Novetats

​El Clàssic Penedès d’Albet i Noya que s’integra amb les arrels mestisses del restaurant Spoonik

L’equip dels xefs Jon Giraldo i Jaime Leberman han treballat conjuntament amb el celler del Penedès per escollir el perfil de vi més adequat a la seva cuina

Bojos pel rosat; un recorregut per la "Catalunya Rosé"

| 05/06/2018 a les 09:22h
Arxivat a: Vins, Restaurant Spoonik i Albet i Noya, Clàssic Penedès d'Albet i Noya, Albet i Noya
Imatge il·lustrativa

El celler Albet i Noya i el restaurant Spoonik de Barcelona han elaborat conjuntament un nou clàssic Penedès per maridar amb la cuina de Jon Giraldo i Jaime Leberman, especialitzada en la gastronomia llatinoamericana, en un viatge que va des de Colòmbia fins a Mèxic passant per Catalunya.

El personal del restaurant barceloní ha participat en tot moment en el procés d’elaboració del vi en un treball de gairebé dos anys amb l’equip comercial i d’enòlegs del celler: des de l’elecció del vi base per al cupatge fins a definir el perfil final de l’escumós.

El Clàssic Penedès brut reserva Spoonik és un cupatge de parellada (40%), xarel·lo (25%), chardonnay (20%) i macabeu (15%). Té 15 mesos de criança i presenta perfil equilibrat entre estructura, frescor i una textura sedosa que el fa ideal per combinar tant en els aperitius més frescos com amb la cuina de contrastos que proposa el restaurant barceloní. 

L’esperit innovador i pioner dels dos col·laboradors, l’un en l’elaboració de vins ecològics des de 1978 i l’altre en la cuina experiencial a Barcelona, ha fet una bona sintonia per crear aquest nou escumós que neix, com la resta d’escumosos d’Albet i Noyal, amb el segell de la Denominació d’Origen Penedès.

L’advocat Jon Giraldo i el fotògraf Jaime Leberman van aterrar a Barcelona a principis dels 2000 i el 2013 van crear  les primeres “experiències gastronòmiques a casa del xef”. El 2016 van obrir un restaurant al barri del Putxet i recentment han rebut el Premi Nacional d’Hosteleria  i Innovació. La seva cuina s’ha anat radicalizant en els darrers anys fent una aposta molt clara per la cuina llatinoamericana i la neurogastronomia.

Albet i Noya són pioners en vinyes i vins ecològics des de 1978. Actualment disposen de més de 80 hectàrees i exporten la seva filosofia i valors a més de 20 països de tot el món. La innovació, la creativitat i el respecte pel medi ambient han estat sempre els seus pilars fonamentals. 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Es pot gaudir del cava sense entendre-hi? Sí… però segurament menys | Fermentacions, bombolla, conservació... En el cas del cava, més coneixement també és més plaer.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
La mini casa s'ha instal·lat al celler Artcava, a Avinyonet del Penedès | Els promotors volen instal·lar-ne una a cada DO vitivinícola catalana | Passar-hi una nit s’ofereix per 129 euros, sense televisió, WiFi ni cortines

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
La iniciativa, coordinada per l’IRTA, ha comptat amb la participació de la Comunitat de Regants i s’ha centrat en una finca pilot de 100 hectàrees | Les noves tecnologies com el reg programat i la teledetecció permeten l'estalvi d'aigua
Imatge il·lustrativa
Frédéric Galtier
Cada any, el Concurs Mundial de Brussel·les (CMB) analitza els esdeveniments del sector i els creua amb les seves dades per observar i preveure quina evolució i quines són les tendències del 2019 al sector vitivinícola
Imatge il·lustrativa
Preguntem a sis dels nostres sommeliers més premiats quin vi negre del Penedès recomanarien