LACTIUM

Un formatge inèdit del Molí de la Llavina de Centelles guanya el concurs de formatges de la X Edició del Lactium de Vic

En el seu desè aniversari, el Lactium es consolida com una de les grans fires del formatge artesà català

Bojos pel rosat; un recorregut per la "Catalunya Rosé"

| 14/05/2018 a les 21:12h
Arxivat a: Gastronomia, Molí de la Llavina, Lactium
Imatge il·lustrativa
Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Vic la 10a edició de la Mostra de Formatges Catalans Lactium. Amb la participació de 40 formatgeries artesanes d'arreu del país que han ofert al voltant de 200 formatges diferents al públic que l'ha visitat, aquesta Mostra es consolida com la gran festa del formatge artesà català.

Com és tradicional en aquesta mostra, s'ha celebrat el Concurs Lactium de Formatges Artesans de Catalunya, un dels concursos de referència, amb un prestigiós jurat que nomena el millor formatge dins de cada categoria i posteriorment d'entre els millors de cada categoria atorga el "Premi Millor Formatge Català LACTIUM".

En aquesta edició ha guanyat el Premi a Millor Formatge Català LACTIUM un formatge inèdit fins ara, el Formatge Roi de Cabra de la formatgeria osonenca Molí de la Llavina de Centelles. Aquesta formatgeria és molt coneguda pel seu formatge blau, el Blau d'Osona, un dels formatges històrics de Catalunya que van començar a elaborar l'any 1997.

El Roi és un formatge elaborat amb llet pasteuritzada de cabra, de quallada mixta, pasta tova i de pell florida i rentada. Amb una maduració d'un mes aquest formatge d'aspecte singular i molt atractiu a causa de la coloració carabassa típica de les pells rentades barrejada amb el blanc del penicillium, ens regala unes aromes làctiques de llet fresca de cabra acompanyades de notes d'humitat, que ens recorden els xampinyons Portobello.

La peça que es va presentar al concurs tenia una textura cremosa i fundent amb un nivell de proteòlisi òptima. Molt saborós, tenia perfecte equilibri tots els gustos, fent-lo un formatge llarg i molt llaminer. Una autèntica joia.

A banda del concurs, els visitants de la mostra també varen poder gaudir d'una àmplia oferta d'activitats de tota mena al voltant dels formatges i dels formatgers.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
Demà es presenta la Ruta del Vi de la DO Terra Alta a Gandesa | Per Joan Arrufí, president de la DO terra Alta, "és molt important haver aconseguit un acord amb el Consell Comarcal per poder treballar un projecte únic en un únic territori".
Imatge il·lustrativa
Preguntem a sis dels nostres sommeliers més premiats quin vi negre amb DO Penedès recomanarien
Imatge il·lustrativa
El celler ha iniciat una nova etapa per a acostar al gran públic el seu patrimoni històric, arquitectònic i vitivinícola, a través de visites guiades fixes | L’experiència també permet descobrir l’estreta relació del celler amb els Castellers de Vilafranca