enoturisme

​Nova edició de la Ruta de Tapes pel Mercat del Préssec de l’Ordal amb Albet i Noya

La Ruta de tapes pel Mercat del Préssec de l’Ordal tindrà lloc durant els caps de setmana de juny, juliol i agost (16/6, 8/7, 14/7, 29/7, 4/8)

​El Clàssic Penedès d’Albet i Noya que s’integra amb les arrels mestisses del restaurant Spoonik

| 06/06/2018 a les 19:30h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Enoturisme, Mercat del Préssec de l'Ordal, Albet i Noya i tapes, Albet i Noya
Imatge il·lustrativa
Aquest cap de setmana s’inaugura a Sant Pau d’Ordal la 13a edició del Mercat del Préssec de l’Ordal, que reuneix, en un mateix espai, els diferents productors dels municipis de Subirats i Avinyonet del Penedès i proposa, durant els caps de setmana de juny, juliol i agost, un complet programa d’activitats amb aquesta fruita de secà com a protagonista.

Com ja és habitual, i en col·laboració amb els restaurants de la vila, Albet i Noya organitza una nova edició de la Ruta de tapes pel Mercat del Préssec de l’Ordal on es mariden els vins del celler amb diferents plats elaborats pel xef de Sant Pau d’Ordal Pere Massana, del restaurant Cal Pere del Maset, i Santi Amigó, de Cal Xim.

Enguany, com a novetat, s’incorpora a l’activitat un tast de melmelades de préssec a càrrec de Les Filos, un projecte emprenedor d’una família de Lavern que van decidir  elaborar confitures i almívars amb els presseguers que tenien a la seva finca com a alternativa a la simple recol·lecció.

La Ruta de tapes pel Mercat del Préssec de l’Ordal tindrà lloc durant els caps de setmana de juny, juliol i agost (16/6, 8/7, 14/7, 29/7, 4/8). Just en arribar es farà una visita al celler on es podrà conèixer la història del primer vi ecològic de l’Estat, el procés d’elaboració i alguns dels projectes experimentals que es tenen en marxa.  Tot seguit, el grup es desplaça a Sant Pau d’Ordal per visitar el mercat i iniciar la ruta de tapes pels restaurants del poble. 

Enguany els maridatges seran els següents:

A Cal Xim:  Milfulls de préssec de l'Ordal marinat i a la brasa amb fetge d'ànec a la brasa amb l’escumós Efecte Brut Reserva.

A Cal Pere del Maset: Gaspatxo de préssec d’Ordal amb gelatina de viognier amb el  vi blanc 3 Macabeus 2016 / Melós ibèric estofat amb préssec amb el vi negre La Milana 2014

DATES I INFORMACIÓ:

Juny (dissabte 16). Juliol (diumenge 8, dissabte 14 i diumenge 29). Agost (dissabte 4)
Horari i punt de trobada: 10.30h a Albet i Noya (Can Vendrell de la Codina)
Preu: 16€/persona
Indispensable reserva prèvia a [email protected] o trucant al T.93.899.48.12.
 

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Fins el proper 3 de novembre, al restaurant l'Enoteca del xef Paco Pérez, es podrà degustar un menú homenatge a la varietat Garnatxa | El menú ha estat creat entre el restaurant i el propietari de Vinyes Domènech, Joan Ignasi Domènech
Imatge il·lustrativa
La collita se situaria en 31.800 tones, inferior a l’any passat però lleugerament superior a una campanya mitjana | Les xifres són provisionals, depenent de les pluges de l’octubre i dels rendiments de l’oli
Imatge il·lustrativa
Fins al 27 d’octubre es mantindrà oberta la possibilitat d’inscriure’s en aquesta iniciativa que enguany augmenta els premis per als participants