NOVETATS

​Alta Alella presenta AA Mirgin Opus 2013, nou Cava de Paratge Qualificat

Després de la bona acollida que va tenir AA Mirgin Exeo, el celler presenta AA Mirgin Opus 2013, també procedent del Paratge Vallcirera

​Paula Valls en concert al Celler de les Aus d'Alta Alella

| 17/05/2018 a les 18:40h
Arxivat a: Cellers, AA MIRGIN OPUS 2013, Cava de Paratge Qualificat, Alta Alella
Per en Josep Maria Pujol-Busquets, propietari i enòleg d’Alta Alella, AA Mirgin Opus ·
Paratge Qualificat Vallcirera
representa una evolució del concepte tradicional de Gran Cava: uneix el raïm ecològic d’alta qualitat del Paratge Qualificat Vallcirera amb el treball de molts anys per aconseguir un cava amb una personalitat pròpia i lligat al territori. La transparència daurada d’aquest cava revela un perlat fi i persistent. Es distingeix pel seu caràcter cosmopolita, refinat i elegant.

Aquest nou cava de Paratge Qualificat, s’elabora amb raïm ecològic procedent del Paratge de Vallcirera, com el seu germà AA Mirgin Exeo, que Alta Alella va presentar a finals del 2017. Es tracta de la categoria qualitativa més exigent del cava, que estableix uns requisits de qualitat que tan sols uns pocs caves poden reunir, amb un mínim de 36 mesos de criança, vinificat a la propietat, procedents de vinyes amb baixos rendiments, verema manual i en definitiva “d’excel·lència reconeguda”; tal com expressa el Consell Regulador del Cava.

VALLCIRERA, un paratge singular

Aquest paratge, de sòl de sauló àcid i pobre, es troba a la comarca del Maresme, en el Parc Natural Serralada de Marina, a dos quilòmetres de la costa. Compta amb unes vinyes ecològiques des de la seva plantació (1991), situades a 90 metros d’altitud sobre el nivell del mar, una característica que accentua el seu caràcter mediterrani.

AA Mirgin Opus · Paratge Qualificat Vallcirera és un cava elaborat a partir dels raïms ecològics del Paratge Vallcirera: chardonnay i pansa blanca, que permeten un bon envelliment. La varietat chardonnay fermenta en barriques de roure francès de segon any, mentre que la pansa blanca ho fa en tines petites. Després de quatre mesos es fa el cupatge al qual se li aplica el mètode tradicional amb una criança mínima de 36 mesos. Surt al mercat sense dosatge (Brut Nature) i recent degollat, el que permet tastar-lo en el seu moment òptim de consum. 

AA Mirgin Opus és caracteritza per les seves aromes de fruita madura i flors amb un fons de fruita vermella i nous, als que acompanya una marcada mineralitat i un caràcter salí propi del paratge del que procedeix. Untuós, amb sabors a fruita madura i fruites seques que es combinen amb una acidesa i un carbònic integrat. L’expert en champagne i escumosos Richard Juhlin afirma que és llarg, saborós i persistent: “la presència de fusta podria resultar forta, aclaparant i, en ocasions, difícil de contrarestar, però aquí està magníficament equilibrada perquè la fruita es tan rica per sí sola que s’integra d’una forma realment agradable” i afegeix que “ambdós, fusta i fruita, són agradables per separat, però aquí juguen junts. Són com el Messi i el Iniesta: completament diferents, però capaços de crear una cosa meravellosa tots junts”. El trobareu al mercat a un preu de 32 €.

AA Mirgin Opus 2013 ja ha collit els seus primers triomfs a les principals publicacions especialitzades, com a l’Anuario de Vinos El País, amb 94 punts; a la Guía Peñín amb 93 punts i també ha obtingut la medalla d’or en el certamen de vins ecològics Millésime Bio 2018.

Anteriors anyades d’AA Mirgin Opus -abans de que la categoria de Cava de Paratge Qualificat fos creada-, compten amb magnífiques puntuacions per part del reconegut crític vinícola Robert Parker: 91 punts al 2016 o la Guia de Vins de Catalunya, que en 2017 li va atorgar 9,09 punts sobre 10.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Un projecte cooperatiu de "resistència" replanta 7.000 ceps per elaborar vi en un dels municipis metropolitans on la viticultura ha passat a ser testimonial
Imatge il·lustrativa
Oriol Garriga i Solsona és l’impulsor del projecte jove i familiar, iniciat l’any 2013 amb l’objectiu de recuperar el cultiu de la vinya
Imatge il·lustrativa
Amb 19 ors i 12 plates, ha estat la DO Catalana més reconeguda en este certamen internacional