​Tres estudiants del CETT reben una beca BBVA per formar-se a El Celler de Can Roca

Entre 16 candidats, 3 han resultat guanyadors: Andrea Caiazzo i Josep Queralt pel servei de cuina, i Júlia Cordovilla, pel servei de sala

La importància del Sommelier al restaurant

| 05/06/2018 a les 21:37h
Arxivat a: Actualitat, Beca BBVA, El Celler de Can Roca, CETT
Imatge il·lustrativa
El nom dels tres alumnes que durant quatre mesos gaudiran d’una beca que els permetrà treballar de la mà dels germans Roca, gràcies a l’aliança que va començar al 2014 entre el BBVA i El Celler de Can Roca, són Andrea Caiazzo i Josep Queralt pel servei de cuina, i Júlia Cordovilla, pel servei de sala. Tots tres han resultat ser els guanyadors d’una beca molt preuada que els portarà a aprendre i treballar de la mà dels reconeguts xefs i germans Joan, Josep i Jordi Roca.

Aquest projecte comú neix gràcies a uns valors compartits. Innovació, creativitat i esperit de superació són els eixos d’aquest projecte que es veu reflectit en diferents punts d’actuació: Social, atorgant beques que ajuden a joves promeses de la cuina en la seva formació treballant al propi Celler de Can Roca; Gastronòmic, a través de l’elaboració d’un menú homenatge resultat de la història i els productes locals de cada regió que visiten; i Formatiu; desenvolupant accions formatives destinades a empresaris de les mateixes comunitats autònomes.

Christian Terribas, Director Territorial de BBVA a Barcelona, ha volgut donar les gràcies a tots els participants traslladant-los unes encoratjadores paraules: “nosaltres creiem en vosaltres perquè sou el futur i, per això, pensem que aquesta oportunitat crearà un punt d’inflexió en les vostres carreres professionals”. Tanmateix, ha donat les gràcies al Campus CETT-UB, escollit com a centre de selecció dels estudiants en la seva parada a Barcelona per ser un centre d’estudis de referència i excel·lència.

Aquest viatge culinari ens permet aportar el nostre granet de sorra en la formació de centenars d’estudiants d’hostaleria que, com nosaltres, la cuina és la seva manera d’expressar-se i de ser”, afirmava Joan Roca, qui juntament amb en Josep i en Jordi, han volgut transmetre un missatge comú i inspirador per tots aquells estudiants recordant-los que “no caure mai en l’inconformisme et permet créixer i aprendre de manera constant”.

Per la seva banda, Nan Ferreres, Directora de l’Escola Tècnica Professional i els Estudis Universitaris de Gastronomia del CETT, ha destacat “el gran honor que representa pel CETT ser partícips d’aquest projecte i del què no hi ha dubte quedarà molt ben representat a través de la tenacitat, inquietud i creativitat dels alumnes”.
 
La gira arriba a Barcelona
 
Després de visitar durant dos anys les ciutats de La Corunya, Bilbao, Sevilla, València o Madrid, ara ha estat el torn de Barcelona. En cada una d’aquestes parades, els germans Roca elaboren un menú pensat per retre homenatge als productes de la zona, utilitzant doncs proveïdors locals i re-interpretant la tradició culinària. En el cas de Barcelona, aquest menú és tot un reconeixement al mar i muntanya d’arreu de Catalunya. 
 
Al llarg d’aquests anys de gira, joves estudiants de cuina de tres continents han complert un dels seus somnis: gaudir d’una estada de quatre mesos a la Masia, i aprendre dels millors del món. Per als mateixos germans Roca, les Beques BBVA impulsen el talent local i reconeixen joves amb un futur prometedor. En el cas d’aquesta nova parada de la gira, tres estudiants del Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia de Barcelona CETT-UB, han aconseguit, després de demostrar tot el seu talent i potencial durant l’elaboració i servei d’aquest menú en un sopar ahir a la nit, fer-se amb una Beca BBVA.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
El restaurant Enoteca de Paco Pérez va ser l'escenari de la presentació de les noves anyades dels gran vins de Família Torres | Milmanda, Mas la Plana, Reserva Real, Gran Muralles i Perpetual
La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà
La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà | Iñigo Somovilla
Sergi Cortés
La La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, inaugura el centenari i dóna el tret de sortida a tota una sèrie d'activitats per aquest 2019 | Segons Jordà "el republicanisme té una de les seves bases en els ateneus i en el cooperativisme, i el cooperativisme crea llocs de treball, no deslocalitza a les persones,i redistribueix millor els recursos"
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El Joan Nebot tasta el Cava Portell La Parellada, de la Cooperativa Vinícola de Sarral