guia de vins de catalunya

Abans del vi; els origens a La Font de la Canya

Segona píndola informatives per aprofundir en els aspectes previs a la compra de l'ampolla

El Jaciment de La Font de la Canya o la prehistòria del vi català

| 27/04/2018 a les 06:26h
Arxivat a: Per aprendre'n, guia de vins de catalunya
Sempre s’havia dit que van ser els grecs els que van introduir la vinya des d’Emporion.
Com que en matèria d’arqueologia i d’història estem condemnats a revisar constantment les teories a mida que els professionals van treballant, descobrint i
interpretant nous indicis, ara es fa palès que aquesta tasca va ser cosa dels fenicis, que
van assabentar els ibers que hi havia un arbust que feia gotims de baies blanques o
negres; i que quan es premsava i es deixava el suc un temps a la seva bola es convertia
en vi o en el que li diguessin llavors, és clar.

Segons el que es desprèn de les troballes d’aquest jaciment, la vinya i el vi no només fa 2700 anys que estan per aquí, sinó que ja llavors van començar a dibuixar el territori i també les primeres diferències socials i culturals que es van donar a la Cossetània.

Després que veieu el vídeo, us recomanem una visita guiada per tal d’entendre que el paper cabdal del vi en la història de Catalunya és constant, des de l’antiguitat més remota fins el dia d’avui. Podeu reservar dia i hora entrant al seu web http://blogscat.com/fontdelacanya/ o enviant un correu a arqueovitis@gmail.com.

Podeu veure el segon vídeo

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
A agrobotigacovides.com s’hi podran comprar vins, caves i productes de proximitat
Imatge il·lustrativa
Tal com diuen des del celler "a anys excepcionals, vins excepcionals" | Vins El Cep elabora 365 ampolles del Clot del Roure Brisat i 361 del Racó de Camps
Imatge il·lustrativa
El celler aprofita el llançament del nou Brut Reserva ecològic per a renovar el conjunt de la imatge dels caves