Nova Imatge VItis

Nova imatge pel Vitis de Llopart

La nova anyada del Vitis -xarel·lo, subirat parent i muscat-, canvia la imatge

Vuit caves brut nature imprescindibles

| 09/04/2018 a les 12:59h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Llopart, Vitis
Imatge il·lustrativa
El Vitis, el vi blanc més fresc de Caves Llopart, canvia d’imatge en aquesta nova anyada. Elaborat amb Xarel·lo, Subirat Parent i Muscat, és un bon acompanyant per aquesta nova estació que estrenem. Aromes de fruites, cítriques, mediterrànies i flors blanques silvestres.

Fitxa del Vitis de Llopart

Varietats de raïm: Xarel·lo 62%, vinya del Biel, plantada el 1970. Subirat Parent 29%, vinya d’en Lluís, plantada el 2005. Muscat 9%, vinya de la Torrota, plantada el 2005. Molt baixos rendiments de producció.

Zona: Clos dels Costers, vinyes de muntanya a 360 metres d’altitud mitjana.
Heretat can Llopart de Subirats, Alt Penedès. Agricultura orgànica.
Verema manual. Maceració abans de la premsada. 100% most “llàgrima”. Fermentació a 15 C en tines d'inoxidable per preservar el potencial aromàtic. Lleugera criança amb les mares.

Seguidament embotellat. De color groc pàl·lid. Aromes de fruita blanca, pètals de roses, préssecs, nectarines, fruita de la passió, flor de taronger, cítrics i un fons d’ametlles. Al final records anisats de la varietat xarel·lo.

En boca la primera sensació és de fruites blanques, viu, untuós, fresc i persistent postgust del xarel·lo. Intens i agradable amb un fons estructurat.

Temperatura de servei: 6-8 C



 

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés
01/01/1970
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Família Mata als marges de pedra del Turó d’en Mota
Família Mata als marges de pedra del Turó d’en Mota | Marçal Font
Ramon Francàs
01/01/1970
Recaredo verema per vintena vegada el xarel·lo del Turó d’en Mota | Ton Mata afirma que aquest gran cava “és una idea que neix de la il·lusió, de voler saber els límits de la nostra terra”
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La Generació 'Millennial' és exigent i vol gaudir al màxim del seu temps d'oci | OpenTable ha fet un estudi i revela als restaurants què busca aquesta generació quan surt a menjar
El celler Purgatori s'ha construit rehabilitant el celler dels monjos benedictins de l'Abadia de Montserrat del 1770
El celler Purgatori s'ha construit rehabilitant el celler dels monjos benedictins de l'Abadia de Montserrat del 1770
Sergi Cortés
01/01/1970
Torres rehabilita un antic celler benedictí a Les Garrigues on hi construeix el seu Projecte "Purgatori" | L’acte d’inauguració del celler ha comptat amb la presència de la Consellera d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya Teresa Jordà