​Llopart

​Llopart Ex·Vite, premi Platinum que el reconeix com a millor vi del tast Decanter

A aquest guardó s’hi suma l’excel·lent puntuació rebuda pel crític Robert Parker, que li va atorgar 92 punts.

| 31/05/2018 a les 20:02h
Arxivat a: Cellers, Llopart, Llopart EX-VITE Brut, tast decanter
L’Ex·Vite Brut 2008, l’escumós amb més criança de Llopart, obté 98 punts en el prestigiós tast Decanter. Aquest cava, recentment reconegut amb la més alta distinció dins de la DO Cava en esdevenir Cava de Paratge, guanya el premi Platinum “Best in Show” (millor vi de l’edició).
A aquest guardó s’hi suma l’excel·lent puntuació rebuda pel crític Robert Parker, que li va atorgar 92 punts.

Elaborat amb les varietats Xarel·lo (60%) i Macabeu (40%) procedents de les vinyes més velles del paratge qualificat de l’Heretat de Can Llopart Subirats, Les Flandes dels Casots. Plantades des de fa més 60 anys, on s’obtenen uns rendiments limitadíssims per la vellesa de les vinyes i pel tipus de sòl franc que descansa sobre una pedra calcària de 12 metres de fondària. El paratge de Les Flandes dels Casots forma un amfiteatre de vinyes, elevat sobre parets verticals de roca calcària de més de 12 metres d’alçada, de l’època del miocè ( 20 milions d’anys ). Actualment al mercat hi ha les últimes ampolles de l’anyada 2008, d’un total de 4.276 ampolles elaborades. 

Llopart és co-fundadora de la nova Marca Col·lectiva de la Unió Europea CORPINNAT, per distingir els grans vins escumosos elaborats al cor del Penedès, en un territori delimitat i amb uns compromisos exigents de qualitat.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

COMENTARIS

AIXÓ ES UN CAVA
Manuel Duran, 05/06/2018 a les 11:07
+0
-0
Aquet CAVA demostra que els bons CAVA es produeixen am varietats autóctonas. Els escumosos afrancesats no tindrien que poder utilitzar la DO CAVA!!!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Raïm de Mas Martinet afectat pel Míldiu
Raïm de Mas Martinet afectat pel Míldiu | Mas Martinet
Jordi Bes
Una collita marcada pel coronavirus i el míldiu, un fong que fins i tot ha fet renunciar a l'elaboració d'alguns vins, si bé això no ha estat tot, com testimonia Sara Pérez: "Hem perdut la collita per les conviccions" | El raïm veremat és de qualitat i els romanents de vi que quedaven per vendre poden compensar en part les pèrdues causades pel fong: "Si havia de passar, que sigui aquest any"
D’esquerra a dreta: Joan Soler (DO Pla de Bages), Salustià Álvarez (DOQ Priorat), Salvador Puig (INCAVI), Quim Batlle (DO Alella), Joan Arrufí (DO Terra Alta), Pilar Just (DO Montsant), Bernat Andreu (DO Conca de Barberà), Tomàs Cusiné (DO Costers del Segre), Vicenç Ferre (DO Tarragona), Joan Huguet (DO Penedès), Xavier Pié (DO Catalunya) i Xavier Albertí (DO Empordà)
D’esquerra a dreta: Joan Soler (DO Pla de Bages), Salustià Álvarez (DOQ Priorat), Salvador Puig (INCAVI), Quim Batlle (DO Alella), Joan Arrufí (DO Terra Alta), Pilar Just (DO Montsant), Bernat Andreu (DO Conca de Barberà), Tomàs Cusiné (DO Costers del Segre), Vicenç Ferre (DO Tarragona), Joan Huguet (DO Penedès), Xavier Pié (DO Catalunya) i Xavier Albertí (DO Empordà)
Els presidents, acompanyats pel director general de l'INCAVI, han fet balanç de la campanya conjunta "gaudeix del que és bó"
Imatge il·lustrativa
El celler està transformant a ecològica la seva producció de vins i caves.