enoturisme

Torre del Veguer aposta decididament per l’enoturisme amb el nou “Wine Center La Sínia”

Una àmfora romana de més de 2.000 anys presideix el nou espai enoturístic

Novetats del 2017. Volum I, escumosos

| 17/05/2018 a les 16:20h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Enoturisme, Torre del Veguer
Imatge il·lustrativa
Torre del Veguer ha emprès aquest any decidits passos per ser un referent en Enoturisme. El passat dilluns 14 de maig va esdevenir la inauguració oficial del “WineCenter La Sínia”, el nou espai-museu. Una de les principals joies d'aquest nou espai és una àmfora romana de més de 2.000 anys que es conservava a l'interior de les dependències privades de Torre del Veguer i que ara es comparteix amb els visitants. Aquesta àmfora de la Tarraco romana va ser adquirida a la ciutat de Tarragona l’any 1940 per Agustín Ferrer-Vidal Goytisolo, besavi de l'actual director del celler, Joaquín Gay de Montellà Estany. Ademés s'ofereix degustació i venta de vins a copes als visitants.
 

Àmfora Romana

Aquest espai enoturístic es completa amb un museu d'elements de la viticultura i enologia del segle XIX. Es poden veure des de premses a desrapadores, passant per ensulfatadores de tracció animal, un aparell per arrencar vinyes o una bàscula per a portadores. El director del celler, Joaquín Gay de Montellà Estany, afirma que “Torre del Veguer atresora un gran valor històric i turístic. És per això que l’any 2014 vam començar a apostar decididament per l’enoturisme”. El director de Torre del Veguer afegeix que “amb aquesta aposta, que potenciem encara més amb el Wine Center, tanquem el cercle”.

A dia d'avui reben a uns 3.000 visitants l'any a la seva masia fortificada de 1359, catalogada com a edifici històric-artístic per part de la Generalitat de Catalunya. Gràcies a la bellesa del lloc i de l’entorn, la Torre del Veguer destaca com a espai singular per a noces, celebracions particulars i també per a esdeveniments d'empresa.

En aquesta propietat familiar també es troba un espai d'interès turístic amb objectes únics, de l'època 1960-1970, gràcies a la relació de la família propietària del celler amb Salvador Dalí. Fins i tot dos vins del celler, un blanc i un negre d'autor, s'il·lustren amb la joia ‘Raïms de la Immortalitat’ de Salvador Dalí. La història de les joies es remunta a inicis de la dècada dels anys 40 del segle passat, quan Dalí s'associa amb dos joiers establerts a Nova York.

L’any 1958, la Fundació Owen Cheatham compra les joies i continua ampliant la col·lecció fins a 1970. Després de pertànyer a un magnat saudita i a un altre de japonès, el juny de 1999 les 37 joies d'or i pedres precioses, així com els 37 dibuixos i pintures que Dalí va realitzar per dissenyar les joies, són adquirits per la Fundació Gal·la-Salvador Dalí i repatriats a Figueres, on actualment es troben exposats.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
12 llibres vinícoles per aquest Sant Jordi maridats amb vins escollits per a cada lectura | Per Sigrid Guillem
Mar Capdevila i Lluís Raventós, d'Enlaire Vins
Mar Capdevila i Lluís Raventós, d'Enlaire Vins | Ruth Troyano
Ruth Troyano
Lluís Raventós, d'Enlaire Vins: “Vam començar a fer vi per beure amb els col·legues perquè teníem vinya i el 2016 vam decidir amb la Mar muntar el celler”
Integrants dels 10 cellers de Corpinnat
Integrants dels 10 cellers de Corpinnat
Tot i la baixada de vendes per la pandèmia, els cellers són optimistes | Es presenta el primer Festival Gastronòmic Corpinnat