Ramon Roqueta

​Ramon Roqueta celebra els 120 anys amb un nou vi de producció limitada: Insignia Col·lecció Privada 120 Aniversari

L'objectiu del celler, amb aquest nou vi, és que es converteixi en el seu emblema i en la imatge del seu saber fer vitivinícola

L’experiència de cinc generacions dedicades al vi es reflecteix en aquest vi negre, elaborat amb garnatxa, carinyena i sumoll

El vi català es fa fort al mercat interior i ja exporta el 60%

| 07/05/2018 a les 22:42h
Arxivat a: Cellers, Ramon Roqueta Insignia, Sumoll, Carinyena, Garnatxa, Ramon Roqueta
Amb motiu del 120è aniversari de Ramon Roqueta surt al mercat Insignia Col·lecció Privada 120 Aniversari, un nou vi nascut per ser la icona d’aquest celler, fundat el 1898 per Ramon Roqueta Torrentó, un emprenedor dinàmic d'una família lligada estretament a la viticultura des del segle XII.

El celler Ramon Roqueta, gràcies a la feina i l’entrega de cinc generacions, arriba als 120 anys de trajectòria. I no hi ha millor manera de celebrar-ho que presentant un vi que reculli l’essència del treball d’aquests anys, un vi que simbolitzi aquest respecte i passió que s’han mantingut generació rere generació des de la fundació del celler. Amb una producció limitada de 6.000 ampolles, Ramon Roqueta Insignia és un homenatge al llegat que va iniciar el seu fundador, Ramon Roqueta, i que han mantingut els seus descendents.

Insignia, un recorregut pel vinyer tradicional de Catalunya

La tradició agrícola de la família Roqueta es veu reflectida en aquest nou vi, un cupatge de garnatxa (75%), carinyena (20%) i sumoll (5%), varietats escollides en territoris on aquestes han trobat la seva millor adaptació.

La garnatxa s’ha seleccionat entre les millors vinyes ubicades en una zona de predominança calcària, per obtenir una fruita explosiva i elegant a la vegada, que en boca sigui amable i amb la típica golositat que aporta aquest raïm.

La carinyena que forma part d’Insignia prové de vinyes plantades en sòls pobres, de textura arenosa i predominantment àcids, buscant intensitat i estructura i formant un tàndem perfecte amb la garnatxa majoritària en el cupatge.

El toc de fruita més àcida i fresca l'aporta la sumoll, varietat oblidada fins no fa gaire  que s’ha recuperat amb èxit a la regió i que expressa amb transparència el seu potencial de vivacitat i longitud en aquest vi.

Insignia s’ha elaborat de manera tradicional, veremant manualment en el moment òptim de maduració de cada varietat. La garnatxa i la carinyena s’han treballat amb un sistema de trepig i maceracions que varien entre els 15 i 20 dies. Mentre la garnatxa i la carinyena han fermentat en dipòsit a 26º, la sumoll ho ha fet a 22º, cuidant molt el temps de maceració i extracció i buscant la màxima elegància en aquesta varietat. Per arrodonir el vi aquest ha passat vuit mesos en bótes de roure europeu de gra fi. El resultat és un vi negre d’un bonic color vermell cirera que exhibeix molts aromes de fruites vermelles (maduixa, gerd) i d'herbes de bosc mediterrani. És fresc i elegant, amb una textura fina, harmoniós i golós, que llisca pel paladar i acaba amb un final fresc que convida a prendre un altre glop.

PVP: 8,50€.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Sergi Cortés
01/01/1970
Quina és la vinya més austral? Es pot fer vi a 3100 metres d'altitud? | Recorrem el planeta buscant vinyes extremes, que per la seva latitud, clima o terrer sembla una proesa fer vi
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El curt impulsat per la Denominació d’Origen Catalunya "Bohèmia" ha guanyat el Premi del Jurat al Millor Curt en Llengua Estrangera al Long Beach International Film Festival de Nova York.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Les altes temperatures dels darrers dies han fet precipitar l’inici de la collita | Gramona ha obtingut el segell biodinàmic Biodyvin i el registre europeu EMAS de sostenibilitat i respecte pel medi ambient