concursos

Pere Ventura Family Wine Estates, en el Top Ten de la DO Cava, DO Penedès i la DOQ Priorat per Decanter

Merum Priorati Inici 2015, reconegut amb l’Or al Concours Mondial de Bruxelles

Pere Ventura, 25 anys del somni d’un home fet a si mateix

| 01/06/2018 a les 09:08h
Arxivat a: Els vins de la setmana, DO Penedès, DO Cava, Pere Ventura, DOQ Priorat, Decanter
Imatge il·lustrativa
El grup Pere Ventura ha entrat a l’escala del reconeixement internacional. Aquesta setmana, la capçalera Decanter ha donat a conèixer les valoracions del seu certamen anual, els Decanter World Wine Awards, i els tres cellers del Grup penedesenc han estat guardonats.
 

Merum Priorati Destí 2015 ha obtingut 96 punts, l’Or en el certamen. Des de Decanter descriuen aquest vi de la DOQ Priorat d’“excel·lent” i en destaquen la complexitat en nas i en boca.

Or també pel Pere Ventura Vintage 2012 i Plata pel Pere Ventura Vintage Rosé 2013, caves de la col·lecció de grans reserves del celler de Sant Sadurní, amb una criança mínima en ampolla de 45 mesos. 

Can Bas La Creu 2016 ha obtingut la plata amb 90 punts, la màxima puntuació otorgada dins la categoria DO Penedès, compartida amb el Mas La Plana de Torres. Reconeguts també els vins de Can Bas Domini Vinícola La Capella 2015 i La Romana 2016, amb el Bronze.

Merum Priorati Inici 2015 també ha rebut l’Or en el 25è Concours Mondial de Bruxelles, que per primera vegada ha travessat fronteres europees i s’ha celebrat a Pequín, la Xina, del 10 al 14 de maig de 2018. És el concurs més important del món pel volum de mostres enviades i l’únic que fa proves de control de qualitat dels vins premiats. El jurat està format per un panell de tres-cents tastadors de més de 50 països que al llarg de tres dies han avaluat més de 9.000 vins de 48 països productors.
 

Dos Ors per vins que parla dels seus orígens

Inici és l’arrel i la terra, representa el Priorat i ens representa a nosaltres mateixos", ens explica Roger Oferil, enòleg del celler, qui es mostra satisfet pels recents reconeixements. I afegeix: "Treballem el Priorat amb el màxim respecte acompanyant-lo per expressar el millor de si mateix. L’Inici és un vi de molta complexitat i de marcada tipicitat. Té tot el que esperes d’un Priorat (...) El Destí, dins el segment Premium, és el Priorat modern, un vi que expressa el potencial de la zona i les varietats, la garnatxa i la carinyena. El batec enèrgic del terrer”.

Inici és un cupatge de garnatxa negra (55%), carinyena i, en petites quantitats, el cabernet sauvignon, el merlot i la syrah. Destí és garnatxa (55%), carinyena (35%) i syrah (10%).

Són varietats que Merum Priorati conrea en finques de vinya pròpia a Porrera. L’anyada 2015 va ser càlida, donant uns vins afruitats i elegants, de tanins madurs i vellutats, i al mateix temps potents i amb gran estructura. Són vins amb gran potencial de guarda; no es filtren ni clarifiquen i evolucionen en ampolla durant un mínim de 6 mesos, abans de la seva sortida definitiva del celler. 

Des del celler ens indiquen que “els vins de Merum Priorati volen mostrar un retrat identitari de Porrera, la terra que ens marca i arrela; són una extensió de la tipicitat del terrer i la interpretació de la realitat humana i històrica d’aquest territori”. 

Caves d’autor pel segment Premium

La Col·lecció Vintage són caves llarga criança de producció limitada, elaborats a partir del vi base de raïms seleccionats de vinyes de finca pròpia de conreu ecològic, vinificats per separat i amb llevat autòctons. La fermentació en ampolla segueix el mètode tradicional amb una criança mínima de 45 mesos. El Pere Ventura Vintage 2012 està fet a partir de Xarel·lo (60%) i Chardonnay (40%) i el Pere ventura Vintage Rosé 2013 de Pinot Noir.

També la col·lecció Tresor, els caves de perfil clàssic i gastronòmic, han estat ben rebuts, obtenint tres bronzes per als Tresor Reserva Brut Rosat, Tresor Reserva Brut i Maria del Mar Gran Reserva Brut 2014. Si els primers estan elaborats a partir del cupatge clàssic, Maria del Mar amb Xarel·lo (60%) i Chardonnay (40%), una part del qual fermentat i envellit en bóta.

Pere Ventura Family Wine Estates, a VinExpo Hong Kong

Coincidint amb la bona rebuda dels guardons, Pere Ventura Family Wine Estates participa aquesta setmana amb estand propi (J40, Level 1) a Vinexpo Hong Kong (29-31 de Maig), la fira internacional líder del sector en el mercat d’Àsia – Pacífic, presentant els vins i els caves premium dels tres cellers del Grup, Pere Ventura (DO Cava), Can Bas Domini Vinícola (DO Penedès) i Merum Priorati (DOQ Priorat).

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Acord entre l’Àrea de Biodiversitat i Medi Natural del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i la Direcció de Castell del Remei per treballar en favor de la biodiversitat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La Denominació d’Origen Terra Alta serà l’encarregada de maridar un munt d’activitats culturals que tindran lloc en les properes setmanes a la Terra Alta.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La votació se celebrarà el 26 de juliol a diferents llocs de l’Estat espanyol | Culminarà amb la composició del nou Ple del Consell Regulador del Cava