NOVETATS

​Cellers Unió presenta el nou Perlat Blanc

El nou vi prové de vinyes velles de baixa producció de garnatxa blanca i macabeu

​Masia Pubill torna a les arrels

| 14/05/2018 a les 11:22h
Arxivat a: Vins, Celler d'Els Guiamets, Garnatxa blanca, macabeu, Perlat Blanc, Cellers Unió

La família de vins Perlat -amb Denominació d’Origen Montsant- creix amb la incorporació del nou Perlat blanc. Aquest vi, que va ser presentat en societat a la 23a Fira del Vi de Falset, respon a l’aposta de Cellers Unió d’elaborar un blanc de qualitat amb D.O. Montsant. Perlat blanc es presenta com un vi fresc, elegant i molt agradable.

El nou Perlat Blanc s’ha elaborat al celler d’Els Guiamets del grup Cellers Unió. Prové de vinyes velles de baixa producció de garnatxa blanca i macabeu. Una part del cupatge s’ha fermentat en botes de 500 litres, per aportar un suau toc de fusta, mentre que la resta s’ha fermentat en dipòsits d’acer inoxidable. Posteriorment, el vi s’ha sotmès a un bastonejament durant 4 mesos.

El resultat és un vi blanc de color brillant amb un perfum floral, que evoca flors blanques i silvestres, aromes de poma, pera i fruites tropicals. També te notes d’espècies, sotabosc, aromes balsàmics i fonoll. En boca és un vi sorprenent, amb una textura cremosa plena de matisos. Fresc, elegant i potent, amb un postgust llarg i sedós.

Perlat és un dels vins més icònics de la DO Montsant, amb més de 15 anys de recorregut, que va néixer just un any després de la creació d’aquesta Denominació d’Origen. Fins ara, la gamma Perlat oferia tres referències de vi negre: Perlat (cupatge), Perlat Garnatxa i Perlat Syrah, que ara es completen amb la inclusió d’un vi blanc.

Des del celler reconeixen que fa anys que valoraven la idea de treure al mercat un vi blanc de qualitat amb D.O. Montsant, però no ha estat fins l’anyada 2017 que s’han decidit a llençar-lo al mercat.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
Demà es presenta la Ruta del Vi de la DO Terra Alta a Gandesa | Per Joan Arrufí, president de la DO terra Alta, "és molt important haver aconseguit un acord amb el Consell Comarcal per poder treballar un projecte únic en un únic territori".
Imatge il·lustrativa
Preguntem a sis dels nostres sommeliers més premiats quin vi negre amb DO Penedès recomanarien
Imatge il·lustrativa
El celler ha iniciat una nova etapa per a acostar al gran públic el seu patrimoni històric, arquitectònic i vitivinícola, a través de visites guiades fixes | L’experiència també permet descobrir l’estreta relació del celler amb els Castellers de Vilafranca