mercats

​La Xina confirma la seva posició com a segona vinya mundial darrere d'Espanya

El trio líder de productors mundials de viticultura - Itàlia, França, Espanya - ha sofert condicions meteorològiques adverses

El mercat xinès de vins; tendències i oportunitats

| 26/04/2018 a les 16:31h
Arxivat a: Mercats, Vi xinès, Espanya i vi, Turquia i vi, França i vi, Itàlia i vi, La Xina, Dades OIV
Imatge il·lustrativa
Els xinesos continuen plantant vinyes. Això és el que mostra un estudi publicat per l'Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV), del dimarts 24 d'abril d'aquest 2018. Encara que aquesta organització assenyala que el ritme de creixement s'està alentint en certa manera, la vinya xinesa va arribar a les 870.000 hectàrees el 2017, un augment de 5.900 hectàrees.

Això reforça la seva posició com a segon país del món, darrere d’Espanya (967.000 hectàrees), que s'ha reduït en 8.200 hectàrees. França completa el podi amb una superfície plantada de vinyes de 787.000 hectàrees, amb una lleugera expansió de 900 hectàrees. El desenvolupament més significatiu d'aquest any, segons l'OIV, és el de la vinya turca. Ha perdut 19.700 hectàrees en un any, d'un total de 448.000 hectàrees. Sabent que, a escala mundial, la vinya s'ha mantingut gairebé estable en 7,6 milions d'hectàrees.

Producció històricament baixa

L'any 2017 romandrà en els annals de la història del vi. La producció vitivinícola mundial s’ha elevat a 250 milions d'hectolitres, xifra que l'OIV ha qualificat de "històricament baixa", amb un descens del 8,6% interanual. Les condicions meteorològiques han estat particularment desfavorables a Europa, que és en primer lloc pel que fa a la producció mundial.

El volum de la comunitat va augmentar un 14,6%, fins als 141 milions d'hectolitres. El trio líder de la viticultura mundial - Itàlia, França i Espanya - ha estat durament afectat. En canvi, els Estats Units, situat al quart lloc, es manté en nivells alts en 23,3 milions d'hectolitres, i Austràlia, en cinquè lloc, supera el 5% a 13,7 milions. La Xina, en setè lloc, amb una producció de 11,4 milions d'hectolitres.

No obstant això, malgrat aquesta collita tan poc ufanosa, sembla que no hi ha risc d'escassetat. Perquè, tot i això, el 2017 hi ha hagut un increment lleuger d’1,8 milions d'hectolitres, mentre s'estima que el consum mundial, segons l'OIV, és de 243 milions d'hectolitres. D'altra banda, no hi ha dubte, sembla que la Xina i els Estats Units es revelen com els dos grans motors.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

Mla informació i ocntradictòria
Anònimanònim, 30/04/2018 a les 00:03
+0
-0
No queda gens clara la informació que es dóna i fins hi tot es contradiu en varis moments en quant a la producció i el ranking de països.
Molt mal redactat i nul repàs de la informació que es pretén donar.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
Frédéric Galtier
Cada any, el Concurs Mundial de Brussel·les (CMB) analitza els esdeveniments del sector i els creua amb les seves dades per observar i preveure quina evolució i quines són les tendències del 2019 al sector vitivinícola
Imatge il·lustrativa
Demà es presenta la Ruta del Vi de la DO Terra Alta a Gandesa | Per Joan Arrufí, president de la DO terra Alta, "és molt important haver aconseguit un acord amb el Consell Comarcal per poder treballar un projecte únic en un únic territori".
Imatge il·lustrativa
Preguntem a sis dels nostres sommeliers més premiats quin vi negre del Penedès recomanarien