premis

​Cultivare Xarel·lo de Domènech.Vidal, millor vi blanc de l'Estat

El vi icona de Domènech.Vidal, reconegut amb el Spanish Wine Trophy del concurs International Wine Challenge

​Com sabem si un vi és dolent?

| 23/05/2018 a les 17:19h
Arxivat a: Vins, Domènech.Vidal, Cultivare Xarel·lo, Vallformosa
Imatge il·lustrativa
Cultivare Xarel·lo 2015 de Domènech.Vidal s’ha endut el Spanish Wine Trophy del concurs International Wine Challenge (IWC) de Londres. Aquest guardó situa aquest vi com el millor blanc de l'Estat per segon any (2016 i 2018). Marta Vidal, CEO de Vallformosa, ha destacat la rellevància d’aquest reconeixement internacional de prestigi ja que “consolida la nostra aposta per la màxima qualitat amb vins de vinyes velles elaborats amb varietats autòctones”. Marta Vidal afegeix que “és un orgull poder situar els nostres vins i caves en la primera divisió qualitativa mundial”. 

Cultivare Xarel·lo 2015 (DO Penedès) és el vi icona de Domènech.Vidal elaborat amb una selecció especial dels millors xarel·los de la DO Penedès. Aquests raïms són collits a mà d’una vinya plantada fa mig segle, que es troba a la falda de la muntanya de Sant Jaume, dins el terme municipal de Vilafranca del Penedès.

Els seus fruits són treballats de forma artesanal, amb molt de cura perquè expressin tot el seu potencial i matisos. Els raïms són macerats amb les seves pells després de ser recollits. Són premsats molt suaument, i el most obtingut es reparteix en tres parts per vinificar-ho de tres maneres diferents, una part en un dipòsit de ciment en forma d'ou, una altra en bóta nova de roure i l'última en tancs d'acer inoxidable. De les tres vinificacions es fa el seu especial cupatge i finalitza amb la criança en ampolla. En la copa, el llenç es pinta en un groc pàl·lid amb reflexes verdosos. El seu aroma afruitat té tocs florals i d’herba seca, combinats amb notes característiques de la criança en fusta de roure de gra fi. És perfumat, ben estructurat i equilibrat, amb un punt àcid i un final llarg i amb molta personalitat.

La família Cultivare es completa amb un vi negre elaborat amb les varietats sumoll i samsó i criat en bótes de roure francès.

Land Art a l’etiqueta
 
El Land Art o Art de la Terra és un moviment artístic que utilitza materials naturals com les pedres, fulles o terra per fer creacions artístiques. Per elaborar les noves etiquetes del Cultivare s’ha instal·lat enmig d’una vinya de Vilobí del Penedès una “màquina natural” de deu metres construïda per a l’ocasió. Un centenar de branques de vinya han actuat de pinzell per pintar cadascuna de les etiquetes al ritme del vent. Amb una paleta de colors diferenciada per a cada varietat, el moviment de les branques fa de cada etiqueta una obra d’art única. D’aquesta manera, Cultivare ha fet de l’expressió artística del Land Art un moment únic per vestir un vi únic amb una etiqueta única.

Aquesta setmana s’ha publicat al canal de YouTube de Domènech.Vidal un vídeo artístic on es pot veure la naturalesa que envolta el celler i la creació de les noves etiquetes amb una màquina natural.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, organitza la participació de 97 empreses al certamen que tindrà lloc del 17 al 19 de març a Düsseldorf
Imatge il·lustrativa
Una font de vermut El Bandarra presideix la inauguració del Mercat Little Spain de Nova York
El passat divendres, a la seu de la Confraria del Cava a Torre Ramona, es va signar el conveni entre el Col·legi d'Enòlegs i Enòlogues de Catalunya (CEEC), l'Associació Catalana d'Enòlegs (ACE) i la Confraria del Cava