Onze cellers obren les seves portes per donar la benvinguda a La Primavera del Cava

Del 4 al 27 de maig tindrà lloc la segona edició de La Primavera del Cava, un projecte que promou l’enoturisme al Penedès

Els cellers Agustí Torelló Mata, Codorníu, Freixenet, Giró Ribot, Juvé & Camps, Llopart, Segura Viudas, Sumarroca, Torelló, Vilarnau i Vins El Cep obriran les seves portes en un programa únic per gaudir de la primavera entre vinyes

Resultats récord al sector del Cava

| 10/04/2018 a les 08:12h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Denominacions d'Origen, La Primavera del Cava, Cava
Imatge il·lustrativa
Amb l'arribada de la primavera i els primers brots de les vinyes, onze cellers del Cava s'han ajuntat sota la coordinació de l'Institut del Cava per crear un programa d'activitats enoturístiques molt singular. Al llarg del mes de maig, aquest vi escumós celebrarà l'arribada de la primavera amb un ampli ventall d'experiències creades especialment per a l’ocasió.

Ubicats al Penedès, els onze cellers inscrits a La Primavera del Cava han elaborat propostes que inclouen vols en globus aerostàtic per sobre de les vinyes, tallers gastronòmics de cuina i Cava, una cursa pels camins del Penedès, rutes en bici per les vinyes o tasts de flors i Cava, entre moltes altres propostes. Les activitats estan pensades per a totes les edats, dirigides algunes a públic familiar i altres a grups d'amics.

Per a completar les experiències, un grup de restaurants del Penedès ha creat un menú especial per maridar grans caves amb la gastronomia local. A més, les persones que així ho desitgin podran allotjar-se en singulars masies de la zona.
 

Caves Vilarnau


Per a consultar les activitats i comprar les entrades: www.laprimaveradelcava.com

Llistat d’activitats de La Primavera del Cava 2018:

Freixenet

4 i 11 de Maig, 19:00h

Activitat: Cava & Sinestèsia! L'experiència de percebre. Un viatge sorprenent entre diferents camps sensorials amb el cava com a protagonista. Escoltarem amb el gust, mirarem amb l’oïda, tocarem amb l’olfacte, ensumarem amb la vista i degustarem amb el tacte! 

Juvé & Camps

5 de Maig, 10:00h

Activitat: La Primavera del Cava sobre rodes. , Farem un recorregut amb bicicleta elèctrica per les propietats de Juvé & Camps per conèixer de primera mà els diferents processos que garanteixen la màxima qualitat dels nostres vins i caves. Al llarg del camí gaudirem d'un bon esmorzar i farem un tast d'una selecció dels nostres elaborats.

Codorníu

6 i 27 de Maig, 11:00h

Activitat: Codorníu amb Anna Sweeet. De la mà del nostre nou Anna Sweet, gaudirem de l’elaboració d’un cóctel maridat amb productes de la zona, procedents d’un dels pastissers més antics de Sant Sadurní, en un marc únic i incomparable per a aquesta experiència. Una activitat refrescant ara que arriba el bon temps.

Segura Viudas

6 de Maig, 10:00h

Activitat: Las orquídies del Cava. Començarem el matí amb un bon esmorzar de pagès a la vinya amb productes de temporada i proximitat per agafar energies per a la caminada naturalista. Tot seguit recorrerem el paisatge de l'Heretat Segura Viudas amb el nostre especialista per conèixer les diverses espècies de flors que hi floreixen. Finalitzarem la jornada amb un tast de cava.

Giró Ribot

12 de Maig, 17:00h

Activitat: CavaCursa. La Cavacursa és una carrera de 10km dins del municipi de Santa Fe del Penedès, en un entorn rural rodejat de vinyes. Es podrà participar en dues modalitats: Carrera de 10 Km i caminada de 10 Km. Al finalitzar tots els participants rebran un obsequi i un entrepà de botifarra a la brasa. Seguidament, es farà un sorteig de premis en un ambient festiu.

Torelló

13 de Maig, 10:00h

Activitat: Biodiversitat i bombolles. Esmorzarem, passejarem per la Finca Can Martí on coneixerem els ceps i les oliveres centenàries que conviuen amb 10 tipus de mamífers, més de 50 espècies d’aus, amfibis i rèptils. Aprendrem el cicle vegetatiu de la viña, visitarem el celler i prendrem l’aperitiu acompanyat de diferents caves i petites delicatessen gastronòmiques.

Vilarnau

13 de Maig, 10:00h

Activitat: Tast de flors i Cava. Una cita única per descobrir la flora i la fauna del Penedès de la mà d'un expert en gastro-botànica. L'activitat s'iniciarà recollint flors silvestres en els boscos i vinyes del celler. Després tindrà lloc una visita a les Caves Vilarnau i es realitzarà un tast d'harmonies degustant cuina botànica.

Agustí Torelló Mata

13 de Maig, 11:00h

Activitat: Primavera Vegana. Una experiència diferent i saludable. Visitarem el celler i les caves, farem una passejada entre vinyes per arribar a un lloc molt especial on provarem un còctel amb base a poma i Cava. Després coneixerem la cuina vegetariana i vegana i el xef ens prepararà un menú que maridarem amb els nostres vins i caves amb Certificació Vegana.

Llopart

20 de Maig, 7:00h

Activitat: Viu la brotació de les vinyes a vista d'ocell. Sobrevolarem la plana del Penedès i descobrirem l'emplaçament privilegiat de les nostres vinyes. Ens enlairarem amb un globus per gaudir del magnífic espectacle de les vinyes de primavera. A continuació tornarem amb cotxes 4x4 per compartir un esmorzar de camp en el nostre jardí de les oliveres.

Sumarroca

20 de Maig, 11:00h

Activitat: Tast a la vinya: 5 parcel·les = 5 tastos. Sortirem des de la nostra finca Sumarroca, Monistrol d'Anoia fins a l'església romànica de Santa Creu de Creixà. Caminant entre vinyes veurem la brotació i explicarem temes sobre la vinya i el seu cicle natural. A cada parcel·la provarem els vins o caves que s'han elaborat amb la varietat allà plantada. Mentre els nens estaran amb els monitors fent jocs a la vinya.

Vins el Cep

26 de Maig, 10:00h

Activitat: 2ª CEP Passes Solidàries - Caminada entre vinyes. En companyia de familiars i amics recorrerem a peu 6,3 km per les nostres contrades. Experts ens explicaran la fauna, la flora i els treballs a la vinya. Acabarem amb un esmorzar gastronòmic entre vinyes ofert pel xef Oriol Llavina. Aquesta experiència és en suport al SJD Pediatric Cancer Centre-Barcelona i el 50% de tot el que es recapti serà donat.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Fins el proper 3 de novembre, al restaurant l'Enoteca del xef Paco Pérez, es podrà degustar un menú homenatge a la varietat Garnatxa | El menú ha estat creat entre el restaurant i el propietari de Vinyes Domènech, Joan Ignasi Domènech
Imatge il·lustrativa
La collita se situaria en 31.800 tones, inferior a l’any passat però lleugerament superior a una campanya mitjana | Les xifres són provisionals, depenent de les pluges de l’octubre i dels rendiments de l’oli
Imatge il·lustrativa
Fins al 27 d’octubre es mantindrà oberta la possibilitat d’inscriure’s en aquesta iniciativa que enguany augmenta els premis per als participants