Novetats

​Jean Leon llança SM-16, un sumoll monovarietal de la seva gamma Experimental Wine

Aquest sumoll, SM-16, completa la gama de vins experimentals que ret homenatge a la personalitat més intuïtiva, experimental i decidida del fundador del celler

Tast vertical de Jean Leon; la llegenda continua

| 01/06/2018 a les 20:13h
Arxivat a: Vins, Jean Leon, SM-16 Jean Leon, sumoll, Experimental Wine Jean Leon
Jean Leon amplia la seva gamma de vins experimentals amb SM-16, un sumoll monovarietal exclusiu i veremat a mà, amb una producció limitada de 2.182 ampolles.

Es tracta d’una línia de vins singulars que té com a objectiu mostrar el gran potencial vitivinícola del Penedès i que reflecteixen l’essència de cada varietat, el cuidat procés d’elaboració i el caràcter del terroir del que procedeixen.

SM-16 és un retrobament amb els orígens varietals del Penedès, terra d’acollida de Jean Leon i origen de la varietat negre ancestral sumoll.

Nascut de ceps vells plantats el 1975 en unes vessants situades a 250m d’altitud i amb un sòl argilós i pedregós, ha sigut macerat en pells durant 9 dies, amb un total de 20 dies de fermentació alcohòlica en dipòsit troncocònic de ciment, seguit d’un envelliment de 6 mesos en fudre de roure francès.

El resultat és un negre fresc, elegant, rodó i equilibrat amb tanins suaus i dolços que troben l’equilibri en la vivacitat de la seva acidesa. Un vi complex i persistent.

Aquest sumoll, SM-16, completa la gama de vins experimentals que ret homenatge a la personalitat més intuïtiva, experimental i decidida del fundador del celler que, fins ara, constava de dos monovarietals de xarel·lo, X-15 y X-16, i cabernet franc, CF-15. Una selecció de vins exclusius a la que se suma ara SM-16.

 

 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Us proposem cinc escumosos d'alta qualitat per acompanyar els àpats de les festes
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
24 propostes d'escumosos blancs, rosats, amb més i menys criança, amb DO Cava, amb DO Penedès i sense DO
Imatge il·lustrativa
El conegut rotatiu nord-americà escull el cava Bohigas Brut Reserva com un dels 5 millors caves i xampanys del món per al Nadal | El setembre, el Wall Street Journal també va destacar la “remarcada qualitat” del cava Bohigas