompanyar àpats com amanides, arrossos i mariscs.
Imatge de la Mostra de Vins i Caves de catalunya al passatge Lluís Companys
Imatge de la Mostra de Vins i Caves de catalunya al passatge Lluís Companys | INCAVI
Ramon Francàs
01/01/1970
L’AVC diu que el govern municipal d’Ada Colau està ara més receptiu davant el projecte del Catalan Wine House | Valentí Roqueta diu que la iniciativa necessita d’un horitzó d’estabilitat política a mig termini
Tast del jurat, al Pavelló Firal 1 d'Octubre de Móra la Nova.
Tast del jurat, al Pavelló Firal 1 d'Octubre de Móra la Nova. | Cedida
01/01/1970
La DO Terra Alta s’imposa i s’emporta 15 premis, seguida de la DO Montsant, amb 6 premis; en tercera posició, la DO Tarragona obté 5 guardons; i la DOQ Priorat aconseguix 2 premis