​El Microvi acomiada la seva edició amb rècord de visitants

1.200 persones, que eleva a 2.000 el total de l’esdeveniment

| 02/05/2018 a les 15:11h
Arxivat a: Fires, Microvi 2018, Avinyonet del Penedès, Tastos, Naturvi
Imatge il·lustrativa
La quarta edició de la Mostra de Petits Cellers de l’Arboçar ha posat la cirereta al darrer cap de setmana de Microvi, aplegant una xifra rècord de visitants, 1.200 persones, que eleva a 2.000 el total de l’esdeveniment.

L’organització, que encapçala l’Ajuntament d’Avinyonet del Penedès amb el suport de l’Obra Social La Caixa i el patrocini de LLopartec, entre d’altres espònsors, i més d’un centenar de col·laboradors, consolida l’esdeveniment en el mapa enoturístic català, en el qual esdevé una proposta imprescindible dins el segment dels petits productors.

El darrer cap de setmana de Microvi va arrencar amb el Tast de vins de la zona convidada de Microvi 2018 a l’Enológica de Vilafranca del Penedès amb “Querétaro, viticultura extrema” on una quarantena d’assistents van poder gaudir del tast de 5 vins elaborats a Mèxic i presentats per el sommelier de l’Associació de viticultors de Querétaro.

El divendres era el torn de la Naturvi, caminada que va aplegar a Can Mitjans a un centenar de persones en un nou format nocturn. Petits, grans i mascotes van gaudir de la passejada amb un tast de vins al conjunt medieval de Santa Susanna, en un acte que va tornar a ser molt proper i familiar.

El dissabte arribava el moment cabdal del mes d’abril, la Mostra de Petits Cellers de l’Arboçar, que va viure la seva edició més exitosa. Es van oferir 200 vins de tota Catalunya, el Rosselló i Querétaro, Mèxic, zona enguany responsable d’atraure un bon nombre d’amants del vi desitjosos de tastar uns vins i caves molt diferents. L’acte, que es va desenvolupar en dos torns (matí i tarda) i amb el seu format habitual d'abonament amb tast lliure  de tots els vins exposats, va trencar tots els registres històrics, aplegant un total de 1.200 persones.

La jornada de diumenge havia de servir per acomiadar el Microvi amb la tradicional WineFest a Avinyó Nou, esdeveniment que la pluja va obligar a cancel·lar. Malgrat això, prop de 175 famílies del municipi van passar a recollir el pack de flors que oferia l’Ajuntament amb motiu de la campanya primaveral de guarniment del municipi.

El Microvi tanca, doncs, la seva quarta edició confirmant el model i amb la participació de 2.000 persones entre tots els esdeveniments. Oriol de la Cruz, alcalde d’Avinyonet del Penedès, valorava molt positivament el capítol 2018: “Acomiadem el Microvi, un any més, assolint el màxim aforament a tots els actes però sense renunciar al segell d’innovació i qualitat que ens hem autoimposat des de la primera edició. Bona part de culpa cal atribuïr-la als nostres sponsors, que encapçalen Obra Social La Caixa i Llopartec, i per descomptat als “Antiviòtics”, als quals agraïm la seva implicació i bona feina”.

Lluís Carsí, regidor de Promoció Econòmica, subratllava la qualitat de l’esdeveniment: “Des de Microvi volem seguir reinventant-nos cada any amb noves propostes i millorar constantment els esdeveniments ja consolidats. En aquest sentit la participació d’una zona de producció convidada, Querétaro, ha estat molt ben acollida pels visitants i ha servir per incrementar el nivell de qualitat existent. El nostre segon públic clau, els cellers, ha tornat a sortir molt satisfet del Microvi, on reben un tracte digne d’una gran fira, però amb el plus afegit que tot es fa en petit format”.

Oriol de la Cruz afegia: “Microvi va néixer amb la intenció de promocionar turísticament Avinyonet, un objectiu ja ben interioritzat i al qual hem anat afegint l’excel·lència en l’organització i la compilació d’una proposta de qualitat de cara a expositors i visitants”.

Un cop acomiadat el Microvi 2018, l’organització ja comença les feines de preparació per a la cinquena edició, que es desenvoluparà durant el mes d’abril de 2019. 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Imatge il·lustrativa
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Sergi Cortés
01/01/1970
Quina és la vinya més austral? Es pot fer vi a 3100 metres d'altitud? | Recorrem el planeta buscant vinyes extremes, que per la seva latitud, clima o terrer sembla una proesa fer vi
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El curt impulsat per la Denominació d’Origen Catalunya "Bohèmia" ha guanyat el Premi del Jurat al Millor Curt en Llengua Estrangera al Long Beach International Film Festival de Nova York.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Les altes temperatures dels darrers dies han fet precipitar l’inici de la collita | Gramona ha obtingut el segell biodinàmic Biodyvin i el registre europeu EMAS de sostenibilitat i respecte pel medi ambient