Ramon Roqueta

​Ramon Roqueta celebra els 120 anys amb un nou vi de producció limitada: Insignia Col·lecció Privada 120 Aniversari

L'objectiu del celler, amb aquest nou vi, és que es converteixi en el seu emblema i en la imatge del seu saber fer vitivinícola

L’experiència de cinc generacions dedicades al vi es reflecteix en aquest vi negre, elaborat amb garnatxa, carinyena i sumoll

El vi català es fa fort al mercat interior i ja exporta el 60%

| 07/05/2018 a les 22:42h
Arxivat a: Cellers, Ramon Roqueta Insignia, Sumoll, Carinyena, Garnatxa, Ramon Roqueta
Amb motiu del 120è aniversari de Ramon Roqueta surt al mercat Insignia Col·lecció Privada 120 Aniversari, un nou vi nascut per ser la icona d’aquest celler, fundat el 1898 per Ramon Roqueta Torrentó, un emprenedor dinàmic d'una família lligada estretament a la viticultura des del segle XII.

El celler Ramon Roqueta, gràcies a la feina i l’entrega de cinc generacions, arriba als 120 anys de trajectòria. I no hi ha millor manera de celebrar-ho que presentant un vi que reculli l’essència del treball d’aquests anys, un vi que simbolitzi aquest respecte i passió que s’han mantingut generació rere generació des de la fundació del celler. Amb una producció limitada de 6.000 ampolles, Ramon Roqueta Insignia és un homenatge al llegat que va iniciar el seu fundador, Ramon Roqueta, i que han mantingut els seus descendents.

Insignia, un recorregut pel vinyer tradicional de Catalunya

La tradició agrícola de la família Roqueta es veu reflectida en aquest nou vi, un cupatge de garnatxa (75%), carinyena (20%) i sumoll (5%), varietats escollides en territoris on aquestes han trobat la seva millor adaptació.

La garnatxa s’ha seleccionat entre les millors vinyes ubicades en una zona de predominança calcària, per obtenir una fruita explosiva i elegant a la vegada, que en boca sigui amable i amb la típica golositat que aporta aquest raïm.

La carinyena que forma part d’Insignia prové de vinyes plantades en sòls pobres, de textura arenosa i predominantment àcids, buscant intensitat i estructura i formant un tàndem perfecte amb la garnatxa majoritària en el cupatge.

El toc de fruita més àcida i fresca l'aporta la sumoll, varietat oblidada fins no fa gaire  que s’ha recuperat amb èxit a la regió i que expressa amb transparència el seu potencial de vivacitat i longitud en aquest vi.

Insignia s’ha elaborat de manera tradicional, veremant manualment en el moment òptim de maduració de cada varietat. La garnatxa i la carinyena s’han treballat amb un sistema de trepig i maceracions que varien entre els 15 i 20 dies. Mentre la garnatxa i la carinyena han fermentat en dipòsit a 26º, la sumoll ho ha fet a 22º, cuidant molt el temps de maceració i extracció i buscant la màxima elegància en aquesta varietat. Per arrodonir el vi aquest ha passat vuit mesos en bótes de roure europeu de gra fi. El resultat és un vi negre d’un bonic color vermell cirera que exhibeix molts aromes de fruites vermelles (maduixa, gerd) i d'herbes de bosc mediterrani. És fresc i elegant, amb una textura fina, harmoniós i golós, que llisca pel paladar i acaba amb un final fresc que convida a prendre un altre glop.

PVP: 8,50€.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Parlem amb Sergi Pallarès, un dels enòlegs més joves del país | Tot i que encara està estudiant enologia, treballa en varis cellers de la seva terra, la Terra Alta
Imatge il·lustrativa
La DO Catalunya dona suport a la presència de la indústria catalana al Mipcom | La DO Catalunya també dona suport a Enoaula, el projecte impulsat per Xavi Nolla
Imatge il·lustrativa
La jornada solidària forma part del conjunt d’accions que Codorníu té previstes com a col·laborador oficial de la ‘La Marató’