gintònic

​Els 5 pecats que has d'evitar quan preparis un gintònic

Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat

Com es fa el gintònic perfecte?

| 08/06/2018 a les 09:28h
Especial: Consells per tastar sense complexos
Arxivat a: Per aprendre'n, Chase, gintònic
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Et consideres tot un expert preparant gintònics? Creus reunir tota l'expertesa necessària al voltant d'aquest clàssic dels combinats? Posa't a prova! Amb motiu del Dia Internacional del Gin, Chase, l'única destil·leria familiar i independent del Regne Unit, revela els 5 errors més comuns a l'hora de preparar un gintònic.

1. L'ordre dels ingredients sí que altera el producte

Si penses que barrejar tots els ingredients de qualsevol manera, remoure i afegir un cítric, vas molt desencaminat. Sempre s'ha d'afegir primer la ginebra, en cas contrari no es barreja bé i no aconseguim equilibri amb el gust. Després, és recomanable incloure la tònica -amb una cullera trenada-, que permet que aquesta conservi les seves bombolles. I finalment, el cítric.

2. Compte amb les proporcions!

És cert que les proporcions depenen de les preferències de cadascú, però per fer-ho bé cal fer cas als experts. 5 cl d'una ginebra de qualitat per cada 20 cl de tònica, és la proporció ideal perquè aquest combinat sigui l'ànima de la festa.

3. Got de tub? prohibidíssim

Ja hem aconseguit superar els gintònics mal fets, servits en gots de tub... El tub fa que la beguda agafi temperatura més ràpid, i no permet gaudir bé de les aromes. L'ideal és utilitzar una copa gran de forma esfèrica -copa baló-, que a més té més capacitat. Refreda-la abans d'utilitzar-la.

4. Menys sucs, més sabor

Per donar-li una aroma cítric a la teva copa, no s'ha d'utilitzar el suc de la llima o de la llimona, únicament utilitza l'escorça o la pell del cítric. Si utilitzem molt els sucs, el carbònic de la tònica desapareix i es perd el sabor i l'essència del conjunt.

5. Els glaçons casolans no són la millor opció

No es recomana l'ús de glaçons casolans, han de ser glaçons de gel industrial, ja que els casolans triguen menys a fondre i no refreden la copa igual que els industrials. A més, un detall molt important: els glaçons fets a casa agafen diferents aromes del congelador i degraden el gust de la beguda.

Font: Chase Distillery

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya | CRDO Conca de Barberà
Sergi Cortés
Les Catedrals del Vi, el paisatge, els cellers modernistes, la varietat trepat o el Viver de Celleristes són particularitats que fan de la DO Conca de Barberà una denominació d'origen única
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala
Tots els vins contenen sulfits perquè els sulfits són un component natural que contenen les plantes, les persones i els animals. Al vi, tradicionalment s'han afegit (més) sulfits per conservar-los i que no es contaminin. Us proposem cinc vins sense sulfits afegits.
Pannes de suro
Pannes de suro | Institut Català del Suro
Recuperem un article de Sergi Cortés del 2017 per explicar que els boscos d'alzina prevenen els incentis i emmagatzemen CO2 (per frenar el canvi climàtic). Catalunya fabrica la majoria de taps de suro de l'Estat