​Llopart

​Llopart Ex·Vite, premi Platinum que el reconeix com a millor vi del tast Decanter

A aquest guardó s’hi suma l’excel·lent puntuació rebuda pel crític Robert Parker, que li va atorgar 92 punts.

| 31/05/2018 a les 20:02h
Arxivat a: Cellers, Llopart, Llopart EX-VITE Brut, tast decanter
L’Ex·Vite Brut 2008, l’escumós amb més criança de Llopart, obté 98 punts en el prestigiós tast Decanter. Aquest cava, recentment reconegut amb la més alta distinció dins de la DO Cava en esdevenir Cava de Paratge, guanya el premi Platinum “Best in Show” (millor vi de l’edició).
A aquest guardó s’hi suma l’excel·lent puntuació rebuda pel crític Robert Parker, que li va atorgar 92 punts.

Elaborat amb les varietats Xarel·lo (60%) i Macabeu (40%) procedents de les vinyes més velles del paratge qualificat de l’Heretat de Can Llopart Subirats, Les Flandes dels Casots. Plantades des de fa més 60 anys, on s’obtenen uns rendiments limitadíssims per la vellesa de les vinyes i pel tipus de sòl franc que descansa sobre una pedra calcària de 12 metres de fondària. El paratge de Les Flandes dels Casots forma un amfiteatre de vinyes, elevat sobre parets verticals de roca calcària de més de 12 metres d’alçada, de l’època del miocè ( 20 milions d’anys ). Actualment al mercat hi ha les últimes ampolles de l’anyada 2008, d’un total de 4.276 ampolles elaborades. 

Llopart és co-fundadora de la nova Marca Col·lectiva de la Unió Europea CORPINNAT, per distingir els grans vins escumosos elaborats al cor del Penedès, en un territori delimitat i amb uns compromisos exigents de qualitat.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

AIXÓ ES UN CAVA
Manuel Duran, 05/06/2018 a les 11:07
+0
-0
Aquet CAVA demostra que els bons CAVA es produeixen am varietats autóctonas. Els escumosos afrancesats no tindrien que poder utilitzar la DO CAVA!!!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
L’ampolla d’aquest escumós Premium s’inspira en les plomes que Mistinguett, la vedet francesa més famosa de tots els temps, va utilitzar per primera vegada en un espectacle
Imatge il·lustrativa
La collita se situaria en 31.800 tones, inferior a l’any passat però lleugerament superior a una campanya mitjana | Les xifres són provisionals, depenent de les pluges de l’octubre i dels rendiments de l’oli
Imatge il·lustrativa
Fins al 27 d’octubre es mantindrà oberta la possibilitat d’inscriure’s en aquesta iniciativa que enguany augmenta els premis per als participants