fires

La mar de fires

Temps de Vi de Vilanova estrena les grans fires amb una programació de tastos i maridatges especials

Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes, l’Empordà, Girona, Tarragona, Reus, El Masroig, Barberà de la Conca, Manresa, Olèrdola, Torrelles de Foix, Cunit i Vilafranca del Penedès acullen fires i activitats enoturístiques les properes setmanes

| 24/05/2018 a les 11:41h
Arxivat a: Fires, Ruta del Vi de l'Empordà amb cotxes clàssics, Tocs de Vi, Reus Viu el Vi, fires, Temps de vi, La Festa de la Floració
Amb l’arribada del bon temps proliferen les fires vitivinícoles per tot el país. S’ha passat d’una sequera d’iniciatives a un clar overbooking. Molts caps de setmana hi ha coincidència d’actes, fins i tot a la mateixa zona. Hi ha fires i actes a dojo, per a triar i remenar.

La setena edició de la fira Temps de Vi de Vilanova i la Geltrú ja va començar a escalfar motors dissabte passat amb la primera edició del Primavera de Vins Penedès, un nou esdeveniment organitzat per la DO Penedès al flamant i impressionant Xalet del Nin de Vilanova on els vins Penedès es van maridar amb un sopar i música a la vora del mar (ja feia una setmana que es va decidir tancar l’assistència a 240 persones).

El setè Temps de Vi es farà de l’1 al 3 de juny a la Rambla Principal de la capital del Garraf. L’organització -l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l'Associació Formativa Temps de Vi- afirma que enguany “arriba consolidada com a punt de trobada imprescindible per al públic professional i pels amants del món del vi, i apostant no només per la cultura del vi, sinó per la seva indiscutible vinculació amb la gastronomia i la cultura en general”. Es mantenen els elements diferencials de la fira com ara els tastos i maridatges a diferents restaurants i espais culturals del poble, així com els concerts de música en viu, amb un cartell que enguany comptarà amb més de 12 grups de música, i els imprescindibles tastos en vaixell, l’element diferenciador d’aquesta fira vora el mar.

Temps de Vi també ha programat tastos especials de Can Ràfols dels Caus, tast de Malvasies, tast de Vinagres d'Avgvstus Forum o el tast de fermentacions de Jordi Morera, millor forner del món 2017, de Vilanova i la Geltrú, diumenge al Teatre Principal .

Coincidint amb la fira es realitzarà també un tast del Manel Aviñó de Clos Lentiscus i un concurs de tast a cegues per parelles d’escumosos del món organitzat pel restaurant Marejol amb la col·laboració del Consell Regulador del Cava i Freixenet. El concurs, que es farà a les 20.30 hores del divendres 1 de juny, comptarà amb vuit escumosos a endevinar a cegues. Les tres primeres parelles classificades es repartiran 1.500 euros en productes de la DO Cava.
Qui endevini les vuit referències s’endurà 2.000 euros en metàl·lic. La inscripció (inclou sopar informal) es cobra a 50 euros per persona ([email protected]).

Segons Jose Gallego, copropietari i responsable del celler del restaurant Marejol, aquest concurs “neix amb la voluntat de continuïtat i de ser una iniciativa de referència a la zona”. 
 

D’altra banda, aquest proper divendres, 25 de maig, la Carretera del Vi estrena la primera edició de La Festa de la Floració, un esdeveniment on descobrir tot el què pot oferir la ruta, a través d’una gran mostra enoturística dels 13 cellers que conformen la wine road, seguida d’un sopar i un final de festa amb música en directe i DJ’s als jardins del celler familiar Torre del Veguer de Sant Pere de Ribes.

El diumenge 27 de maig tindrà lloc la primera Ruta del Vi de l'Empordà amb cotxes clàssics, que partirà de Vilamaniscle i passarà per diversos pobles i cellers de l'Albera fins fer cap a Peralada. Serà una jornada en què “els vins de qualitat de la DO Empordà maridaran amb l'elegància dels cotxes clàssics, i on els participants gaudiran de paisatge, música i gastronomia”. La 1a Ruta del Vi de l'Empordà amb cotxes clàssics està organitzada per l'empresa Apunts Empordà, i compta amb el suport institucional de la DO Empordà, el Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà.

Una dotzena de cellers de la DO Empordà i una quinzena de restauradors de la plaça de la Independència de Girona participaran a la sisena edició de la fira Tocs de Vi de l’Empordà, que proposa maridar els vins empordanesos amb les degustacions culinàries dels restaurants i bars de l’emblemàtica plaça. De l’1 al 3 de juny, en aquest espai del centre de Girona s'oferiran vins DO Empordà i tapes, de les 18 h a les 23.30 h -excepte el diumenge, en què es tancarà a les 23 h. 

