Concurs Internacional Grenaches du Monde 2018

Arrenca el Concurs Internacional Grenaches du Monde 2018 a la Terra Alta

Avui arrenquen els actes de la sisena edició del concurs Grenaches du Monde 2018, que arriba per primer cop a Catalunya i que tindrà com a seu oficial la Denominació d’Origen Terra Alta.

El President del Parlament de Catalunya rep al Concurs Grenaches du Monde 2018

| 11/04/2018 a les 11:12h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Concurs Internacional Grenaches du Monde 2018
Imatge il·lustrativa
Els actes oficials comencen aquesta tarda a les 18h amb una recepció institucional al Parlament de Catalunya. Roger Torrent, President del Parlament, rep la Comissió Organitzadora del concurs per donar-los la benvinguda a Barcelona com a capital del país vitivinícola que és Catalunya.

A continuació, l’epicentre del concurs es trasllada fins al restaurant Òpera Samfaina, a on els membres que conformen el jurat del concurs, així com a representants de les diferents denominacions d’origen catalanes, institucions i agents del món del vi celebraran l’arribada del concurs amb un sopar maridat amb els vins de totes les DDOO catalanes, així com amb els vins dolços del Consell Regulador dels Vins del Rosselló, organitzador oficial del concurs.

A l’acte està prevista l’assistència del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, Octavi Bono, director general de Turisme, Salvador Puig, director de l’INCAVI, i el Consol dels EUA, Marcos Mandojana.

Del Mediterrani a la Garnatxa de Terra endins

Dijous, els tastadors del concurs i la resta de professionals que conformen la comitiva  començaran el seu viatge cap al cor de la garnatxa blanca de la Terra Alta. Un recorregut que els portarà des de Barcelona fins a la Terra Alta, passant pels diversos territoris vitivinícoles catalans. Un recorregut que unirà història, paisatge i tradició amb una sèrie d’experiències que contribuiran a construir una imatge sòlida de les virtuts de les garnatxes catalanes i, en especial, de les de la Terra Alta.

La primera de les parades d’aquest viatge serà demà dijous a Tarragona, amb un programa que girarà al voltant de l’arribada del vi a Catalunya.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Els cuiners Jaime Lieberman i Jon Giraldo davant la casa que acull l'Spoonik.
Els cuiners Jaime Lieberman i Jon Giraldo davant la casa que acull l'Spoonik. | Jordi Bes
Jordi Bes
El barceloní Spoonik combat el cansament pandèmic amb un estiu de sopars abans del tancament definitiu aquest setembre | Els cuiners Jon Giraldo i Jaime Lieberman posen fi al negoci per l'efecte del procés català, però també per l'econòmic del virus: "Barcelona no és el lloc"
Imatge il·lustrativa
Sense cap ànim de polemitzar sobre aquest tipus de vins (hi ha vins "naturals" bons i vins "naturals" dolents), us recomanem 5 vins de mínima intervenció que no us deixaran indiferents.
Miquel Torres Maczassek en un moment del simposi
Miquel Torres Maczassek en un moment del simposi
L’agricultura regenerativa contribueix a fixar el carboni, retorna la vida al sòl i frena l’erosió | Reputats experts nacionals i internacionals urgeixen a accelerar la transició cap a aquest nou model agrícola davant del repte del canvi climàtic