Fira Arrels del Vi

La Fira Arrels del Vi ja ha premiat els vins d'aquest any

​Presentem els guanyadors dels Premis Arrels del Vi, que se celebra aquest cap de setmana, 19 i 20 de maig, a Sant Martí d’Empúries i el 9 de juny a Barcelona

​Arrels del Vi portarà més de 100 referències de vins de la DO Empordà, el 19 i 20 de maig a Sant Martí d’Empúries i el 9 de juny a Barcelona

| 17/05/2018 a les 16:43h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Fira Arrels del Vi
Imatge il·lustrativa
Arrels del Vi, la fira vitivinícola de la DO Empordà ofereix degustació oberta en copa Riedel de més de 100 referències dels vins de la DO Empordà, com els vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2018: Flor d’Albera 2015, Celler Martí Fabra (millor blanc), Babalà 2017, Celler Cooperatiu d’Espolla (millor rosat), Terres Negres 2015, Espelt Viticultors (millor negre) i Bac de les Ginesteres, Vinyes dels Aspres (millor dolç).

Arrels del Vi celebra la seva onzena edició aquest cap de setmana, el 19 i 20 de maig, a Sant Martí d’Empúries (l’Escala) amb 25 cellers de la DO Empordà i 1 celler convidat del Rosselló. I el 9 de juny, celebra la Festa de la DO Empordà a Barcelona, al Museu d’Història de Catalunya i al Pg de Joan de Borbó, portant 21 grans cellers empordanesos i un munt d’activitats per tastar, gaudir, aprendre i viure el món vitivinícola empordanès a la ciutat comtal.

Organitzada per Dominic Abernethy, defensor del vi empordanès, i per Tess Oriol i Carlos Krauel de TOCK Projects, Arrels del Vi s’ha consolidat com l’única fira professional de vins de la DO Empordà oberta al públic general amb deu edicions a St. Martí d’Empúries i dues a Barcelona.

La Fira suposa una bona oportunitat per tastar més de 100 referències de vi de la DO Empordà de gamma alta en un entorn excepcional, conèixer de primera mà als propietaris i enòlegs dels millors cellers empordanesos i comprar a preu de celler excel·lents vins, a voltes difícils de trobar en distribució tradicional. A més els assistents tindran l’oportunitat de tastar els vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2018:

- Millor Vi Blanc 2018: Flor d’Albera 2015, Celler Martí Fabra 
- Millor Vi Rosat 2018: Babalà 2017, Celler Cooperatiu d'Espolla
- Millor Vi Negre 2018: Terres Negres 2015, Espelt Viticultors 
- Millor Vi Dolç 2018: Bac de les Ginesteres, Vinyes dels Aspres 

Arrels del Vi és ja una fira de referència, lligada a la DO Empordà i a Sant Martí d’Empúries. Preguntat pel seu èxit, Abernethy diu: “Crec que el secret d’Arrels del Vi és l’espectacular experiència vitivinícola que es viu, que fa que, any rere any, el nostre públic torni i ens recomani. És un veritable luxe poder tastar més de 100 referències dels grans vins de la DO Empordà, escoltant de primera mà les explicacions dels seus creadors, els propietaris i enòlegs dels cellers empordanesos. Ells, amb la seva passió i la seva generositat, fan que els tastos siguin únics. El format de la fira és professional, copa Riedel i degustació oberta, però l’entorn a l’aire lliure en un lloc tan preciós i emblemàtic com St. Martí d’Empúries i l’ambient distès i familiar de la fira, fan d’Arrels del Vi un must  de l’agenda empordanesa. El 9 de juny, amb la DO Empordà i la Ruta del Vi DO Empordà, volem portar també a Barcelona, al Museu d’Història de Catalunya, l’experiència Arrels del Vi, perquè tots els barcelonins puguin tastar, gaudir, aprendre i viure el món vitivinícola empordanès a la Festa de la DO Empordà”.
 

Guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2018


Premis Arrels del Vi 2018

Arrels del Vi ha presentat aquest 16 de maig a l’Alfolí de la Sal a l’Escala els Premis Arrels del Vi 2018,  escollits per 10 experimentats sommeliers en un tast a cegues que es va celebrar el passat 7 de maig al MAC Empúries i que va ser dirigit per Rafel Sabadí, sommelier del Uain Bar&Store (l’Escala).

Els guanyadors de l’edició d’Arrels del Vi 2018 són:

Blancs

1. Flor d’Albera 2015, Celler Martí Fabra    
2. Descorbes 2016, Gelamà
3. Edith 2016, Cellers d’en Guilla 

Rosats

1. Babalà 2017, Celler Cooperatiu d'Espolla     
2. Oriol Rosat dels Aspres 2017, Vinyes dels Aspres                 
3. Mallolet rosat 2017, Roig Parals    

Negres

1. Terres Negres 2015, Espelt Viticultors      
2. Anhel d’Empordà 2015, Pere Guardiola
3. Samas 2017, Celler Castelló - Murphy 

Dolços

1. Bac de les Ginesteres, Vinyes dels Aspres
2. Garnatxa d’Empordà Solera, Mas Llunes
3. SoliSerena - Garnatxa d’Empordà, Celler Cooperatiu d'Espolla

Segons Sabadí el resultat del tast: “Segueix la línia ascendent dels darrers anys, amb un molt bon nivell de tots els vins tastats. No hi ha hagut sorpreses en els primers premis, ja guanyadors en alguna de les anteriors edicions. No obstant, si entre els segons i tercers premis, on cellers no tan consolidats ens han brindat agradables i sorprenents resultats."

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Es pot gaudir del cava sense entendre-hi? Sí… però segurament menys | Fermentacions, bombolla, conservació... En el cas del cava, més coneixement també és més plaer.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
La mini casa s'ha instal·lat al celler Artcava, a Avinyonet del Penedès | Els promotors volen instal·lar-ne una a cada DO vitivinícola catalana | Passar-hi una nit s’ofereix per 129 euros, sense televisió, WiFi ni cortines

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Fins el proper 3 de novembre, al restaurant l'Enoteca del xef Paco Pérez, es podrà degustar un menú homenatge a la varietat Garnatxa | El menú ha estat creat entre el restaurant i el propietari de Vinyes Domènech, Joan Ignasi Domènech
Imatge il·lustrativa
La collita se situaria en 31.800 tones, inferior a l’any passat però lleugerament superior a una campanya mitjana | Les xifres són provisionals, depenent de les pluges de l’octubre i dels rendiments de l’oli
Imatge il·lustrativa
Fins al 27 d’octubre es mantindrà oberta la possibilitat d’inscriure’s en aquesta iniciativa que enguany augmenta els premis per als participants