La sisena edició de Tocs de Vi se celebra l'1 al 3 de juny a Girona

Durant els tres dies i en horari de tarda, una dotzena de cellers empordanesos i una quinzena de restaurants de la plaça oferiran vins i degustacions culinàries

 Del 30 de maig i fins el 2 de juny, també tindran lloc una dotzena de tastos en espais emblemàtics de la ciutat, amb la incorporació enguany dels Banys Àrabs

| 15/05/2018 a les 19:21h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Fires, Tocs de Vi, DO Empordà
Imatge il·lustrativa
Una dotzena de cellers de la DO Empordà i una quinzena de restauradors de la plaça de la Independència de Girona participaran a la sisena edició de la fira Tocs de Vi de l’Empordà, que proposa maridar els vins empordanesos amb les degustacions culinàries dels restaurants i bars de l’emblemàtica plaça.

De l’1 al 3 de juny, en aquest espai del centre de Girona s'oferiran vins DO Empordà i tapes, de les 18 h a les 23.30 h -excepte el diumenge, en què es tancarà a les 23 h. El preu del tastos de vi és de 6 euros i inclou la copa i cinc tiquets per degustar vi. El preu del tiquet de les tapes és també de 5 euros i inclou 4 degustacions. Les entrades es podran adquirir a la mateixa fira. 

Els cellers de la DO Empordà oferiran una completa selecció de vins blancs, rosats, negres i dolços i, en la majoria de casos, també presentaran vins de les nova anyada. Per la seva banda, els restauradors de la plaça de la Independència proposen un assortiment cosmopolita de degustacions culinàries que inclouen tapes de cuina catalana, mediterrània o creativa, entre altres.

Tocs de Vi de l'Empordà a Girona està organitzat per la DO Empordà i l’Associació de Bars i Restaurants de la Plaça de la Independència de Girona, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona.

Tastos en espais singulars

Un any més, la fira també programa tastos en espais singulars de la ciutat de Girona. Enguany i com a novetat, Tocs de Vi de l’Empordà incorpora els Banys Àrabs com a seu dels tastos i es mantenen altres espais ja habituals com ara els Jardins dels Alemanys, la Torre del General Peralta de la Muralla de Girona, el pati del Museu d’Història, el pati dels Museu dels Jueus, el Monestir Sant Pere Galligants o la Casa Masó.

La programació de tastos a espais emblemàtics de la ciutat, suposa, d’una banda estendre l’esdeveniment més enllà del seu nucli central, la plaça de la Independència, per reforçar el coneixement dels valors monumentals de la ciutat i generar activitat en els museus, i d’altra banda, es dona l’oportunitat als cellers de mostrar d’una manera més didàctica i atractiva els seus productes, així com portar a terme una tasca prescriptora més profunda.

Els tastos tindran lloc des del dimecres 30 de maig i fins al dissabte 2 de juny. Les entrades, a un preu de 7 euros, es poden adquirir al web de la DO Empordà (www.doemporda.cat) a partir del dimarts dia 15 de maig a partir de les 15.00H.  Cada tast serà protagonitzat per un celler diferent de la DO Empordà. L’entrada permet assistir al tast de vins i obtenir una invitació de cinc tiquets i una copa per a la fira de la plaça de la Independència.

Un dels principals esdeveniments gastronòmics gironins

Els organitzadors esperen repetir i consolidar les reeixides xifres de la darrera edició amb més d’11.000 participants i 53.000 degustacions entre vins i tapes, unes xifres que converteixen Tocs de Vi en un dels principals esdeveniments enogastronòmics de les comarques gironines.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
Max Margalef aposta per un equip jove però amb experiència | Joan Tarrada deixa el càrrec després de 12 anys al capdavant de l'entitat
Imatge il·lustrativa
El premi Vins i Licors Grau a la trajectòria professional en el món del vi va recaure en Antoni Mata Casanovas de Caves Recaredo
Imatge il·lustrativa
La presentació va tenir lloc al celler amb una jornada de portes obertes en què els més de 800 assistents van poder tastar el nou vi i gaudir de la música del grup de folklore Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries