Novetats

​El Clàssic Penedès d’Albet i Noya que s’integra amb les arrels mestisses del restaurant Spoonik

L’equip dels xefs Jon Giraldo i Jaime Leberman han treballat conjuntament amb el celler del Penedès per escollir el perfil de vi més adequat a la seva cuina

Bojos pel rosat; un recorregut per la "Catalunya Rosé"

| 05/06/2018 a les 09:22h
Arxivat a: Vins, Restaurant Spoonik i Albet i Noya, Clàssic Penedès d'Albet i Noya, Albet i Noya
Imatge il·lustrativa

El celler Albet i Noya i el restaurant Spoonik de Barcelona han elaborat conjuntament un nou clàssic Penedès per maridar amb la cuina de Jon Giraldo i Jaime Leberman, especialitzada en la gastronomia llatinoamericana, en un viatge que va des de Colòmbia fins a Mèxic passant per Catalunya.

El personal del restaurant barceloní ha participat en tot moment en el procés d’elaboració del vi en un treball de gairebé dos anys amb l’equip comercial i d’enòlegs del celler: des de l’elecció del vi base per al cupatge fins a definir el perfil final de l’escumós.

El Clàssic Penedès brut reserva Spoonik és un cupatge de parellada (40%), xarel·lo (25%), chardonnay (20%) i macabeu (15%). Té 15 mesos de criança i presenta perfil equilibrat entre estructura, frescor i una textura sedosa que el fa ideal per combinar tant en els aperitius més frescos com amb la cuina de contrastos que proposa el restaurant barceloní. 

L’esperit innovador i pioner dels dos col·laboradors, l’un en l’elaboració de vins ecològics des de 1978 i l’altre en la cuina experiencial a Barcelona, ha fet una bona sintonia per crear aquest nou escumós que neix, com la resta d’escumosos d’Albet i Noyal, amb el segell de la Denominació d’Origen Penedès.

L’advocat Jon Giraldo i el fotògraf Jaime Leberman van aterrar a Barcelona a principis dels 2000 i el 2013 van crear  les primeres “experiències gastronòmiques a casa del xef”. El 2016 van obrir un restaurant al barri del Putxet i recentment han rebut el Premi Nacional d’Hosteleria  i Innovació. La seva cuina s’ha anat radicalizant en els darrers anys fent una aposta molt clara per la cuina llatinoamericana i la neurogastronomia.

Albet i Noya són pioners en vinyes i vins ecològics des de 1978. Actualment disposen de més de 80 hectàrees i exporten la seva filosofia i valors a més de 20 països de tot el món. La innovació, la creativitat i el respecte pel medi ambient han estat sempre els seus pilars fonamentals. 

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Fins el proper 3 de novembre, al restaurant l'Enoteca del xef Paco Pérez, es podrà degustar un menú homenatge a la varietat Garnatxa | El menú ha estat creat entre el restaurant i el propietari de Vinyes Domènech, Joan Ignasi Domènech
Imatge il·lustrativa
Max Margalef aposta per un equip jove però amb experiència | Joan Tarrada deixa el càrrec després de 12 anys al capdavant de l'entitat
Imatge il·lustrativa
El premi Vins i Licors Grau a la trajectòria professional en el món del vi va recaure en Antoni Mata Casanovas de Caves Recaredo