La importància del Sommelier al restaurant

Quin vi marida amb la vostra sèrie preferida? Cinc propostes de cinc sommeliers

| 28/05/2018 a les 17:47h
Arxivat a: Per aprendre'n, Sommelier, CETT, Sommelier
Imatge il·lustrativa
El vi és un producte de molta importància, d'allò més apreciat per part dels consumidors, però sol passar desapercebut per part dels restauradors.

La decisió d'obrir un restaurant suposa un repte per al seu propietari i a l'hora de fer-ho s'han de tenir en compte diferents factors com: la ubicació, el tipus de gastronomia que s'oferirà, el perfil dels clients als quals es vol donar servei, la distribució del local, proveïdors, personal...

En nombrosos restaurants es basten amb l'equip de cuina i els cambrers de sala, però n'hi ha d'altres que en funció de la seva qualitat, han de tenir molt present la figura del sommelier.

Segons la UDSF, Union de la Sommellerie Française, el sommelier està lligat d'una manera indissoluble al servei al restaurant i el seu objectiu no és diferent del de qualsevol altre professional de la sala com són el maitre, el cap de rang, cambrer, barman... Tots ells treballen per al servei i l'atenció al client.

En els restaurants, quan arriba el moment d'elaborar la carta, se sol tenir en compte el tipus o estil de cuina: creativa, d'autor, de fusió, de km 0... Però això no solament s'ha de fer amb el menú, sinó també amb l'elecció de vins.

El sommelier, com a professional de la restauració, té en compte una sèrie de factors que ajuden a fer-la més atractiva per als clients i aquests factors són el tipus de local, la tipologia de clients, la carta de menjar, l'entorn i els gustos personals del mateix sommelier.

Per al restaurant serà imprescindible que una vegada elaborada la carta de vins, es disposi d'un bon espai físic dedicat al vi.
A més, la ubicació del restaurant facilita al sommelier la selecció de vins sobre la base de la regió vinícola més propera al restaurant.

D'aquesta manera veiem que el sommelier és un expert professional en tractament i degustació de vins, per la qual cosa és l'encarregat de tractar i explorar tot l'univers que amaga el món del vi.

Si vols convertir-te en un expert en Sommelier, el Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB, ofereix tota una àmplia i reconeguda oferta formativa pel sector, des del Curs de Sommelier intensiu fins al Curs d'Expert en DO's de Vins especials i el seu servei a través de la formació online CETT eLearning.

Des de les claus sobre un tractament correcte del vi, la gestió del mateix en el celler, les seves possibilitats de maridatge i la importància de la figura del sommelier en la restauració.

Tot un món de possibilitats al teu abast aquí!

Article signat per part de l'equip de CETT eLearning i per Javier Campo, professor de Tecnologia de Servei del Campus CETT-UB.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
L’ampolla d’aquest escumós Premium s’inspira en les plomes que Mistinguett, la vedet francesa més famosa de tots els temps, va utilitzar per primera vegada en un espectacle
Imatge il·lustrativa
La collita se situaria en 31.800 tones, inferior a l’any passat però lleugerament superior a una campanya mitjana | Les xifres són provisionals, depenent de les pluges de l’octubre i dels rendiments de l’oli
Imatge il·lustrativa
Fins al 27 d’octubre es mantindrà oberta la possibilitat d’inscriure’s en aquesta iniciativa que enguany augmenta els premis per als participants