NOVETATS

​Cellers Unió presenta el nou Perlat Blanc

El nou vi prové de vinyes velles de baixa producció de garnatxa blanca i macabeu

​Masia Pubill torna a les arrels

| 14/05/2018 a les 11:22h
Arxivat a: Vins, Celler d'Els Guiamets, Garnatxa blanca, macabeu, Perlat Blanc, Cellers Unió

La família de vins Perlat -amb Denominació d’Origen Montsant- creix amb la incorporació del nou Perlat blanc. Aquest vi, que va ser presentat en societat a la 23a Fira del Vi de Falset, respon a l’aposta de Cellers Unió d’elaborar un blanc de qualitat amb D.O. Montsant. Perlat blanc es presenta com un vi fresc, elegant i molt agradable.

El nou Perlat Blanc s’ha elaborat al celler d’Els Guiamets del grup Cellers Unió. Prové de vinyes velles de baixa producció de garnatxa blanca i macabeu. Una part del cupatge s’ha fermentat en botes de 500 litres, per aportar un suau toc de fusta, mentre que la resta s’ha fermentat en dipòsits d’acer inoxidable. Posteriorment, el vi s’ha sotmès a un bastonejament durant 4 mesos.

El resultat és un vi blanc de color brillant amb un perfum floral, que evoca flors blanques i silvestres, aromes de poma, pera i fruites tropicals. També te notes d’espècies, sotabosc, aromes balsàmics i fonoll. En boca és un vi sorprenent, amb una textura cremosa plena de matisos. Fresc, elegant i potent, amb un postgust llarg i sedós.

Perlat és un dels vins més icònics de la DO Montsant, amb més de 15 anys de recorregut, que va néixer just un any després de la creació d’aquesta Denominació d’Origen. Fins ara, la gamma Perlat oferia tres referències de vi negre: Perlat (cupatge), Perlat Garnatxa i Perlat Syrah, que ara es completen amb la inclusió d’un vi blanc.

Des del celler reconeixen que fa anys que valoraven la idea de treure al mercat un vi blanc de qualitat amb D.O. Montsant, però no ha estat fins l’anyada 2017 que s’han decidit a llençar-lo al mercat.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Fins el proper 3 de novembre, al restaurant l'Enoteca del xef Paco Pérez, es podrà degustar un menú homenatge a la varietat Garnatxa | El menú ha estat creat entre el restaurant i el propietari de Vinyes Domènech, Joan Ignasi Domènech
Imatge il·lustrativa
La collita se situaria en 31.800 tones, inferior a l’any passat però lleugerament superior a una campanya mitjana | Les xifres són provisionals, depenent de les pluges de l’octubre i dels rendiments de l’oli
Imatge il·lustrativa
Fins al 27 d’octubre es mantindrà oberta la possibilitat d’inscriure’s en aquesta iniciativa que enguany augmenta els premis per als participants