premis

​Cultivare Xarel·lo de Domènech.Vidal, millor vi blanc de l'Estat

El vi icona de Domènech.Vidal, reconegut amb el Spanish Wine Trophy del concurs International Wine Challenge

​Com sabem si un vi és dolent?

| 23/05/2018 a les 17:19h
Arxivat a: Vins, Domènech.Vidal, Cultivare Xarel·lo, Vallformosa
Imatge il·lustrativa
Cultivare Xarel·lo 2015 de Domènech.Vidal s’ha endut el Spanish Wine Trophy del concurs International Wine Challenge (IWC) de Londres. Aquest guardó situa aquest vi com el millor blanc de l'Estat per segon any (2016 i 2018). Marta Vidal, CEO de Vallformosa, ha destacat la rellevància d’aquest reconeixement internacional de prestigi ja que “consolida la nostra aposta per la màxima qualitat amb vins de vinyes velles elaborats amb varietats autòctones”. Marta Vidal afegeix que “és un orgull poder situar els nostres vins i caves en la primera divisió qualitativa mundial”. 

Cultivare Xarel·lo 2015 (DO Penedès) és el vi icona de Domènech.Vidal elaborat amb una selecció especial dels millors xarel·los de la DO Penedès. Aquests raïms són collits a mà d’una vinya plantada fa mig segle, que es troba a la falda de la muntanya de Sant Jaume, dins el terme municipal de Vilafranca del Penedès.

Els seus fruits són treballats de forma artesanal, amb molt de cura perquè expressin tot el seu potencial i matisos. Els raïms són macerats amb les seves pells després de ser recollits. Són premsats molt suaument, i el most obtingut es reparteix en tres parts per vinificar-ho de tres maneres diferents, una part en un dipòsit de ciment en forma d'ou, una altra en bóta nova de roure i l'última en tancs d'acer inoxidable. De les tres vinificacions es fa el seu especial cupatge i finalitza amb la criança en ampolla. En la copa, el llenç es pinta en un groc pàl·lid amb reflexes verdosos. El seu aroma afruitat té tocs florals i d’herba seca, combinats amb notes característiques de la criança en fusta de roure de gra fi. És perfumat, ben estructurat i equilibrat, amb un punt àcid i un final llarg i amb molta personalitat.

La família Cultivare es completa amb un vi negre elaborat amb les varietats sumoll i samsó i criat en bótes de roure francès.

Land Art a l’etiqueta
 
El Land Art o Art de la Terra és un moviment artístic que utilitza materials naturals com les pedres, fulles o terra per fer creacions artístiques. Per elaborar les noves etiquetes del Cultivare s’ha instal·lat enmig d’una vinya de Vilobí del Penedès una “màquina natural” de deu metres construïda per a l’ocasió. Un centenar de branques de vinya han actuat de pinzell per pintar cadascuna de les etiquetes al ritme del vent. Amb una paleta de colors diferenciada per a cada varietat, el moviment de les branques fa de cada etiqueta una obra d’art única. D’aquesta manera, Cultivare ha fet de l’expressió artística del Land Art un moment únic per vestir un vi únic amb una etiqueta única.

Aquesta setmana s’ha publicat al canal de YouTube de Domènech.Vidal un vídeo artístic on es pot veure la naturalesa que envolta el celler i la creació de les noves etiquetes amb una màquina natural.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
L’ampolla d’aquest escumós Premium s’inspira en les plomes que Mistinguett, la vedet francesa més famosa de tots els temps, va utilitzar per primera vegada en un espectacle
Imatge il·lustrativa
La collita se situaria en 31.800 tones, inferior a l’any passat però lleugerament superior a una campanya mitjana | Les xifres són provisionals, depenent de les pluges de l’octubre i dels rendiments de l’oli
Imatge il·lustrativa
Fins al 27 d’octubre es mantindrà oberta la possibilitat d’inscriure’s en aquesta iniciativa que enguany augmenta els premis per als participants