Concurs de Garnatxes del Món

Torrent rep al Parlament el Concurs de Garnatxes del Món

El president del Consell Regulador de la DO Terra Alta, Joan Arrufí, ha explicat que la trobada institucional ha servit per traslladar a Torrent "la importància de la garnatxa per la comarca"

Segon vídeo del Concurs Mundial de Garnatxes a la Terra Alta

| 12/04/2018 a les 07:47h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Concurs de Garnatxes del Món, Roger Torrent, Parlament de Catalunya, Terra Alta, DO Terra Alta, Parlament, INCAVI
El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, rep la comitiva del Concurs de Garnatxes del Món 2018
El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, rep la comitiva del Concurs de Garnatxes del Món 2018 | Adrià Costa
El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha rebut aquesta tarda els membres de la Comissió Orgitzadora del concurs internacional Grenaches du Monde 2018, certamen que convertirà la Terra Alta en la capital de la garnatxa. La celebració va tenir lloc ahir a Barcelona, continuarà avui a Tarragona i finalitzarà a la comarca de la Terra Alta el divendres i dissabte.

El president del Consell Regulador de la DO Terra Alta, Joan Arrufí, va explicar a NacióDigital que la trobada institucional ha servit per traslladar a Torrent "la importància de la garnatxa per la comarca" i ha remarcat que els habitants de la Terra Alta conreen el 90% de la garnatxa blanca catalana, un percentatge que suposa el 75% de la producció a l'estat espanyol i el 33% de la mundial.

També van acudir a la reunió representants de l'Institut català de la Vinya i el Vi (INCAVI), i de l'Interprofessional del Vi del Rosselló, ja que, en aquesta comarca de la Catalunya Nord, ara fa cinc anys que l'organització va crear el concurs. Fins aleshores s'han celebrat cinc edicions: tres a Perpinyà, una a l'Aragó i, la darrera, a Sardenya.

El relleu l'ha pres la Terra Alta. Un dels elements claus d'aquesta decisió, segons ha assegurat Arrufí, és la "gran producció de garnatxa en general, i de la varietat blanca en particular" de la comarca. També són determinants les característiques que adquireix aquest derivat del ví en aquestes terres gràcies a les condicions meteorològiques idònies: poca pluja, terra argilós, molt de sol i vent de cerç i garbí.

"El concurs significarà un impuls a tota la feina ja feta, i ajudarà a tenir més difusió a escala nacional i internacional", va continuar Arrufí, que també ha recalcat que DO Terra Alta "ha de continuar millorant", ja que, malgrat els èxits aconseguits, "hi ha molt de camí per recórrer".

El certamen té lloc a Barcelona, Tarragona i Terra Alta

El primer acte -la rebuda institucional al Parlament- ha tingut lloc a Barcelona. També es celebrarà a la capital catalana el sopar de maridatge a l'Òpera Samfaina, amb vins de totes les DO catalanes i vins dolços de la DO Vins de Rosselló. El certamen continuarà demà a Tarragona que, amb l'objectiu d'oferir una experiència completa per conèixer la zona de producció, dijous es representarà, amb una visita teatralitzada, com va arribar el vi a Catalunya de la mà dels romans de Tarraco.

Finalment, la 6a edició del concurs internacional Garnatxes del Món, que s'organitzarà per primera vegada al nostre país, es clourà a la Terra Alta. On, un jurat constituït per professionals internacionals i prescriptors del sector, tindran la missió de distingir les millors garnatxes presentades al concurs, que compta amb més de 800 vins de 15 nacionalitats diferents.

El president de la Denominació d'origen de la Terra Alta ha emfatitzat que el certamen relacionat amb la garnatxa o "vernatxa" -com es coneix popularment en molts indrets de la comarca- tindrà un "un impacte econòmic positiu" per tots els negocis relacionats amb el món del vi i del sector serveis, com ara, l'hostaleria.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana també s'ha collit Mas de la Rosa, la vinya de més de 80 anys a la zona de Porrera
Imatge il·lustrativa
Finca Viladellops i l’Arxiu Nacional de Catalunya han constituït el centre d’interpretació de l’arxiu de la família Desvalls, que acull permanentment l’exposició “Els Desvalls i Catalunya. Un llinatge noble català en la història”
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Jaume Gramona decideix finalment no presentar candidatura | Per primer cop hi ha dues candidatures i eleccions a la Uvipe, fundada el 1977