NOVETATS

​Cellers Unió presenta el nou Perlat Blanc

El nou vi prové de vinyes velles de baixa producció de garnatxa blanca i macabeu

​Masia Pubill torna a les arrels

| 14/05/2018 a les 11:22h
Arxivat a: Vins, Celler d'Els Guiamets, Garnatxa blanca, macabeu, Perlat Blanc, Cellers Unió

La família de vins Perlat -amb Denominació d’Origen Montsant- creix amb la incorporació del nou Perlat blanc. Aquest vi, que va ser presentat en societat a la 23a Fira del Vi de Falset, respon a l’aposta de Cellers Unió d’elaborar un blanc de qualitat amb D.O. Montsant. Perlat blanc es presenta com un vi fresc, elegant i molt agradable.

El nou Perlat Blanc s’ha elaborat al celler d’Els Guiamets del grup Cellers Unió. Prové de vinyes velles de baixa producció de garnatxa blanca i macabeu. Una part del cupatge s’ha fermentat en botes de 500 litres, per aportar un suau toc de fusta, mentre que la resta s’ha fermentat en dipòsits d’acer inoxidable. Posteriorment, el vi s’ha sotmès a un bastonejament durant 4 mesos.

El resultat és un vi blanc de color brillant amb un perfum floral, que evoca flors blanques i silvestres, aromes de poma, pera i fruites tropicals. També te notes d’espècies, sotabosc, aromes balsàmics i fonoll. En boca és un vi sorprenent, amb una textura cremosa plena de matisos. Fresc, elegant i potent, amb un postgust llarg i sedós.

Perlat és un dels vins més icònics de la DO Montsant, amb més de 15 anys de recorregut, que va néixer just un any després de la creació d’aquesta Denominació d’Origen. Fins ara, la gamma Perlat oferia tres referències de vi negre: Perlat (cupatge), Perlat Garnatxa i Perlat Syrah, que ara es completen amb la inclusió d’un vi blanc.

Des del celler reconeixen que fa anys que valoraven la idea de treure al mercat un vi blanc de qualitat amb D.O. Montsant, però no ha estat fins l’anyada 2017 que s’han decidit a llençar-lo al mercat.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Vídeo amb les impressions dels participants
Vídeo amb les impressions dels participants
01/01/1970
Resum en vídeo de la Cavacursa de Giró Ribot | Enguany ha comptat amb més de 360 participants, que van gaudir d’una jornada festiva tot i el mal temps
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Llopart obté el reconeixement de les Flandes dels Casots com a Paratge Qualificat dins la DO Cava
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El vi icona de Domènech.Vidal, reconegut amb el Spanish Wine Trophy del concurs International Wine Challenge