La importància del Sommelier al restaurant

Quin vi marida amb la vostra sèrie preferida? Cinc propostes de cinc sommeliers

| 28/05/2018 a les 17:47h
Arxivat a: Per aprendre'n, Sommelier, CETT, Sommelier
Imatge il·lustrativa
El vi és un producte de molta importància, d'allò més apreciat per part dels consumidors, però sol passar desapercebut per part dels restauradors.

La decisió d'obrir un restaurant suposa un repte per al seu propietari i a l'hora de fer-ho s'han de tenir en compte diferents factors com: la ubicació, el tipus de gastronomia que s'oferirà, el perfil dels clients als quals es vol donar servei, la distribució del local, proveïdors, personal...

En nombrosos restaurants es basten amb l'equip de cuina i els cambrers de sala, però n'hi ha d'altres que en funció de la seva qualitat, han de tenir molt present la figura del sommelier.

Segons la UDSF, Union de la Sommellerie Française, el sommelier està lligat d'una manera indissoluble al servei al restaurant i el seu objectiu no és diferent del de qualsevol altre professional de la sala com són el maitre, el cap de rang, cambrer, barman... Tots ells treballen per al servei i l'atenció al client.

En els restaurants, quan arriba el moment d'elaborar la carta, se sol tenir en compte el tipus o estil de cuina: creativa, d'autor, de fusió, de km 0... Però això no solament s'ha de fer amb el menú, sinó també amb l'elecció de vins.

El sommelier, com a professional de la restauració, té en compte una sèrie de factors que ajuden a fer-la més atractiva per als clients i aquests factors són el tipus de local, la tipologia de clients, la carta de menjar, l'entorn i els gustos personals del mateix sommelier.

Per al restaurant serà imprescindible que una vegada elaborada la carta de vins, es disposi d'un bon espai físic dedicat al vi.
A més, la ubicació del restaurant facilita al sommelier la selecció de vins sobre la base de la regió vinícola més propera al restaurant.

D'aquesta manera veiem que el sommelier és un expert professional en tractament i degustació de vins, per la qual cosa és l'encarregat de tractar i explorar tot l'univers que amaga el món del vi.

Si vols convertir-te en un expert en Sommelier, el Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB, ofereix tota una àmplia i reconeguda oferta formativa pel sector, des del Curs de Sommelier intensiu fins al Curs d'Expert en DO's de Vins especials i el seu servei a través de la formació online CETT eLearning.

Des de les claus sobre un tractament correcte del vi, la gestió del mateix en el celler, les seves possibilitats de maridatge i la importància de la figura del sommelier en la restauració.

Tot un món de possibilitats al teu abast aquí!

Article signat per part de l'equip de CETT eLearning i per Javier Campo, professor de Tecnologia de Servei del Campus CETT-UB.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
Frédéric Galtier
Cada any, el Concurs Mundial de Brussel·les (CMB) analitza els esdeveniments del sector i els creua amb les seves dades per observar i preveure quina evolució i quines són les tendències del 2019 al sector vitivinícola
Imatge il·lustrativa
Demà es presenta la Ruta del Vi de la DO Terra Alta a Gandesa | Per Joan Arrufí, president de la DO terra Alta, "és molt important haver aconseguit un acord amb el Consell Comarcal per poder treballar un projecte únic en un únic territori".
Imatge il·lustrativa
Preguntem a sis dels nostres sommeliers més premiats quin vi negre del Penedès recomanarien