Novetats

​Jean Leon llança SM-16, un sumoll monovarietal de la seva gamma Experimental Wine

Aquest sumoll, SM-16, completa la gama de vins experimentals que ret homenatge a la personalitat més intuïtiva, experimental i decidida del fundador del celler

Tast vertical de Jean Leon; la llegenda continua

| 01/06/2018 a les 20:13h
Arxivat a: Vins, Jean Leon, SM-16 Jean Leon, sumoll, Experimental Wine Jean Leon
Jean Leon amplia la seva gamma de vins experimentals amb SM-16, un sumoll monovarietal exclusiu i veremat a mà, amb una producció limitada de 2.182 ampolles.

Es tracta d’una línia de vins singulars que té com a objectiu mostrar el gran potencial vitivinícola del Penedès i que reflecteixen l’essència de cada varietat, el cuidat procés d’elaboració i el caràcter del terroir del que procedeixen.

SM-16 és un retrobament amb els orígens varietals del Penedès, terra d’acollida de Jean Leon i origen de la varietat negre ancestral sumoll.

Nascut de ceps vells plantats el 1975 en unes vessants situades a 250m d’altitud i amb un sòl argilós i pedregós, ha sigut macerat en pells durant 9 dies, amb un total de 20 dies de fermentació alcohòlica en dipòsit troncocònic de ciment, seguit d’un envelliment de 6 mesos en fudre de roure francès.

El resultat és un negre fresc, elegant, rodó i equilibrat amb tanins suaus i dolços que troben l’equilibri en la vivacitat de la seva acidesa. Un vi complex i persistent.

Aquest sumoll, SM-16, completa la gama de vins experimentals que ret homenatge a la personalitat més intuïtiva, experimental i decidida del fundador del celler que, fins ara, constava de dos monovarietals de xarel·lo, X-15 y X-16, i cabernet franc, CF-15. Una selecció de vins exclusius a la que se suma ara SM-16.

 

 

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés
01/01/1970
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Entre els convidats d’aquest any figuraven actors de renom com Peter Vives, Octavi Pujades, Roger Coma, Jordi Díaz o Ivan Massagué (actualment participant de Masterchef Celebrity), l’actriu protagonista del serial La Riera (2010-2017), Mercè Sampietro | Alguns dels actors de Merlí com Carlos Cuevas, Júlia Creus, Iñaqui Mur o Candela Anton també s'hi van donar cita
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Tastar un vi molt sovint ens pot evocar sesacions contradictòries. Ho fan els professionals... nosaltres no en sabem... tastar és només per experts... | Hem de saber que quanta més informació tinguem sobre el tast, més plaents seran els vins
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L’associació Terra de Garnatxes, formada pels cellers Clos Figueras, Edetària, Finca Viladellops, Lagravera, La Vinyeta i Vinyes Domènech, ha elaborat un vi solidari.