La Primavera del Cava

Comença La Primavera del Cava amb un programa enoturístic de nivell

Durant el mes de maig, aquesta segona edició de La Primavera del Cava oferirà experiències úniques per promoure l’enoturisme al Penedès

 Onze cellers del Penedès s’agrupen per obrir les seves portes i proposar una primavera diferent entre vinyes

| 02/05/2018 a les 14:50h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Enoturisme, Enoturisme, Enoturisme Penedès, Primavera del Cava
Imatge il·lustrativa

Aquest mes de maig ve carregat de noves activitats enoturístiques per donar la benvinguda a la primavera. Onze cellers elaboradors de cava s'han unit, sota la coordinació de l'Institut del Cava, per crear un programa ple d'activitats per a tots els públics. Els cellers que participen en aquesta segona edició de La Primavera del Cava estan ubicats al Penedès i pretenen impulsar l'enoturisme de la zona al mateix temps que celebrar l’arribada de la primavera i els primers brots de les vinyes. Els cellers que ofereixen activitats són: Agustí Torelló Mata, Vins El Cep, Codorníu, Vilarnau, Freixenet, Torelló, Giró Ribot, Sumarroca, Juvé & Camps, Segura Viudas i Llopart.

El programa, creat per a l’ocasió, està format per propostes com sobrevolar les vinyes en globus aerostàtic, observar la biodiversitat que amaga el Penedès, recórrer els camins amb bicicletes elèctriques, participar en una caminada solidària per veure la brotació dels ceps, aprendre a elaborar còctels amb cava...

Per completar l'experiència, aquells que ho desitgin podran allotjar-se en singulars masies o provar els menús de La Primavera del Cava que un grup de restaurants de la zona han creat per a l'ocasió amb productes locals i de temporada maridats amb grans caves.

Per a consultar les activitats i comprar les entrades: www.laprimaveradelcava.com

Algunes de les activitats de La Primavera del Cava 2018:

Freixenet

4 i 11 de Maig, 19.00h

Cava & Sinestèsia! L'experiència de percebre. Un viatge sorprenent entre diferents camps sensorials amb el cava com a protagonista. Escoltarem amb el gust, mirarem amb l’oïda, tocarem amb l’olfacte, ensumarem amb la vista i degustarem amb el tacte!  En aquest viatge coneixerem la història de la marca i el procés d’elaboració dels caves. També hi haurà una degustació de 4 Cuvées de Prestige acompanyada d’un aperitiu molt especial.

Més informació
 
Segura Viudas

6 de Maig, 10.00h

Las orquídies del Cava. Si voleu conèixer on estan les orquídies al Penedès, aquesta és la vostra activitat. Començarem el matí amb un bon esmorzar de pagès a la vinya amb productes de temporada i proximitat per agafar energies per a la caminada naturalista. Tot seguit recorrerem el paisatge de l'Heretat Segura Viudas amb el nostre especialista per conèixer les diverses espècies de flors que hi floreixen. Finalitzarem la jornada amb un tast de cava.

Més informació
 
Giró Ribot

12 de Maig, 17.00h

CavaCursa. La Cavacursa és una carrera de 10km que té lloc dins del municipi de Santa Fe del Penedès, en un entorn rural rodejat de vinyes. Es podrà participar en dues modalitats: Carrera de 10 Km i caminada de 10 Km. Al finalitzar tots els participants rebran un obsequi i un entrepà de botifarra a la brasa. Seguidament es farà un sorteig de premis entre tots els participants.

Més informació
 
Torelló

13 de Maig, 10.00h

Biodiversitat i bombolles. Esmorzarem, passejarem per la Finca Can Martí on coneixerem els ceps i les oliveres centenàries que conviuen amb 10 tipus de mamífers i amb més de 50 espècies d’aus, amfibis i rèptils. Aprendrem el cicle vegetatiu de la viña, visitarem el celler i prendrem l’aperitiu acompanyat de diferents caves i petites delicatessen gastronòmiques.

Més informació
 
Vilarnau

13 de Maig, 10.00h

Tast de flors i Cava. Una cita única per descobrir la flora i la fauna del Penedès de la mà d'un expert en gastrobotànica. L'activitat s'iniciarà recollint flors silvestres en els boscos i vinyes del celler. Després tindrà lloc una visita a les Caves Vilarnau i es realitzarà un tast d'harmonies degustant cuina botànica.

Més informació
 
Llopart

20 de Maig, 7:00h

Viu la brotació de les vinyes a vista d'ocell. Una cita única. Sobrevolarem la plana del Penedès amb globus aerostàtic i descobrirem l'emplaçament privilegiat de les nostres vinyes. Ens enlairarem amb un globus per gaudir del magnífic espectacle de les vinyes de primavera. Tot seguit tornarem amb cotxes 4x4 des del punt on aterrem per compartir un esmorzar de pagès al nostre jardí de les oliveres. Finalitzarem l'activitat amb la visualtizació i entrega de fotografies i certificat de vol.

Més informació

Sumarroca

20 de Maig, 11.00h

Tast a la vinya: 5 parcel·les = 5 tastos. Sumarroca ens convida a fer un tast en moviment. Sortirem des de la nostra finca Sumarroca, Monistrol d'Anoia fins a l'església romànica de Santa Creu de Creixà. Caminant entre vinyes veurem la brotació i explicarem temes sobre la vinya i el seu cicle natural. A cada parcel·la provarem els vins o caves que s'han elaborat amb la varietat allà plantada. Mentre els nens estaran amb els monitors fent jocs a la vinya.

Més informació
 
Vins el Cep

26 de Maig, 10.00h

2ª CEP Passes Solidàries - Caminada entre vinyes. En companyia de familiars i amics recorrerem a peu 6,3 km per les nostres contrades. Experts ens explicaran la fauna, la flora i els treballs a la vinya. Tot plegat acabarà amb un esmorzar gastronòmic entre vinyes ofert pel xef Oriol Llavina del restaurant El Cigró d’Or. Aquesta experiència es transformarà en suport pel Sant Joan de Déu Pedriatic Cancer Centre-Barcelona. El 50% de tot el que es recapti serà per la donació.

Més informació
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
L’ampolla d’aquest escumós Premium s’inspira en les plomes que Mistinguett, la vedet francesa més famosa de tots els temps, va utilitzar per primera vegada en un espectacle
Imatge il·lustrativa
La collita se situaria en 31.800 tones, inferior a l’any passat però lleugerament superior a una campanya mitjana | Les xifres són provisionals, depenent de les pluges de l’octubre i dels rendiments de l’oli
Imatge il·lustrativa
Fins al 27 d’octubre es mantindrà oberta la possibilitat d’inscriure’s en aquesta iniciativa que enguany augmenta els premis per als participants