torres

​Familia Torres premia el compromís per fer front al canvi climàtic en els II Premis Torres & Earth

Els proveïdors Josep Maria Grimau, Verallia Iberia i Nadal Forwarding reben reconeixements per les reduccions d'emissions de CO2

Els premis a l'ús d'energies renovables i a la conscienciació sobre el canvi climàtic recauen en El Hierro i l'escriptora Eulàlia Solé

Visita als Cellers Torres

Familia Torres, la marca de vins més admirada del món segons professionals del sector

| 21/03/2018 a les 20:26h
Arxivat a: Cellers, Família Torres, Família Torres i canvi climàtic, II Premis Torres & Earth

Familia Torres premia el compromís ambiental per fer front al canvi climàtic d’empreses, persones i territoris, en els II Premis Torres & Earth, en un acte celebrat dimarts 20 de març, a Barcelona, i presidit per Miguel A. Torres. A més de reconèixer els esforços en la reducció d'emissions de CO2 per part de tres dels seus proveïdors, el celler del Penedès ha decidit incorporar aquest any dos nous guardons: a la conscienciació sobre la problemàtica de l'escalfament global i a l'ús de les energies renovables.

L’illa d’El Hierro, representada pel vicepresident del Cabildo Juan Pedro Sánchez, ha estat distingida per l'ús extensiu dels seus recursos naturals per obtenir energies netes i renovables i per aspirar a l'autosuficiència energètica a través de la central hidroeòlica ‘Gorona del Viento’, en funcionament des de mitjan 2015 i eix principal del Pla de desenvolupament sostenible d'aquesta petita illa de l’arxipèlag canari.

Després d'aconseguir abastir-se al 100% amb energies renovables durant 18 dies entre els mesos de gener i febrer d'aquest any, establint un nou rècord mundial, El Hierro ha demostrat la viabilitat de la seva política de sostenibilitat sustentada en l'autosuficiència energètica a través de renovables, la mobilitat ecoeficient i el desenvolupament sostenible de la pesca i agricultura. Miguel A. Torres ha qualificat la iniciativa d’“exemple encoratjador per a aquelles empreses i territoris que aposten per les fonts renovables com a energia del futur”.

El Premi Torres & Earth a la conscienciació sobre la problemàtica del canvi climàtic ha recaigut en Eulàlia Solé, sociòloga i escriptora, pels articles publicats a La Vanguardia en què denuncia el bloqueig a les renovables per part del govern, alertant dels perjudicis que això suposa per als ciutadans i la societat en general. Una situació que també ha criticat Torres en nombroses ocasions amb relació a una instal·lació de plaques fotovoltaiques per a autoconsum que té al seu celler de Pacs del Penedès, i que segueix sense rebre els permisos de connexió després d'un any i mig d'haver iniciat els tràmits.

Pel que fa als proveïdors, Familia Torres ha distingit tres empreses de la seva cadena de subministrament que més han aconseguit reduir les seves emissions de CO2 i que, per tant, més han ajudat al celler a minimitzar la seva petjada de carboni, calculada en tot el seu abast, des de la vinya fins al transport final.

Així, els II Premis Torres & Earth a proveïdors han estat per al viticultor del Penedès Josep Maria Grimau Galimany, que ha millorat l'eficiència en els tractaments i gestió de la vinya i ha optimitzat les tasques de conreu i del transport del raïm; per al fabricant d'ampolles de vidre Verallia Iberia, gràcies a envasos més sostenibles i a la millora de l'eficiència industrial, i per a l'empresa de serveis logístics Nadal Forwarding SLU, les actuacions mediambientals de la qual inclouen la transformació d'un camió porta-contenidors a gas natural i la incorporació de vehicles híbrids o elèctrics i de carretons 100% elèctrics.

Paulo Pinto, director general de Verallia Iberia, i Jaume Altisent, CEO de Nadal Forwarding SLU, han estat els responsables de recollir els reconeixements i presentar les actuacions fetes per ajudar a mitigar els efectes de l'escalfament global.

Objectiu 2020: reduir en un 30% les emissions de CO2 per ampolla

En l'acte de lliurament d'aquests reconeixements, que ha presentat el divulgador ambiental i escriptor Josep Lluís Gallego, Miguel A. Torres ha assenyalat que “aquests premis van néixer per agrair als proveïdors que més s’esforçaven a reduir la seva petjada de carboni ja que la seva implicació és clau perquè puguem assolir l'objectiu de reduir en un 30% les emissions de CO2 per ampolla del 2008 a 2020. Gràcies a ells, i a la major conscienciació en el sector sobre l’amenaça que suposa el canvi climàtic per a la viticultura, avui estem molt a prop d’aconseguir-ho".

Familia Torres ha tancat el 2017 amb un balanç de reducció de les seves emissions de CO2 per ampolla del 25,4%, respecte al 2008 (xifra certificada per Lloyd's). En l'últim any, el celler ha fet petites instal·lacions de fred solar i geotèrmia per estudiar la seva possible implementació de manera generalitzada en les seves instal·lacions i ha dut a terme assaigs per fomentar el desenvolupament de tecnologies per a la captació i reutilització del CO2 de la fermentació del vi, en col·laboració amb empreses i universitats.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Es pot gaudir del cava sense entendre-hi? Sí… però segurament menys | Fermentacions, bombolla, conservació... En el cas del cava, més coneixement també és més plaer.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
La mini casa s'ha instal·lat al celler Artcava, a Avinyonet del Penedès | Els promotors volen instal·lar-ne una a cada DO vitivinícola catalana | Passar-hi una nit s’ofereix per 129 euros, sense televisió, WiFi ni cortines

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
La iniciativa, coordinada per l’IRTA, ha comptat amb la participació de la Comunitat de Regants i s’ha centrat en una finca pilot de 100 hectàrees | Les noves tecnologies com el reg programat i la teledetecció permeten l'estalvi d'aigua
Imatge il·lustrativa
Frédéric Galtier
Cada any, el Concurs Mundial de Brussel·les (CMB) analitza els esdeveniments del sector i els creua amb les seves dades per observar i preveure quina evolució i quines són les tendències del 2019 al sector vitivinícola
Imatge il·lustrativa
Preguntem a sis dels nostres sommeliers més premiats quin vi negre del Penedès recomanarien