Novetats

​Jean Leon llança SM-16, un sumoll monovarietal de la seva gamma Experimental Wine

Aquest sumoll, SM-16, completa la gama de vins experimentals que ret homenatge a la personalitat més intuïtiva, experimental i decidida del fundador del celler

Tast vertical de Jean Leon; la llegenda continua

| 01/06/2018 a les 20:13h
Arxivat a: Vins, Jean Leon, SM-16 Jean Leon, sumoll, Experimental Wine Jean Leon
Jean Leon amplia la seva gamma de vins experimentals amb SM-16, un sumoll monovarietal exclusiu i veremat a mà, amb una producció limitada de 2.182 ampolles.

Es tracta d’una línia de vins singulars que té com a objectiu mostrar el gran potencial vitivinícola del Penedès i que reflecteixen l’essència de cada varietat, el cuidat procés d’elaboració i el caràcter del terroir del que procedeixen.

SM-16 és un retrobament amb els orígens varietals del Penedès, terra d’acollida de Jean Leon i origen de la varietat negre ancestral sumoll.

Nascut de ceps vells plantats el 1975 en unes vessants situades a 250m d’altitud i amb un sòl argilós i pedregós, ha sigut macerat en pells durant 9 dies, amb un total de 20 dies de fermentació alcohòlica en dipòsit troncocònic de ciment, seguit d’un envelliment de 6 mesos en fudre de roure francès.

El resultat és un negre fresc, elegant, rodó i equilibrat amb tanins suaus i dolços que troben l’equilibri en la vivacitat de la seva acidesa. Un vi complex i persistent.

Aquest sumoll, SM-16, completa la gama de vins experimentals que ret homenatge a la personalitat més intuïtiva, experimental i decidida del fundador del celler que, fins ara, constava de dos monovarietals de xarel·lo, X-15 y X-16, i cabernet franc, CF-15. Una selecció de vins exclusius a la que se suma ara SM-16.

 

 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors
Imatge il·lustrativa
L’edifici, construït sobre un terreny de 20.000m2 al llarg de 21 mesos, és d’una sola planta, i consta de 6.000m2 dedicats exclusivament a l’elaboració d’ampolles de cava | Té una capacitat de producció de 3 milions d’ampolles en criança.
Imatge il·lustrativa
Rússia, de la mà d’una de les millors cadenes de supermercats d’alimentació, és el primer país que rebrà els escumosos etiquetats amb el segell Corpinnat
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Joan Nebot ens recomana l'Abadal Picapoll 2018, que va ser el primer monovarietal de picapoll de la DO Pla de Bages