Institut del cava

Damià Deàs, nou president de l’Institut del Cava

Deàs afronta el lideratge de la patronal del Cava en un moment de canvis en el sector i reptes de futur importants

Èxit de la jornada “Viu la brotada de les vinyes de Llopart a vista d'ocell”

| 28/05/2018 a les 09:23h
Arxivat a: Actualitat, Damià Deàs, Institut del Cava, Vilarnau

Damià Deas, gerent de Vilarnau Foto: Quico Ortega


Damià Deàs, gerent de les Caves Vilarnau, celler pertanyent al grup González Byass, acaba de ser nomenat nou president de l'Institut del Cava en substitució de Jaume Gramona. Aquest passa el relleu a Deàs després d'un mandat de quatre anys, prorrogat fins a l'inici del procés electoral del Consell Regulador del Cava que acaba d'iniciar-se.

Deàs, enòleg de formació i gerent de les Caves Vilarnau des de l'any 2003, és membre de la Junta Directiva de l'Institut del Cava des de l'any 2000. Destaca pel seu coneixement del sector, la seva experiència i la seva capacitat conciliadora i de diàleg. Segons ha manifestat, la seva intenció és "continuar amb la feina feta aquests últims anys per l'Institut del Cava, unint esforços i reforçant les sinergies amb totes les entitats representatives del sector del Cava amb l'objectiu de potenciar i prestigiar la marca als principals mercats."

El nou president de l'Institut del Cava valora positivament les últimes dades de vendes presentades pel Consell Regulador del Cava, amb un volum de facturació al 2017 de més de 6,5% respecte l'any anterior, destacant especialment l'augment de les vendes dels caves Premium en un 10,7%. "Aquestes dades demostren que el Cava té molt potencial i un gran recorregut i cal seguir treballant per aconseguir que els Caves Premium siguin cada vegada més coneguts i consumits al món", ha declarat.

Finalment, Deàs afirma que accepta el seu càrrec "amb il·lusió i amb reptes importants en un moment de transició cap a un nou Consell Regulador del Cava en el qual caldrà començar a definir i consensuar, entre tots, importants estratègies de futur."

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

EL CAVA, UN VI SENSSA IDENTITAT
Manuel Duran, 31/05/2018 a les 12:59
+0
-0
El Cava era el escumós líder mundial amb prestigi mentre el Consell Regulador del Cava no admetia las imitacions de Champagne.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Sergi Cortés
01/01/1970
Quina és la vinya més austral? Es pot fer vi a 3100 metres d'altitud? | Recorrem el planeta buscant vinyes extremes, que per la seva latitud, clima o terrer sembla una proesa fer vi
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El curt impulsat per la Denominació d’Origen Catalunya "Bohèmia" ha guanyat el Premi del Jurat al Millor Curt en Llengua Estrangera al Long Beach International Film Festival de Nova York.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Les altes temperatures dels darrers dies han fet precipitar l’inici de la collita | Gramona ha obtingut el segell biodinàmic Biodyvin i el registre europeu EMAS de sostenibilitat i respecte pel medi ambient