NOVETATS

Pedrabona 2016, el primer vi de Josep Grau Viticultor a la DOQ Priorat

Les vinyes tenen 25 anys i la parcel·la, orientada al sud-oest, està dividida en terrasses estretes

50% Carinyena (Samsó) i 50% Garnatxa negra

| 14/05/2018 a les 11:46h
Arxivat a: Cellers, Josep Grau Viticultor, DOQ Priorat, Pedrabona 2016
El vi Pedrabona 2016 de Josep Grau Viticultor de la DOQ Priorat, prové de la finca Lo Panso de Bellmunt del Priorat; un vi que neix en sòls de llicorella i terrasses. Seguint el mateix criteri que han fet des de fa tants anys al Montsant, han creat aquest vi amb la intenció de reflectir la terra, el clima de l'anyada i tots els petits detalls que dia rere dia l'han anat perfilant.
 
Vinya

Les vinyes tenen 25 anys i la parcel·la, orientada al sud-oest, està dividida en terrasses estretes, característiques del Priorat, sobre sòls de pissarra, a una alçada de 260 metres sobre el nivell del mar. El raïm prové d'una finca de 4 hectàrees de Bellmunt del Priorat que porta per nom Lo Panso.

Cupatge

50% Carinyena (Samsó) - 50% Garnatxa negra

Elaboració

Fermentació en dipòsits de ciment i envelliment en barriques de 500 litres de roure francès i 1 foudre de 2000L Stockinger durant 14 mesos.

Nota de tast

Fruita negra del bosc (mora negra) molt madura i notes especiades, de regalèssia, llorer i tocs balsàmics i mentolats. Acidesa vibrant i molt fresc en boca. 
 

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
L’ampolla d’aquest escumós Premium s’inspira en les plomes que Mistinguett, la vedet francesa més famosa de tots els temps, va utilitzar per primera vegada en un espectacle
Imatge il·lustrativa
La collita se situaria en 31.800 tones, inferior a l’any passat però lleugerament superior a una campanya mitjana | Les xifres són provisionals, depenent de les pluges de l’octubre i dels rendiments de l’oli
Imatge il·lustrativa
Fins al 27 d’octubre es mantindrà oberta la possibilitat d’inscriure’s en aquesta iniciativa que enguany augmenta els premis per als participants