La Societat Agrícola de Valls completa la seva nova gamma de vins amb el rosat ‘Kesse’ i el blanc ‘La Pera. El bandoler’

S'han pogut tastar per primer cop aquest dissabte coincidint amb la primera Favatada Popular que tindrà lloc a la Plaça del Pati de Valls

| 14/04/2018 a les 10:19h
Arxivat a: Cellers, Societat Agrícola de Valls, Vi blanc La Pera. El bandoler., Vi rosat Kesse

La Societat Agrícola de Valls ha completat la nova gamma de vins iniciada a principis d’any amb el vi negre, ‘4 calçots’ (DO Tarragona), amb dues noves proposes, el rosat ‘Kesse’ i el blanc ‘La Pera. El bandoler’, també DO Tarragona, dos vins que s'han presentat oficialment aquest dissabte coincidint amb la primera Favatada Popular que se celebrarà a la Plaça del Pati de Valls.
 
La nova gamma de vins de la Societat Agrícola de Valls la conformen el vi rosat ‘Kesse’ elaborat a partir de la varietat autòctona del Camp de Tarragona ull de llebre i el vi blanc “La Pera. El Bandoler” elaborat amb les varietats autòctones macabeu i cartoixà. L’ull de llebre, per la seva frescor característica, s’ha considerat que és un vi idoni per aquest rosat, ideal per acompanyar els plats de la cuina mediterrània com ara amanides, coques o pastes.

El vi blanc s’ha elaborat amb un cupatge de diverses varietats tradicionals com ara el macabeu i el cartoixà. S’ha buscat un vi més potent, però al mateix fresc que pugui acompanyar fins i tot guisats o plats de la cuina catalana més elaborats, com ara les faves o els plats que s'elaboren amb faves.
 
La voluntat de la Societat Agrícola de Valls, amb el suport de la regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Valls, ha estat treure al mercat tres marques de vins que es relacionin directament amb la ciutat de Valls i que puguin casar perfectament amb la gastronomia típica de la zona. El primer dels vins era obvi ja que feia referència al producte originari de Valls i més conegut arreu del món com són els calçots. Ara, els dos nous vins reivindiquen dos motius molt vallencs. El primer recupera la figura del bandoler local Joan Serra, conegut popularment com La Pera gràcies en part a la cançó que ja fa dècades va cantar Lluís Llach. I el tercer vi, que serà el vi rosat, porta per nom Kesse, el nom més important de la tribu dels Cossetans i que els historiadors situen a la zona del Vilar de Valls. 
 
Els tres vins emprats sota el paraigües de la DO Tarragona estan elaborats per la Cooperativa de Vila-rodona, que tradicionalment ha elaborat els vins que s’han comercialitzat per part de l’Agrícola de Valls, com són les marques Pont de Goi i Xat de Benaiges. La tradició vitivinícola de Valls és molt important, tot i que ja fa 25 anys que la Societat va deixar d’elaborar directament els seus vins en tancar el celler. Amb tot, els mig centenar de viticultors de Valls continuen produint prop d’1’5 milions de quilos de raïm que acaben elaborant-se a les instal·lacions de la Cooperativa de Vila-rodona.
 
La voluntat de la Societat Agrícola de Valls és incrementar les vendes de vins amb la seva pròpia marca i per això s’ha buscat un disseny més modern i atrevit. Per aquest motiu, la nova gamma de vins també s’intentarà que arribi al sector de la restauració dins l'àmbit comarcal a través de distribució i fins i tot a l’àrea de Barcelona. La presentació de la gamma completa coincidint amb la nova proposta d la Favatada serà la posada en societat dels dos darrers vins, ja que el primer va sortir al mercat coincidint amb la Festa de la Calçotada el passat mes de gener.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Imatge il·lustrativa
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L'actual president, Toni de la Rosa i Torelló, deixa el càrrec després de cinc anys per motius professionals | El substituirà l'actual vicepresident, el Sr Jaume Armengol i Calvet, fins la propera Assemblea
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Visitem cinc països a través de cinc còctels: Cuba, Puerto Rico, Brasil, Mèxic i Estats Units
El nou vi ha estat batejat com a Al-fatriyya, un nom àrab d’on es creu que prové el topònim de La Fatarella.
El nou vi ha estat batejat com a Al-fatriyya, un nom àrab d’on es creu que prové el topònim de La Fatarella. | Cedida
01/01/1970
El nou vi pretén ser un homenatge al poble de La Fatarella i als seus orígens