El dissabte 2 de juny se celebrarà a El Masroig la vuitena edició d’El Masroig Vi Solidari. Cinc cellers del Masroig aporten el seu vi a l’Obra Social Sant Joan de Déu per aconseguir fons per a la recerca en càncer infantil. Els cellers participants oferiran 2.600 ampolles de vi solidari, que es vendran a 10 euros la unitat. En aquesta edició, que compta amb Jerez-Xérès-Sherry com a  DO convidada i amb la col·laboració de la DO Montsant, els apadrina l'entitat Teatre Bravium de Reus, juntament amb la cantant i compositora Montse Castellà i la comunicadora Montse Llussà. La il·lustració de les etiquetes ha anat a càrrec de 31 escoles del Priorat, la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Col·legi Sant Pau de Reus.

La desena edició de la Fira de les DO de la demarcació de la Cambra de Reus, el Reus Viu el Vi, es farà de l’1 al 3 de juny amb una ostrada solidària. Enguany hi participaran 30 cellers emparats per les DO Catalunya, DO Conca de Barberà, DO Montsant, DOQ Priorat, DO Tarragona, DO Terra Alta, DO Cava i Vermut de Reus. En aquesta edició la DO convidada és La Manxa.

La Denominació d’Origen Pla de Bages organitza pel 4 de juny una jornada professional  amb la participació -entre d’altres- dels sommeliers Ferran Centelles i Guillermo Cruz i un showcooking a càrrec del Restaurant l’Ó, de Món Sant Benet, liderat pel xef Jordi Llobet i la sommelier Irene Cozas. La jornada tindrà lloc al Teatre Kursaal de Manresa.

La segona edició de l’Experiència Gran Reserva, un esdeveniment de Pime Cava destinat a la promoció dels caves Gran Reserva elaborats per petites i mitjanes empreses, tindrà lloc el dissabte 9 de juny al Conjunt Monumental d’Olèrdola.

La DO Pla de Bages i Bages Impuls han unit esforços per celebrar del 8 al 10 de juny la que serà la primera edició de la Fira Vi-Ba de Manresa, que ha estat impulsada per diferents agents culturals, socials i econòmics del territori amb la intenció d’agrupar, en un sol cap de setmana, activitats gastronòmiques, turístiques i artístico-culturals amb un denominador comú: la cultura del vi. La Fira Vi-Ba, a més, serà el nou escenari de la Mostra Vi_suals, una activitat ja consolidada dins l’agenda cultural de la ciutat que enguany celebrarà la seva 11a edició. També es festejarà el 20è aniversari de la Confraria dels Vins del Bages, amb pregó d’Empar Moliner.
 

Del 15 al 17 de juny arribarà la novena edició de la Festa del Trepat de Barberà de la Conca, on no hi faltaran trepats, música i art. El mateix cap de setmana, del 15 al 17 de juny, també es farà a la Rambla Nova de Tarragona la vintena edició de la Fira del Vi de Tarragona, que aplega cellers de les quatre comarques vitivinícoles de la DO Tarragona (l’Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès i la Ribera d’Ebre) així com també  productors de cava i vermut d’aquestes comarques.

El 16 de juny arribarà a la desena edició amb novetats la Nit dels Xarel·los que organitza la restauradora vilñafranquina Olga Guasch (restaurant El Gat Blau) amb la col·laboració de la DO Penedès. Es farà al Claustre de Sant Francesc de Vilafranca del Penedès amb la participació d’una quinzena de cellers. S’anuncia com “una festa pels sentits, adreçada a un públic de totes les edats i amb inquietuds de descobriment gastronòmic”.

El 25 de juny serà el torn de la quarta edició de la Cimera del Xarel·lo a l’Ermita de Santa Maria de Foix (Torrelles de Foix), una trobada professional dedicada a la varietat xarel·lo que enguany inclourà un tast exclusiu. S’hi esperen unes 100 referències de productes 100% xarel·lo.

El dissabte 30 de juny es farà la sisena edició de la Xarel·lada de Cunit amb una desena de cellers, una iniciativa impulsada per la sommelier Carme García Cazorla i que es fa al Passeig Marítim cunitenc.
 

Ron Carter actuarà al Vijazz Penedès


El Vijazz Penedès, que tindrà lloc del 6 al 8 de juliol a Vilafranca del Penedès, vol dedicar la seva dotzena edició als representants més influents de la història del gènere jazzístic que segueixen en actiu.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Nico Bour és cofundador d'Uvinum
Nico Bour és cofundador d'Uvinum
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb Nico Bour, cofundador d'Uvinum, el Marketplace de vins, cerveses i destil·lats de referència a Europa.
Imatge il·lustrativa
Convocada pel Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya per impulsar la recerca infermera amb impacte social | Cava Bertha ha produït un cava solidari i els beneficis de la seva venda es destinaran al finançament d’aquest projecte
Imatge il·lustrativa
Aquest dissabte dia 17 de novembre de 10 a 13h sardinada popular gratuïta amb tast de dos vins i oli verd nou