Concurs Garnatxes del Món

El concurs Garnatxes del Món s'obre al públic el dissabte 14 d'abril a la Terra Alta

La DO Terra Alta organitza una sèrie d'activitats el dissabte 14 d'abril per fer partícep a tot el públic assistent

A la venda el paquet per assistir al Concurs Grenaches du Monde 2018

| 05/04/2018 a les 08:02h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Garnatxes del Món, DO Terra Alta


El concurs internacional Grenaches du Monde arriba a la Terra Alta la propera setmana amb un intens i complet programa d’activitats destinat als membres que conformen el jurat del certamen.

La Denominació d’Origen Terra Alta, amb la voluntat de fer partícip a tota la comarca i, per extensió, a les Terres de l’Ebre, ha organitzat també una sèrie d’actes oberts al públic, i que es concentraran en la jornada del dissabte 14 d’abril.

Al matí, de 11h a 15h, l’epicentre del concurs se situarà a Batea, on se celebrarà la Fira del Vi i l’Art. Una trentena de cellers maridaran els seus vins amb les propostes d’artistes i artesans de les Terres de l’Ebre, en un itinerari que recorrerà el nucli històric del municipi.

La fira es completarà amb una proposta gastronòmica basada en productes de proximitat, i la música en directe de tres duets que animaran als assistents al llarg de tot el recorregut de la fira.

Nit de les Garnatxes amb Estrella

Dissabte al vespre es posarà fi a aquesta sisena edició del concurs amb una gala de cloenda que se celebrarà a l’Església del Poble Vell de Corbera a les 20h. A la cerimònia, presentada per la periodista i escriptora Empar Moliner, es donaran a conèixer els vins guanyadors d’aquesta edició, que es podran tastar a continuació en un sopar de gala a càrrec dels 3 xefs amb Estella Michelin de les Terres de l’Ebre: Fran López, de Villa Retiro, Jeroni Castell, de Les Moles, i Vicent Guimerà, de l’Antic Molí. 

L’artista ebrenc Èric Vinaixa serà l’encarregat de posar la música a aquesta Nit de les Garnatxes amb Estrella, que serà un acte obert també al públic en general i que servirà per posar punt final al concurs Grenaches du Monde a la Terra Alta. Les entrades per aquesta gala, així com per a la resta d’activitats, es poden adquirir a la pàgina web de la Denominació d’Origen Terra Alta.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Raïm de Mas Martinet afectat pel Míldiu
Raïm de Mas Martinet afectat pel Míldiu | Mas Martinet
Jordi Bes
Una collita marcada pel coronavirus i el míldiu, un fong que fins i tot ha fet renunciar a l'elaboració d'alguns vins, si bé això no ha estat tot, com testimonia Sara Pérez: "Hem perdut la collita per les conviccions" | El raïm veremat és de qualitat i els romanents de vi que quedaven per vendre poden compensar en part les pèrdues causades pel fong: "Si havia de passar, que sigui aquest any"
D’esquerra a dreta: Joan Soler (DO Pla de Bages), Salustià Álvarez (DOQ Priorat), Salvador Puig (INCAVI), Quim Batlle (DO Alella), Joan Arrufí (DO Terra Alta), Pilar Just (DO Montsant), Bernat Andreu (DO Conca de Barberà), Tomàs Cusiné (DO Costers del Segre), Vicenç Ferre (DO Tarragona), Joan Huguet (DO Penedès), Xavier Pié (DO Catalunya) i Xavier Albertí (DO Empordà)
D’esquerra a dreta: Joan Soler (DO Pla de Bages), Salustià Álvarez (DOQ Priorat), Salvador Puig (INCAVI), Quim Batlle (DO Alella), Joan Arrufí (DO Terra Alta), Pilar Just (DO Montsant), Bernat Andreu (DO Conca de Barberà), Tomàs Cusiné (DO Costers del Segre), Vicenç Ferre (DO Tarragona), Joan Huguet (DO Penedès), Xavier Pié (DO Catalunya) i Xavier Albertí (DO Empordà)
Els presidents, acompanyats pel director general de l'INCAVI, han fet balanç de la campanya conjunta "gaudeix del que és bó"
Imatge il·lustrativa
El celler està transformant a ecològica la seva producció de vins i caves.