Grup peralada

Chivite, del Grup Peralada, presenta Las Fincas 2017, un vi fet amb Juan Mari Arzak

Arzak i Chivite van presentar a Barcelona la nova anyada, que surt al mercat també en format Magnum

El Grup Peralada compra Bodegas Chivite

| 05/06/2018 a les 08:31h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Chivite, Grup Peralada, Las Fincas 2017, Juan Mari Arzak
El restaurant Rilke -Mallorca 275, Barcelona- va ser l'escenari de la presentació del nou Las Fincas 2017 rosat, fet per Chivite, recentment comprat pel Grup Peralada, juntament amb el xef Juan Mari Arzak.

És la quarta collita de Chivite Las Fincas, el rosat que després de l'èxit aconseguit des de la seva primera anyada -que es va esgotar en menys de tres mesos- arriba al mercat cada primavera. Tal com afirma Julián Chivite "el rosat-joia que va elaborar amb Juan Mari Arzak, és viu, persistent i sorprèn pel seu caràcter sota la seva delicada aparença".

Chivite Las Fincas és un vi únic que procedeix de la selecció de finques de la zona de "Tierra Estella". Elaborat amb les varietats Garnatxa i Ull de Llebre -70% i 30% respectivament-, la seva acurada elaboració parteix de la precisa extracció del most del raïm a la seva arribada al celler i un mesurat contacte amb les pells que li aporta un color perlat brillant. Després d'una fermentació a baixa temperatura i una criança sobre lies fines, s'obté un vi complex, fi i sedós. És el primer vi de Chivite acollit a la Indicació Geogràfica Protegida Vi de les 3 Riberes. El trobareu al mercat a uns 10 €.

Presenta el seu característic color rosa pàl·lid i una aroma intens, molt afruitat amb fruita blanca d'os i notes de magrana molt subtils. Al paladar és suau i agradable, equilibrat i untuós, molt persistent.

La idea de crear aquest nou rosat sorgeix de la relació entre Julián Chivite i Juan Mari Arzak, que va començar fa molts anys, i de les tertúlies i els moments que han passat al voltant d'una bona taula i un bon vi. Així, de les converses, trobades i desencontres va néixer la idea de fer un vi, mà a mà, que servís al mateix alhora com a homenatge al saber fer d'una saga, els Arzak.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
Cellers Unió ampliarà el celler del Montsant invertint 2 milions d'euros | L'objectiu és augmentar un 40% la capacitat de producció construint una nova sala de criança i una nova línia d’embotellat
Imatge il·lustrativa
Mistinguett col·labora amb la 11a Gala d’entrega dels Premis de l’Acadèmia del Cinema Català
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Proliferen els cellers que utilitzen preparats biodinàmics per cultivar la vinya